Ako pozerať filmy online zdarma? Toto je našich 14 tipov

27.06.2022 Dominika Internet Zdielať

Ste fanúšikom filmov a seriálov? Na týchto stránkach si pozriete filmy online zdarma a kedykoľvek.

Slávny Alfred Hitchcock, kedysi povedal: Film je dobrý vtedy, ak sa oplatí zaplatiť za vstupenky, večeru a babysitting." Dnes vieme, že majster napätia nebol vo svojich výrokoch taký nadčasový ako vo svojej tvorbe.

Countdown Movie Countdown GIF - Countdown Movie Countdown Movie Reel  Countdown - Discover & Share GIFs

Dobrý film je teraz dostupný zdarma, z pohodlia domova a okamžite, bez zdĺhavého sťahovania. Stačí mať pripojenie na internet a názov spoľahlivej stránky vo vyhľadávači. Pripravili sme pre vás tipy na webové stránky, kde si môžete pozrieť najlepšie filmy online zdarma.

V článku sa budeme venovať:

1. Streamovacím spoločnostiam
2. Televíziám a internetovej TV
3. Mobilným operátorom

16 of the greatest reaction GIFs of all time, ranked - Vox

Filmy nie sú len o obraze, ale aj o zvukovom pôžitku. Hudba totiž dotvára celkovú emóciu každého z nich. Vychutnajte si váš obľúbený film s tým najlepším domácim kinom. 

1. Streamovacie spoločnosti

 

Azda najpopulárnejšia forma online sledovania filmov, seriálov i televíznych relácií.

loga-stemovacich-spolocnosti

Netflix

 

Jedna z najznámejších streamovacích služieb sveta ponúka sledovanie filmov online zadarmo na celých 30 dní. Platforma bola založená v roku 1997, ale v našich zemepisných šírkach je k dispozícii až od roku 2016.

Netflix Slovensko ponúka široké spektrum filmov s českým a teraz už aj slovenským dabingom. Ak nechcete za službu platiť, je potrebné, aby ste si ju zrušili ešte pred vypršaním skúšobnej lehoty. V opačnom prípade sa predplatné automaticky predĺži a vám vznikne povinnosť platby. Registrácia je, samozrejme, nevyhnutná.

Ak sledujete filmy v angličtine, Netflix je vašou voľbou číslo jeden. Používateľom prináša hodiny filmovej zábavy. Knižnica totiž obsahuje takmer 5 000 titulov. Okrem filmov všetkých žánrov sú k dispozícii aj dokumenty, animáky, seriály a relácie. Príjemnou novinkou je ponuka filmov z českej produkcie. 

Netlix je dostupný za poplatok od 7,99 € do 11,99 € mesačne bez akýchkoľvek ďalších príplatkov.

muz-sleduje-netfli-na-televizii

Detský profil na Netflixe

 

Ako rodič môžete svojim deťom na Netflixe nastaviť tzv. detský profil. Ten vám umožňuje vybrať obsah, ktorý môžu sledovať a iný zamknúť či určiť vekové obmedzenie na jednotlivé programy.

Najdôležitejšou súčasťou filmových maratónov je bez pochýb pohodlie. To môžete dosiahnuť jedine kvalitným nábytkom z 4home.

HBO MAX
 

Podstatne kvalitnejšia streamovacia služba, ktorá nahradila HBO GO v marci tohto roku. Registrácia do streamovacej služby je maximálne rýchla a jednoduchá. Podmienky používania sa ale nezmenili.

Ak ste nový užívateľ, môžete pozerať filmy online zdarma 7 dní. Pred uplynutím skúšobnej lehoty je potrebné službu zrušiť, podobne ako v prípade Netflixu. V opačnom prípade sa predlžuje a vzniká vám povinnosť platby.

