Už ste kváskovali? Alebo vás ešte tento druh pečenia nezaujal? Možno začnete práve teraz.
Kváskovanie nie je len súčasným trendom, ktorému podľahli mnohé domácnosti. Jeho história sa začala písať už v starovekom Egypte. Táto tradícia sa preniesla do kuchýň našich prastarých rodičov, kde sa dedila z generácie na generáciu. Postupne ho však nahradil rýchlejší spôsob zaobstarania chlebu a pečiva – nákup v potravinách. Počas pandémie sa však kváskovanie opäť teší veľkej obľube.
Aký je hlavný dôvod, pre ktorý sa ku kváskovaniu vraciame? Jednoznačne túžba po kvalitných, domácich produktoch. Domáci pestovatelia vedia, že nie je nič lepšie, ako si odtrhnúť vlastné ovocie a zeleninu zo záhrady.
Ich chuť a kvalita sa totiž nevyrovnajú plodinám zakúpeným v obchode. Rovnako je to aj s pečením. Kto si raz upiekol kváskový chlieb, opätovne ho pečie znovu. Navyše, domácim pečením dlhodobo ušetríte, pretože kvások sa vám pri správnej starostlivosti nikdy neminie.
Ako upiecť kváskový chlieb? Prinášame vám overený recept.