Nezabudnuteľný výlet v okolí Bratislavy – toto sú naše nápady

14.04.2023 Dominika Cestovanie Zdielať
zena-muz-mesto-ulica

Hlavné mesto turistom ponúka množstvo krásnych skvostov. Kam by ste zobrali vašich známych? Okrem tradičných, vám na výlet v okolí Bratislavy odporúčame tieto 4.

Plánujete si výlety v okolí Bratislavy? Michalská brána, Bratislavský hrad či Hviezdoslavovo námestie sú dobre známe miesta nielen pre obyvateľov Bratislavy, ale aj turistov. To ale zďaleka nie je všetko, čo tu môžete obdivovať. Navštívte miesta, kde ste ešte neboli.

Kam na výlet v okolí Bratislavy šikovne a rýchlo? Tieto miesta sú na to ako stvorené.

Na každý výlet potrebujete vhodné oblečenie. Myslite na to vopred a nakúpte si ho už teraz z e-shopu Answear.sk.
 

zena-muz-kopec
 

Sandberg v Malých Karpatoch


Zaujímajú vás miesta s bohatou históriou a nálezmi? Jedným z nich je pieskový kopec s názvom Sandberg. Nachádza sa v Malých Karpatoch a je neodmysliteľnou súčasťou národnej prírodnej rezervácie Devínska Kobyla.

V súčasnosti je jedným z najdôležitejších paleontologických miest na Slovensku. Dôvodom sú bohaté nálezy rôznych druhov živočíchov, morského piesku či skamenelín.

Okrem zaujímavej prechádzky vás tu čakajú aj pekné výhľady na hrad Devín či rieku Dunaj.

Ako sa sem dostanete? Po modrej turistickej značke z Devínskej Novej Vsi vám cesta bude trvať približne 30 minút. Ak chcete dlhšiu túru, choďte od Hradu Devín. Cesta vám zaberie približne 1,5 h.

Nech sa vyberiete akoukoľvek trasou, sme si istí, že návšteva tejto prírodnej zaujímavosti bude pre vás veľkým zážitkom.

pieskovy-kopec-sandberg-male-karpaty
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

__bulb
Kam na výlet s deťmi počas jari? Toto je TOP 60 miest

Ak premýšľate nad programom na víkend alebo voľné dni, poradíme vám, kam na výlet s deťmi. Navštívili ste už tieto skvelé miesta? Naplánujte ich návštevu teraz.

Vyhliadka na Devínskej Kobyle


Chcete vidieť Bratislavu ako na dlani, a súčasne mať aj výhľad na okolité krajiny? Z vrcholu tejto vyhliadkovej veže si môžete užiť pohľady na Devínsku Novú Ves, Česko, Maďarsko i Rakúsko.

Možno aj vás zaujal jej netypický vzhľad. Odkazuje na modlivku zelenú, druh hmyzu, ktorý sa v tejto oblasti vyskytuje. Zároveň sa na celom dizajne vyhliadkovej veže opakuje tvar trojuholníka. Ten symbolizuje výhľad do 3 rôznych krajín z jedného bodu.

Ak chcete ísť na vyhliadkovú vežu, spomedzi mnohých vám odporúčame práve túto.

vyhliadkova-veza-devinska-kobyla
Zdroj: www.devinskanovaves.sk


Múzeum Danubiana


Za krátky výlet autom v okolí Bratislavy stojí cesta do múzea v Rusovciach. Cestou ho určite neminiete. Nachádza sa tesne pred Vodným dielom Gabčíkovo a ihneď vás upúta jeho moderná architektúra.

Čo sa týka moderného umenia, bez akýchkoľvek pochýb je jedným z najkrajších v Európe. Za niekoľko rokov existencie sa môže pýšiť desiatkami výstav slovenských i zahraničných osobností. Obľúbeným je aj kvôli parku s množstvom sôch od významných autorov.

Ak ste tu už boli, na prehliadku umenia sa sem určite vráťte znovu. Výstavy sa totiž pravidelne obmieňajú.

muzeum-danubiana-budova-sochy
Zdroj: www.danubiana.sk

Malá Baňa 


Chcete ďalší tip, kam na výlet v okolí Bratislavy? Vyberte sa na nenáročnú turistiku na pohorie Malých Karpát s názvom Malá Baňa. Nachádza sa nad mestskou časťou Rača a bez akýchkoľvek problémov s vami zvládnu túru aj deti. Výstup trvá približne 40 minút, podľa rýchlosti a počtu prestávok. 

Ihneď, ako vyjdete hore, si potvrdíte, že to stálo za to. Naskytne sa vám krásny výhľad na okolitú prírodu. Zaslúžený oddych si môžete vychutnať na lavičkách, prípadne hojdačke. Zaujímavosťou tohto miesta je samoobslužný bufet v podobe vojenskej debny. Nájdete tu aj ohnisko či horskú knižnú búdku.

horska-knizna-budka-stromy-kopec-mala-bana
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk


Ďalšie tipy na výlety v okolí Bratislavy:
 

__check

Biely Kameň

__check

Zámocký park v Pezinku

__check

Botanická záhrada v Bratislave

__check

Hlbočianska dolina

__check

Pozorovateľňa DUNA

__check

Rozhľadňa Svätý Jur

zena-muz-bezia-chodnik-stromy


Miest, kam na výlet v okolí Bratislavy je veľmi veľa. Veríme, že vás naše tipy zaujali a aj vďaka nim objavíte nové zaujímavé lokality.

Už ste pripravili svoj šatník na jarné počasie? Tieto dámske jarné bundy by mali byť jeho súčasťou.