Nová služba užívateľom ponúka funkciu personalizácie služieb s profilmi až pre 5 divákov. Taktiež súčasné prehrávanie na 3 zariadeniach. Počet registrácií na jedno predplatné nie je obmedzený. Navyše, vybrané tituly dosahujú rozlíšenie 4K s audiosystém 5.1.

A to všetko za 6,99 € mesačne.

Apple TV+

 

Apple TV+ je tou pravou streamovacou službou pre všetkých vlastníkov zariadení Apple. Prístup je jednoduchý. Po otvorení aplikácie a kliknutí na položku Apple TV+ sa dostanete na ponuku seriálov, dokumentov, filmov, detských programov, komédií bez reklám. Každý mesiac v službe pribúdajú aj  originálne tituly z dielne Apple Originals.

Pri kúpe zariadenia Apple získate túto službu na tri mesiace zadarmo. Apple myslel aj na študentov. Tí majú možnosť zaregistrovať sa v rámci študentského predplatného na Apple Music a Apple TV zdarma.

Výška predplatného je 4,99 € na mesiac.

apple-tv-streamovacia-spolocnost

Ako docieliť skutočný zážitok zo sledovania? No predsa kvalitnou elektronikou. Široký výber televízorov či domácich kín za výhodné ceny nájdete tu.
 

Amazon Prime Video
 

Amazon, dobre známa svetová spoločnosť, prevádzkuje vlastnú službu na streamovanie s názvom Prime Video. Zaujímavosťou je, že je to jedna z najstarších služieb na streamovanie dostupná na Slovensku. Jednou z najväčších nevýhod tejto služby voči konkurenčným poskytovateľom bol obsah dostupný iba v svetových jazykoch. Minulý rok však na Amazon Prime Video pribudli filmy a seriály s českými titulkami.

Mesačný poplatok za Amazon Prime Video je 5,99 €.

Amazon Prime Video: Looking beyond subscriptions: Amazon Prime Video to  launch ad offerings, ropes in production houses - The Economic Times

Disney+
 

Disney+ je na trhu streamovacích služieb od roku 2019. Na slovenskom trhu však začínal len nedávno, presnejšie 14. júna 2022.

Svojim užívateľom ponúka širokú ponuku relácií, filmov, dokumentov a samozrejme aj animovaných seriálov pre detské publikum. Exkluzívny obsah nie je žiadnou výnimkou.

Disney+ môžete streamovať na 4 zariadeniach súčasne a sťahovať až na 10-tich zariadeniach. Rovnako ako na Netflixe, aj na Disney+ je možné nastaviť detský profil.

V prípade Disney+ si môžete vybrať či každý mesiac zaplatíte 7,99 € alebo jednorazové ročné predplatné
79,90 €.

Disney Plus Logo GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Zábavou, ale aj príjemným oddychom medzi sledovaním obľúbených filmov či seriálov môže byť čítanie knihy. Máte vašu obľúbenú knihu? Ak nie, hor sa nakupovať!

2. Televízie a internetová TV


Filmy môžete sledovať online a zdarma aj z archívov televízií či internetovej televízie.
 

Archív TV JOJ

 

Milujete slovenské seriály z dielne televízie JOJ? Môžete si ich pozrieť zdarma a bez akýchkoľvek obmedzení v televíznom archíve JOJ.sk. Nájdete v ňom obľúbené staršie, ale aj novšie seriály z produkcie TV JOJ. Medzi tie najlepšie patria Aféry, Bola raz jedna škola, Panelák, Naši, Pod povrchom či Za sklom a mnohé ďalšie.

Ich najväčšou nevýhodou v porovnaní so streamovacími službami je sledovanie prerušované reklamou. Archív TV JOJ nájdete na webovej stránke Joj.sk. K obľúbeným seriálom sa však dostanete aj cez obľúbenú aplikáciu TV JOJ. 

