Máte radi lacné poznávacie zájazdy? Cestujte ešte výhodnejšie!

20.07.2022 Dominika Zájazdy Zdielať

Lacné poznávacie zájazdy sú tou správou voľbou, ako môžete cestovať výhodnejšie. Navyše, ušetriť môžete aj na doprave. Ako na to? Prezradíme vám v našom článku.

Poznávacie zájazdy sú častou voľbou tých, ktorí nechcú svoju dovolenku stráviť len ničnerobením a polihovaním na pláži. Patríte k nim aj vy? V tom prípade vás určite poteší, že doprava na poznávací zájazd, aj počas neho, nemusí stáť veľa.

Ponuka lacných poznávacích zájazdov cestovných kancelárii je bohatá. Ako sa ale vybrať na dovolenku tak, aby ste na nej ušetrili ešte viac?

4 spôsoby, ako cestovať na lacné poznávacie zájazdy


- Na vlastnú päsť
- Využite last minute ponuky
- Autobusom, autom alebo lietadlom
- First minute ponuky
- Bonusový tip: Neporovnávajte len ceny

Cestovanie nemusí byť drahé. Vyberte si z overenej ponuky ubytovania a bývajte na vašej dovolenke s Booking.

poznavacie-zajazdy-na-vlastnu-past
 

1. Poznávací zájazd na vlastnú päsť


Za poznaním sa môžete vydať aj na vlastnú päsť. Nebudete tak obmedzovaný programom celej skupiny a budete si môcť vytvoriť vlastný program. Navyše, na miestach, ktoré vás zaujmú, sa budete môcť zdržať dlhšie. Alebo si doprajete deň odpočinku.

Rozhodli ste sa cestovať sólo? Vo väčšine prípadov ušetríte za odmenu pre sprievodcu. Na druhej strane, budete si musieť zabezpečiť dopravu do vybranej krajiny, spôsob prepravy v rámci danej krajiny a nebudete si môcť uplatniť skupinové zľavy. V neposlednom rade si budete musieť naštudovať výklad každého miesta či pamätihodnosti.

Viete, kam sa tento rok oplatí vycestovať? V našom článku sme pre vás zhrnuli tipy na skvelé letné destinácie.

2. Last minute poznávacie zájazdy


Last minute a ultra last minute sú jedny z najlacnejších možností, ako cestovať za menej. Nevýhodou môže byť ich menšia ponuka. Last minute tvoria ponuky, ktoré cestovnej kancelárii zostali po vypredaní ostatných zájazdov. To znamená, že k dispozícii máte menej pestrý výber hotelov aj izieb.

lacne-poznavacie-zajazdy-last-minute
 

Odporúčame vám tiež pravidelne sledovať ponuku cestovných kancelárií. Zvyšujete tak pravdepodobnosť, že nájdete pobyt, ktorý vám vyhovuje. Ak vám neprekáža ani dlhšie hľadanie, tieto zájazdy sú výborným spôsobom, ako sa na dovolenku vybrať lacno.

V ponuke cestovnej agentúry Invia sú pre vás pripravené poznávacie zájazdy za výhodné ceny. Ktorý si vyberiete?

3. Autobus, vlastná doprava alebo letecky?


V last minute ponukách nájdete zájazdy s využitím rôznych spôsobov dopravy. Pri ponuke do jednotlivých krajín Európy sa môžete stretnúť s dopravou autobusom alebo vlastným autom.

lacne-poznavacie-zajazdy-cestovanie-autom

Na väčšie vzdialenosti je samozrejme ponúkaná v rámci ceny zájazdu aj letecká doprava.

Viete, kde zoženiete akciové letenky za skvelé ceny? Pozrite si aktuálnu ponuku spoločnosti Pelikán a vyberte sa do vašej vysnívanej destinácie hneď zajtra.

4. Plánujete dovolenku v predstihu? 


Ak patríte medzi tých, ktorí si dovolenku plánujú v predstihu, môžete využiť aj ponuky first minute. Tie nakúpite za nižšie ceny a získate možnosť väčšieho výberu v rámci hotelov a izieb. Ich obrovskou výhodou je aj bohatšia ponuka termínov. 


Bonusový tip: Neporovnávajte iba ceny

 

Pred kúpou samotného zájazdu by ste si mali porovnať cenu pred a po zľavnení. Takisto by ste si mali prezrieť aj porovnateľné ponuky konkurenčných cestovných kancelárií. Ľahko sa môže stať, že práve váš zájazd nie je taký výhodný, ako sa na prvý pohľad zdalo.

poznavacie-zajazdy-porovnanie

Ak máte vybratú cestovnú kanceláriu, podrobne si prečítajte aj zmluvu, ktorú podpisujete. Mali by sa v nej nachádzať informácie o mieste pobytu, izbách a všetkých službách. Prekontrolujte si, či sa v zmluve uvádza aj to, aké stravovanie ste si objednali. K nečakanému navýšeniu výdavkov môže dôjsť napríklad tým, že cena za last minute poznávací zájazd neobsahuje ceny za vstupenky či pobytovú daň.

__bulb
Ako zohnať lacné ubytovanie a ušetriť na dovolenke?

Dovolenka za lacný peniaz sa oplatí najmä vtedy, ak sa vám podarí zohnať pekné a lacné ubytovanie v príjemnom prostredí. Poznáte spôsoby, ako sa dá zohnať lacné ubytovanie? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov.

Vydať sa zbierať cestovateľské zážitky nemusí byť finančne náročné. Stačí si pred cestou dobre naplánovať všetky detaily. Hlavne, ako sa na poznávací zájazd vyberiete, ktoré miesta navštívite a zabezpečíte si ubytovanie.