5 spôsobov, ako vyladiť spálňu podľa feng-šuej a prebúdzať sa do ružova

Spálňa, drevená manželská posteľ.

Budíte sa unavení? Škrípe vám to vo vzťahu? Než vyhľadáte odbornú pomoc, skúste niečo jednoduchšie - usporiadanie spálne podľa feng-šuej. Toto staroveké čínske umenie učí designovať izbu tak, aby neblokoval životnú silu „čchi“ a prinášal harmóniu a pozitívnu energiu. Viete, kam umiestniť posteľ, aby ste sladko prespali celú noc? A aké predmety pod ňou možno narúšajú váš spánok?

1. POSTEĽ: Spite ako veliteľ – s výhľadom na dvere


Jedným z najdôležitejších cieľov feng-šuej je dosiahnutie harmónie a pokoja. Tie ale nájdeme ťažko, pokiaľ budeme ležať na mieste vzbudzujúcom neistotu. Zaspanie v posteli pri dverách alebo s priamym výhľadom na dvere môže trvať. Spánok neprinesie toľko odpočinku, pretože budete „strážiť“.

Sladké snívanie prežijete skôr na tzv. veliteľskej pozícii – v posteli s diagonálnym výhľadom na dvere. Neumožňujú to vaše priestory? Počíta sa aj výhľad na dvere cez zrkadlo. Len pozor, nech spolu s nimi nevidíte aj seba. Váš odraz môže (napriek starostlivej večernej skrášľovacej rutiny) zbytočne rozptyľovať.

Prúdenie životnej sily čchi narúša ešte jedna vec – blízko pri stene či stene nábytku. Teda nízke alebo zošikmené stropy. Alebo steny, ku ktorým je posteľ pritisnutá. Energia nemôže cirkulovať, kumuluje sa a môže na vás „tlačiť“.

2. ČELO POSTELE: Aby ste sa mali o čo oprieť


S pevným čelom postele za hlavou nadobudnete pocit stability. A pochybnosti pri zaspávaní zostanú stranou. Pokiaľ ho navyše privŕtate k stene, stane sa neochvejnou oporou, na ktorú sa môžete spoľahnúť aj v spánku.

Pozrite sa po minimalistických čelách – nezaťažia priestor ani myseľ estetickou zložitosťou. Uprednostnite mäkké okraje a príjemné materiály. Len pozor na umiestnenie pod oknom (únik energie). Alebo toaletu na druhej strane steny. Aby vaše šťastie nezmizlo s prvým nočným spláchnutím.

 

3. FARBY: Skúste omladzujúcu paletu

 

Vo feng-šuej víťazí farebná a vzorová umiernenosť nad extravagantným kontrastom. Cieľom je dosiahnutie rovnováhy, pokoja a harmónie - a cestu sem dláždia neutrálne zemité odtiene. Chladné tóny modrej alebo zelenej zase pôsobia blahodárne na telesné zdravie - cez noc vraj spáča omladí. Večernú miestnosť môžete spestriť jemnými tónmi ružovej alebo červenej. Na rozprúdenie partnerskej energie…
 

Manželská posteľ, nočné stolíky, lampy.


4. PORIADOK: Čisto pod posteľou, čisto v mysli


Šup s tým pod posteľ! Ak chýba v interiéri miesto na uloženie vecí, pod posteľou sa vždy nájde. Podľa učenia feng-šuej to ale nie je najlepší úložný priestor. Hradby z vecí blokujú čchi, energia prúdi pomalšie, a vy sa tak nemusíte prebúdzať v plnej sile.

Kam s tým? Ak nemáte veľa iných možností, aspoň prejdite všetko, čo pod posteľou máte. Mäkké prikrývky a vankúše nevadia. Listy od bývalého partnera budú ťažiť na mysli. Topánky či kufre pod posteľou nabádajú na cestovanie - možno preto sa v spálni necítite ako doma. Nové miesto nájdite aj pre knihy. Alebo aspoň pre tie s náročnou tematikou. Stimulujú myseľ.
 

5. SYMETRIA: Pretože „dva“ znamená stabilitu


Stabilita znamená pokoj a vyrovnanosť. Do spálne ju dostanete jednoducho - pomocou dvoch rovnakých či podobných nočných stolíkov na každej strane postele. Zázemie, o ktoré sa môžete oprieť, ešte zosilníte dvoma postrannými lampičkami či stropnými svietidlami. Symetricky usporiadané nočné stolíky symbolizujú rovnocenný priestor pre každého z partnerov. A nenápadne prehlbujú harmóniu vo vzťahu.

 

Sponzorovaný článok