Aplikácia TV JOJ je dostupná pre Android (Google Play) a iOS (APP Store).

mladi-ludia-pozeraju-do-pocitaca

Archív RTVS

 

Ak si nestihnete pozrieť program vysielaný verejnoprávnou televíziou RTVS, urobiť tak môžete z ich archívu. Ten je rozdelený do 3 kategórií:

1. Televízia, kde nájdete seriály, relácie a filmy.
2. Rozhlas obsahuje všetko, čo odznelo v éteri Slovenského rozhlasu.
3. Archív Extra s obsahom rozprávok, rozhlasových hier a historických relácií.

Jednoduchým preklikávaním v časti kalendár zistíte, že celý archív je v podstate neobmedzený. Navyše, dokážete tu nájsť aj programy vysielané aj pred niekoľkými rokmi.

V roku 2017 RTVS spustila ešte jeden archív s názvom Dokorán. Je určený pre ľudí so zrakovým a sluchovým postihnutím. Televízne diela v tomto archíve sú prispôsobené audio komentárom a titulkami. Ide o krásny projekt RTVS, ktorý sprístupnil možnosť sledovať televíziu naozaj všetkým. Nájdete tu najlepšie filmy, seriály či rozprávky odvysielané RTVS.

Old Movies GIF - Old Movies - Discover & Share GIFs

Markíza Plus Videoarchív

 

Televízia Markíza oslovuje svojich divákov niekoľkými aplikáciami. Jednou z nich je Markíza Plus Videoarchív. Vďaka nej si môžete pozrieť nielen relácie TV Markíza, ale aj niektoré slovenské seriály a vybrané tituly zo zahraničia. Pokojne si zapnite vaše obľúbené Rodinné prípady, Setričky či Oteckovia. 

Nevýhodou aplikácie však je, že nie všetky tituly sú odomknuté kompletne. Z niektorých seriálov si môžete pozrieť všetky epizódy zadarmo. Iné sú dostupné iba v rámci platenej služby Voyo. Zároveň platí aj to, že niektoré tituly sú odomknuté iba týždeň a následne presunuté do sekcie na Voyo. Veľkou výhodou však je, že tu zadarmo nájdete aj vybrané zahraničné filmy, ktoré sú však prerušované reklamami.

Aplikácia Markíza Plus Videoarchív je dostupná pre Android (Google Play) a iOS (APP Store).

zena-pozera-tv-na-gauci

 

Voyo

 

Voyo je platená videoslužba prevádzkovaná ako videoarchív televízií Markíza, Dajto a Doma. V portfóliu nájdete nielen slovenské a české filmové a seriálové tituly, ale aj filmy zo zahraničia. Keďže ide o domácu službu, celá knižnica je k dispozícii v slovenčine. Pre milovníkov seriálov slovenskej produkcie je Voyo zaručene najlepšou voľbou. Pomerne široká je však aj knižnica filmov.

Voyo si rovnako ako jej podobné služby účtuje mesačné predplatné. Chcete na Voyo pozerať filmy zdarma? K dispozícii máte 7-dňovú skúšobnú lehotu. Táto služba je bez poplatkov. Po uplynutí skúšobnej lehoty si Voyo automaticky strhne z vášho účtu poplatok 5,99 €, ktorým sa začína predplatné. Každých 30 dní príde k automatickej obnove predplatného.

This Episode Was Perfect GIFs - Get the best GIF on GIPHY

YouTube

 

Najväčšia a najpopulárnejšia online databáza videí Youtube je obľúbená predovšetkým milovníkmi hudby. O niečo menej používateľov využíva aj jej platenú službu Filmy YouTube. Tá ponúka možnosť zakúpenia alebo zapožičania filmových titulov, vrátane horúcich noviniek. Služba funguje ako online požičovňa a za každý film, ktorý si chcete pozrieť, musíte zaplatiť. Ponuka je však široká a skutočne aktuálna. 

