Letná dovolenka 2022 – kam sa tento rok oplatí vycestovať?

08.06.2022 Dominika Cestovanie Zdielať
plaz-more-palmy

Túžite po exotike, spoznávaní pamiatok alebo nekončiacom oddychu? Toto sú skvelé miesta na letnú dovolenku.

Leto je tým najobľúbenejším ročným obdobím mnohých z nás. Po tvrdej celoročnej práci si konečne doprajeme niekoľko dní, ba dokonca týždňov oddychu. Zatiaľ čo má niekto rád aktívnu dovolenku, iní preferujú kombináciu slnka a mora. Do ktorej skupiny patríte vy?

Toto je niekoľko tipov na jedinečnú a nezabudnuteľnú letnú dovolenku 2022.

plaz-knihy-slnecne-okuliare

Pri rozhodovaní by vám mohli pomôcť o niečo výhodnejšie Booking zľavové kupóny.

Exotická letná dovolenka

 

Predstavte si azúrovo sfarbené more, horúce slnko a panenskú prírodu. Celý deň nemusíte robiť nič iné, len si užívať oddych na piesočnatej pláži. Skvelé, čo poviete?

Krajiny s exotickým nádychom môžete zažiť nielen výhľadom z piesočnatej pláže. Objavte ich prostredníctvom poznávacích zájazdov. Letná dovolenka v Mexiku, Dominikánskej republike či na Zanzibare tak zaručene naberie nový rozmer.

Exkluzívnu ponuku exotických zájazdov vám ponúkajú Pelikán zľavové kupóny.

plaz-lehatko-more

Obľúbená klasika


Aj vy sa radi vraciate na miesta, ktoré ste už niekedy navštívili? Páčila sa vám ich atmosféra, pamiatky, služby, ubytovanie či tradičné jedlá. Pri každej opakovanej návšteve vás stále dokážu príjemne prekvapiť.


Jednou z nich je bezpochyby krajina ležiaca na Jadranskom pobreží. Je charakteristická množstvom pláži, chutnou kuchyňou, rušnými letoviskami a každý rok  veľkým počtom Slovákov. Áno, správne. Hovoríme o obľúbenom a mimoriadne vyhľadávanom Chorvátsku.

 

chorvatsko-dovolenka-more

Táto krajina však nie je ani zďaleka jediná, ktorá sa každý rok teší veľkému počtu návštevníkov. Rovnako obľúbenými sú dovolenky v Tunisku, Bulharsku, Turecku, Grécku či Egypte. Návšteva týchto unikátnych destinácií môže byť ešte výhodnejšia s využitím Last Minute alebo First Minute zájazdov.

Chcete stráviť leto v jednej z týchto krajín? Využite Invia zľavové kupóny a kódy.

Očarujúce Slovensko

 

Ak sa vám nechce cestovať do zahraničia, môžete pokojne dovolenkovať aj doma. Nemusíte mať vôbec obavy, že by ste nemali kam ísť. Na Slovensku rozhodne nie je núdza o originálne miesta a zážitky. Práve naopak. Priestor na spoznávanie je väčší ako kedykoľvek predtým.

Ak doslova milujete turistiku, či už nenáročnú alebo pravú vysokohorskú, letná dovolenka v Tatrách je pre vás výbornou voľbou. Turistické trasy však nájdete po celom Slovensku. Medzi najviac obľúbené patria Jánošíkové diery, Štiavnické vrchy, Slovenský raj či Demänovská dolina. Ak chcete pri spoznávaní prírody zažiť viac adrenalínu, odporúčame vám ferraty.

dovolenka-slovensko-turistika

Chcete navštíviť svetové turistické destinácie, no nestihli ste si na dovolenku našetriť? Môžete tak urobiť aj doma – na Slovensku! O tom, ktoré to sú a kde ich nájdete, sa dočítate v tomto článku.

Ak si vašu letnú dovolenku predstavujete strávenú najmä vo vode, zamierte na južné Slovensko. Ponúka bohatý výber termálnych prameňov, aquaparkov a  kúpalísk vhodných pre dospelých aj detských plavcov.

Navštívili ste už všetky slovenské hrady a zámky? Ak nie, práve to môže byť príjemný poznávací program na leto. Za návštevu určite stojí romantický Bojnický zámok, na skale vybudovaný Oravský hrad alebo Trenčiansky hrad ako jeden z najrozsiahlejších v Európe.

trencin-trenciansky-hradTrenčiansky hrad
Zdroj: slovakia.travel.sk

Slovensko je bohatou krajinou na skutočné, dokonca svetové, unikáty. Každé mesto má svoju jedinečnú históriu, pamiatky, architektúru a tradície. Objavte ich vašou návštevou práve toto leto.

Vedeli ste, že na Slovensku máme viac ako 7100 jaskýň? Pre bezpečnosť je sprístupnených 13. Pohľad na ich časti, ktoré vytvorila sila prírody je jednoducho úžasný a navyše sú v lete príjemných osviežením.

Naplánujte na leto pre vás a vašich blízkych adrenalínový zážitok. Po vyskúšaní aktivít, akými sú splav rieky, paragliding na Chopku, zoskok padákom, zipline, buggee jumping, wakeboarding či vyhliadkový let lietadlom,
rozhodne na leto nezabudnete.

wakeboarding-voda

 

__bulb
Ako zohnať lacné ubytovanie a ušetriť na dovolenke?

Dovolenka za lacný peniaz sa oplatí najmä vtedy, ak sa vám podarí zohnať pekné a lacné ubytovanie v príjemnom prostredí. Poznáte spôsoby, ako sa dá zohnať lacné ubytovanie? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov.