Ako zabaviť deti počas prázdnin? Tieto aktivity budú mať u nich úspech

Deti ležia na deke.

Lámete si hlavu, ako zabaviť deti počas voľných dní? Už nemusíte, v tomto článku sme pre vás zhrnuli niekoľko zaručených tipov na perfektný letný program. Tu sú.

Prázdniny sú pre deti bez najmenších pochýb tou najobľúbenejšou časťou celého roka. A vy im určite chcete toto obdobie ešte viac spríjemniť. Možností máte skutočne veľa, či už vymyslíte program len pre ne, alebo celú rodinu. Nezabudnite však na najdôležitejšie pravidlo – počúvať dieťa a zohľadniť jeho záujmy, pretože iba tak si leto užije naplno.

Ste zvedaví, ako môžu vaše ratolesti stráviť prázdniny? Poďme sa na to pozrieť.



Rodinné výlety a dovolenky


Leto je predovšetkým dovolenkovým obdobím, a teda aj rodinným časom. Pokiaľ vám to povinnosti dovoľujú, využite prázdninové mesiace na cestovanie, oddych a spoznávanie nových miest. Kto iný by mal predsa vaším deťom ukázať svet, ak nie vy? Či sa rozhodnete pre dovolenku pri mori, alebo strávite leto doma na výletoch, užijú si to deti a s nimi i vy.

Navštívte letné atrakcie, schlaďte sa na kúpaliskách a nevynechajte ani návštevu historických hradov a zámkov. Chcete deťom dopriať poriadnu dávku dobrodružstva? Tou pravou voľbou bude stanovačka. Vyhľadajte kempy v blízkom alebo vzdialenom okolí a vyberte sa za novými zážitkami.

No a čo poviete na rodinný cyklovýlet? Aj takto môže vyzerať vaše aktívne leto a navyše, menej náročné trasy s vami zvládnu i tí najmenší členovia rodiny.

 

Zábava v pohodlí obývačky


Úprimne si povedzme, že niekedy proste chcete zostať s deťmi doma. No aj v takom prípade máme pre vás nápad na niekoľkohodinovú zábavu pre deti v každom veku. Možno tušíte, že máme na mysli rôzne stavebnice a populárne Lego. Vďaka týmto hračkám sa deti nielen zabavia, ale aj rozvinú svoje motorické schopnosti, predstavivosť a logiku. Pozrite si LEGO na mall.sk a nakupujte podľa veku dieťaťa alebo jeho záujmov. Ponuku môžete prehliadať aj podľa tém, noviniek i tých najpredávanejších modelov.

Mimochodom, máte možnosť kliknúť aj na sekciu s Legom pre dospelých, kde nájdete stavebnice automobilov, filmových a zábavných predmetov či rôznych budov. Sú priam stvorené na darček pre dospelého fanúšika skladania.

Čas strávený s deťmi doma využite aj na kreslenie, nalepovanie alebo robenie iných kreatívnych činností. A nebojte sa dať deťom cez prázdniny aj zodpovedné úlohy, ako napríklad vytriedenie hračiek či upratanie detskej izby, za čo ich môže následne čakať odmena povedzme v podobe ich obľúbenej zmrzliny.

Chlapec sa hrá so stavebnicou.
Autor: jonas mohamadi (Pexels)

 

Prázdniny v záhrade


Slnko a čerstvý vzduch sú niekedy takmer tým jediným čo stačí ku šťastiu nielen dospelých, ale aj detí. Ak však ešte pridáte trampolínu, na ktorej si deti vybijú baterky, šmykľavky a hojdačky pre malých špuntov a bazén pre malých aj veľkých, bude to dokonalé leto v záhrade.

Mimoriadne zábavné bude pre deti aj hranie rôznych loptových hier, maľovanie na kamene či kreslenie kriedami na cestu. Spojiť môžete aj príjemné s užitočným a s deťmi absolvovať drobné záhradkárčenie.


Detské tábory


Žiadny strach, nie ste prví ani poslední rodičia, ktorí sa celé prázdniny nemôžu venovať deťom. Pracovné povinnosti jednoducho nepustia. No aj tak vám nič nestojí v ceste naplánovať im skvelé dni, a to v letnom tábore, na ktorý určite nezabudnú.

Rozmanitá ponuka detských táborov vám dáva možnosť vybrať presne taký, ktorý sa vášmu dieťaťu bude najviac páčiť. Vyberať ich totiž môžete nielen podľa veku, ale aj zamerania, napríklad športový, hudobný či viac oddychový. A čo je skvelé, máte na výber denné či viacdňové pobyty. Nech zvolíte ktorýkoľvek, vášmu dieťaťu to len prospeje – nadviaže nové kontakty s rovesníkmi, naučí sa nové veci a predovšetkým získa zážitky na celý život.
 

Deti v detskom tábore.
Autor: cottonbro studio (Pexels)

 

Už viete, aký program pripravíte pre svoje deti na leto? Veríme, že sme vás inšpirovali a vymyslíte skvelé aktivity, pri ktorých sa deti nielen zabavia, ale strávite spolu pekný rodinný čas.



Sponzorovaný článok