Ako zorganizovať jednodňové výlety pre deti rýchlo a lacno?

10.07.2023 Dominika Zájazdy Zdielať

Určite si už neraz premýšľal, že naplánuješ jednodňové výlety pre deti. Ako ich zorganizovať, aby boli naozaj skvelé? V našom článku nájdeš užitočné rady, ako na to.

Chceš deťom ukazovať nové miesta už od útleho veku? Výborný nápad. Na cestovanie si zvyknú a okrem toho budú mať veľa krásnych zážitkov.

Prečítaj si naše 4 tipy, na čo brať pri plánovaní ohľad.

Aj na krátke výlety potrebuješ kvalitnú obuv. Nakupuj v e-shope EXIsport, kde nájdeš všetko pre teba i deti.

rodicia-deti-opekanie


Výlety plánuj v neďalekých lokalitách


Jednodňové výlety ti odporúčame plánovať v blízkom okolí. Prečo? Nepísaným pravidlom pri takýchto výletoch je, že cesta mala trvať kratšie ako čas, ktorý na výlete strávite. Iba tak si prostredie užijete čo najviac.

Navyše z výletov v blízkom okolí sa vieš kedykoľvek rýchlo vrátiť domov, čo je najmä pri malých deťoch veľmi dôležité.

__bulb
Kam na výlet s deťmi počas jari? Toto je TOP 60 miest

Ak premýšľate nad programom na víkend alebo voľné dni, poradíme vám, kam na výlet s deťmi. Navštívili ste už tieto skvelé miesta? Naplánujte ich návštevu teraz.

chlapec-dievca-deka-mapa-hracky

 

Miesto vyberaj podľa záujmov detí


A teraz to najdôležitejšie, čo musíš pred takýmto výletom urobiť – určiť, kam vlastne s deťmi pôjdeš. Malo by to byť zaujímavé miesto, ktoré ich nadchne a nebudú sa nudiť.

Máme pre teba tip, ako si rozhodovanie uľahčíš. Vyberaj ho podľa toho, čo majú deti rady. S údivom pozerajú na zvieratá? Vyberte sa do zoo. Fascinuje ich vesmír? Planetárium nebude krokom vedľa. Porozmýšľaj, kde by sa im mohlo páčiť a na výlet nikdy nezabudnú.
 

otec-syn-hra-s-loptou

 

Zbaľ len to, čo je nevyhnutné


Nie si si istý, čo všetko na jednodňový výlet s deťmi zbaliť? Rozhodne toho neber veľa. Zbytočne budeš nosiť ťažkú tašku a navyše je veľmi pravdepodobné, že všetko ani nevyužiješ.

V prvom rade zbaľ náhradné oblečenie. Pre deti zober ich obľúbené drobné snacky a nezabudni ani na malé občerstvenie pre vás dospelých. Dostatok vody je samozrejmosťou.
 

mama-dcera-ulica

__bulb
Dovolenka s deťmi – ako sa pripraviť a na čo nezabudnúť pri balení?

Rozmýšľaš, kam tento rok zoberieš deti počas prázdnin? Výber lokality nie je to jediné dôležité. Zisti, čo všetko zbaliť, aby bola dovolenka s deťmi skvelá.

Na jeden deň neplánuj veľa aktivít


Rodičia zvyknú často na jeden deň pre deti plánovať príliš veľa programu. Nie je to dobré pre nich a rovnako ani pre deti.

Za jeden deň nie je možné stihnúť všetko. A ak áno, na žiadnom mieste nestráviš veľa času. Na druhej strane ber ohľad na pozornosť detí.nebude zďaleka rovnaká po celý deň a neužijú si atrakcie.

Chceš v rámci jedného mesta deťom ukázať viacero jedinečných miest? Návštevu mesta pokojne niekoľkokrát zopakuj a vždy ich zober inde.
 

rodicia-deti-travnik-hra


Jednodňové výlety s deťmi uskutočňuj čo najčastejšie a najlepšie pravidelne. Čím viac miest s nimi navštíviš, o to jednoduchšie si na cestovanie zvyknú. A postupne spolu môžete chodiť aj na niekoľkodňové výlety.

Z krátkych jednodňových výletov môžeš urobiť aj príjemnú rodinnú tradíciu. Napríklad, že každý štvrtok poobede pôjdeš s deťmi na ihrisko.