Potrebuješ tip na výlet pre celú rodinu? Tu je niekoľko z nich

03.07.2023 Dominika Zájazdy Zdielať

Rád by si zobral rodinu na zaujímavé miesta, ale nevieš, kam vyraziť? V našom článku ti prinášame nejeden skvelý tip na výlet. Poď ho naplánovať ešte dnes.

Leto je obdobím, keď si všetci doprajeme o niečo viac voľna a trochu spomalíme pracovné tempo. Okrem toho majú školáci vytúžené prázdniny, čo by bola škoda nevyužiť na perfektný rodinný výlet.

Nič originálne ti nenapadá? Využi naše rady a vyraz na miesta, kde sa bude páčiť deťom i dospelým.

Chceš nájsť pre svoju rodinu jedinečný pobyt? Portál Travelking zhromažďuje množstvo výhodných ponúk na jednom mieste.

rodicia-dieta-kvety

 

Pre milovníkov vody


Chceš si s rodinou užiť bezstarostné chvíle pri vode? Vyhľadaj kúpaliská, zábavné parky a aquaparky v blízkom okolí. Alebo sa rozhliadni po tých vo vzdialenejších mestách. Našim tipom je nájsť ubytovanie a stráviť tam niekoľko dní. Budete mať viac času navštíviť ďalšie zaujímavé miesta.

Pri plánovaní programu mysli na to, že pri vode strávite väčšinu dňa. Vodné atrakcie sú pre deti obrovským lákadlom a vyslovene sa od nich nevedia odtrhnúť.

Okrem toho si na mnohých kúpaliskách môžu zdokonaliť svoje plávanie s profesionálnym plaveckým trénerom. Spoločný oddych na vás čaká v termálnych bazénoch.

Naše tipy na skvelý vodný svet:
 

__check

Tatralandia v Liptovskom Mikuláši

__check

Vadaš Thermal Resort v Štúrove

__check

Vodný park v Bešeňovej

__check

AquaCity v Poprade

__check

Aquapark v Senci

deti-bazen-hra

__bulb
Kam na výlet s deťmi počas jari? Toto je TOP 60 miest

Ak premýšľate nad programom na víkend alebo voľné dni, poradíme vám, kam na výlet s deťmi. Navštívili ste už tieto skvelé miesta? Naplánujte ich návštevu teraz.

Cestovanie za históriou a umením


Vieme, návšteva hradov a zámkov nemusí byť lákavá pre všetkých členov rodiny, najmä tých najmenších. No aj tento druh programu môže byť pre nich zaujímavý, ak ho dobre naplánuješ.

Najmä počas leta sa na mnohých hradoch a zámkoch organizujú rôzne sprievodné programy a akcie. Využi to a naplánuj výlet s rodinou práve vtedy. Na svoje si prídete všetci.

Máš doma staršie deti? Tie už dokážu oceniť aj výstavy v múzeách. Vyhraďte si na umenie jeden celý deň. Takisto ti ale odporúčame vopred si zistiť, kde sa koná aká výstava. Čím bližšia bude vkusu všetkých členov rodiny, tým krajší spoločný deň zažijete.

Za návštevu určite stojí:
 

__check

Smolenický zámok

__check

Bratislavský hrad

__check

Bojnický zámok

__check

Múzeum Danubiana

__check

Oravský hrad

rodicia-deti-usmev-pohlad

Nekonečné objavovanie prírody


Rozmýšľaš ešte, kam na rodinný výlet? Návštevu prírody nesmieš vynechať. S najmenšími sa vyber na nenáročnú a príjemnú prechádzku lesom. Naopak, so staršími deťmi už môžeš absolvovať aj nenáročnú turistiku. Vopred si pozri trasu a možné zastávky, aby vás nič neprekvapilo.

Na cestu si zbaľ aj malý piknikový kôš a užite si rodinný piknik v objatí prírody.

Do programu pridaj aj návštevu zveroparkov, fariem či zoologických záhrad. Garantujeme ti, že to bude zážitok pre malých aj veľkých.

Odporúčame navštíviť:
 

__check

Kvačiansku dolinu

__check

Jánošíkove diery

__check

Slovenský raj

__check

Štrbské pleso

__check

Liptovský Mikuláš

rodicia-dieta-luka-kvety


Rodinné výlety môžu mať rôznu podobu. Je len na tebe, akú aktivitu pre svojich najbližších vymyslíš, či skôr oddychovú, alebo viac aktívnu. Najdôležitejšie je aj tak to, že budete všetci spolu.