Aj na YouTube sa dajú pozrieť niektoré filmy online zdarma. Dostupné sú na YouTube kanáloch, ale väčšinou ide o staršie tituly, filmovú klasiku, rozprávky alebo dokumenty. Novinky sa takýmto spôsobom nepublikujú.

youtube-na-pocitaci

3. Mobilní operátori
 

V poskytovaní streamovacích služieb nezaostávajú ani mobilní operátori.

 

Orange TV

 

Orange je jedným z operátorov, ktorí sa rozhodol na trh priniesť novú službu v podobe vlastnej streamovacej služby – Orange TV. Môžete si tu pozrieť živé vysielanie vybraných televíznych staníc. K dispozícii máte 31-dňový archív a vybrané svetové a lokálne filmy.

Výhodné je, že Orange TV si môžu u operátora objednať aj tí, ktorí nie sú zákazníkmi Orange a nemajú záujem o iné služby. Službu si môžete aktivovať na týždeň či mesiac. Ak chcete ponuku Orange TV iba vyskúšať, môžete si aktivovať balík najskôr na 24 hodín.

Predplatné sa začína už od 3 €.

zena-pozera-do-mobilu

Nevzdajte sa sledovania vášho obľúbeného filmu či seriálu ani vtedy, keď ste mimo domu. Všetko sa dá predsa sledovať aj na mobilnom telefóne. Pre pohodlné sledovanie na telefóne si vyberte ten najlepší.

O2 TV

 

Aj mobilný operátor O2 ponúka možnosť sledovať Digitálnu televíziu O2 TV. Môžete tu sledovať programy až na 4 zariadeniach súčasne 7 dní po tom, ako sa odvysielali. Takisto si môžete nahrať až 100 hodín odvysielaného programu uloženého na 30 dní.

Operátor sľubuje sprístupnenie O2 TV bez viazanosti a skrytých poplatkov. Rovnako, ako jeho konkurencia Orange, ponúka službu bez nároku na to, aby ste boli jeho klientom.

Na výber má 2 druhy balíkov. Prvý s možnosťou pripojenia 2 zariadení za 5 € na mesiac. Druhý na pripojenie 4 zariadení za sumu 10 € na mesiac.

 

MALL.TV
 

Populárny internetový obchod zaradil medzi svoje služby novinku – Mall.TV. Okrem toho, že môžete sledovať české a slovenské programy, internetová televízia Mall.TV ponúka aj svoju produkciu relácií a seriálov. Všetky si môžete stiahnuť do vášho zariadenia a pozrieť si ich neskôr.

Priateľské užívateľské prostredie si vás okamžite získa. A na rozdiel od iných webových stránok, Mall.TV je úplne bezplatná.

Filmy online zdarma – náš bonusový tip: 

filmova-aplikacia-mubi

 

MUBI

 

Radi by ste si pozreli filmovú klasiku? Je tu pre vás aplikácia s názvom MUBI. Jej princíp fungovania je podobný ako pri Netflixe s tým rozdielom, že sa môžete tešiť na staršie filmy s počtom ocenení. Známu klasiku môžete sledovať aj po stiahnutí do vášho zariadenia.

Mesačný poplatok je 6,66 €.

Či už hľadáte službu s aktuálnymi filmami, starými klasikami alebo obsahom pre deti, webových stránok a aplikácií, ktoré takýto obsah ponúkajú, je naozaj dosť. Veríme, že si vyberiete.

__bulb
Ako funguje Google Play?

Smartfóny sú neoddeliteľnou súčasťou našich životov a uľahčujú nám množstvo činností. Nielenže prostredníctvom nich bežne komunikujeme s rodinou či priateľmi, ale nainštalované aplikácie nám pomáhajú plniť pracovné aktivity, merajú našu aktivitu, spájajú nás so svetom prostredníctvom správ či podcastov alebo vďaka nim môžeme oddychovať či zabaviť sa. A pri tom všetkom nám pomáha obchod s aplikáciami Google Play.