Ako vybrať kvetinové šaty na leto? Poradíme ti

17.05.2023 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

K letu šaty jednoducho patria. A nielen také hocijaké, ale predovšetkým tie so vzormi. Najkrajšími na toto obdobie sú bez pochýb kvetinové šaty. Ako si ich vybrať?

Je jedno, či sa chystáš do mesta, na večeru, piknik alebo dokonca aj na párty. Letné kvetinové šaty sú univerzálnym kúskom oblečenia, ktorý si môžeš obliecť kamkoľvek. Ale je dôležité správne ich vybrať.

Veľký výber, rýchly nákup a bezproblémová výmena tovaru? Nakupuj z AboutYou a obliekaj sa štýlovo.

zena-kvet-kvetinove-saty


7 tipov ako nájsť dokonalé dámske kvetinové šaty


Zrejme nám potvrdíš, že vybrať šaty môže byť niekedy umenie. Rovnako to platí aj pri šatách so vzorom kvetov. Poradíme ti, čo si pri nákupe všímať.

Nezabudni, že tvoj outfit nákupom šiat nekončí. Potrebuješ aj vhodné topánky. Pozri si kategóriu obuv a nakupuj výhodnejšie.
 

Farba látky
 

Môžeme ju považovať za tú najdôležitejšiu farbu na šatách, keďže najviac vyniká. V lete sa všeobecne nosia šaty v bledších farbách ako je biela, béžová či nude. Vhodnými sú aj jemnejšie odtiene klasických farieb. Vyberáš si šaty na špeciálnu príležitosť? Čierne šaty so vzorom kvetov budú ideálne.
 

Veľkosť potlače
 

Áno, aj na takom detaile, ako je veľkosť kvetinového vzoru, mimoriadne záleží. Plnšie postavy by sa mali vyhýbať potlači s veľkými kvetmi. Opticky by im pridávali kilogramy navyše.

Máte chudú postavu? Siahnite po šatách so stredne veľkou potlačou kvetov. Drobné kvetinové potlače sú vhodné pre každý typ postavy.
 

zena-kvetinove-saty-deka-luka

Hustota potlače
 

Šaty s redšou potlačou sa všeobecne hodia k chudším postavám a naopak, plnším postavám pristane hustejší vzor.

 

Kvety na potlači
 

Ak sa ti čo i len trochu nepáči vzor na šatách, nekupuj si ich. Je veľmi pravdepodobné, že ich nebudeš nosiť. Namiesto rýchleho nákupu sa teda poobzeraj po iných, ktoré sa ti zapáčia už na prvý pohľad.
 

zena-kvetinove-saty

Tvar tela
 

Pri výbere šiat je rovnako dôležité, aby si zohľadnila tvar svojej postavy:
 

__check

Hruška – zvoľ kvetinové šaty v áčkovom strihu, ktorými pritiahneš pozornosť na vrchnú časť tela. Výborným pomocníkom sú aj volány.

__check

Obdĺžnik – vhodné sú pre teba šaty so zaujímavým riasením, prípadne výstrihom či rôznymi aplikáciami.

__check

Presýpacie hodiny – vyzdvihni typ svojej postavy s obtiahnutými kvetinovými šatami. Štíhly pás je predsa tvojou prednosťou.

__check

Obrátený trojuholník – postava bude vyzerať skvele v mierne voľných šatách a so zaväzovaním na krku.

__check

Jablko – vyber si také, ktoré nie sú ani obtiahnuté, ani príliš voľné.

__check

Pravítko – nie sú vhodné príliš voľné šaty, pretože by si sa v nich doslova stratila. Zvoľ mierne obtiahnuté s volánmi či zaujímavými detailmi.

zena-usmev-biele-kvetinove-saty


Typ príležitosti


Chceš vytvoriť uvoľnený mestský look? Ku kvetinovým šatám si obuj obyčajné biele tenisky a obleč denimovú bundu. Naopak, na formálnejšie udalosti hľadaj kvetinové spoločenské šaty. Skombinuj ich s lodičkami a sakom.

Rada by si tento typ šiat nosila aj počas chladnejších večerov alebo na začiatku jesene? V ponuke e-shopov sú dostupné aj kvetinové šaty s dlhým rukávom.

 

Dĺžka šiat
 

Všeobecne platí, že krátke kvetinové šaty sú najvhodnejšie pre ženy s nižšou postavou. Naopak, vysoké si môžu dovoliť nosiť dlhé letné kvetinové šaty.

P.S: Na leto sa mimoriadne hodia aj kvetinové midi a maxi šaty.
 

zena-v-kvetinovych-satach-sako

Kvetinové šaty a doplnky
 

Keďže sú samé o sebe pomerne výrazným kúskom kvôli ich vzoru, odporúčame ti zvoliť skôr decentnejšie doplnky.
 

__check

Šperky – vyberaj jemnejšie retiazky s malým príveskom, náramky či náušnice.

__check

Topánky – dávaj si veľký pozor, aby si celý outfit nepokazila práve nimi. Chybou je obuť si topánky s kvetinovým vzorom. Zvoľ obuv v neutrálnych odtieňoch, ako je čierna či nude. Nič nepokazíš lodičkami, sandálmi či šľapkami.

__check

Kabelky – máš 2 možnosti. Prvou je vybrať si kabelku, ktorá bude ladiť s dominantnou farbou šiat. Ak chceš outfit zjemniť, siahni po čiernej, hnedej alebo tohtoročnej IN slamenej kabelke.

__check

Opasok – môžeš ho použiť napríklad pri vytváraní ležérnejšieho outfitu do mesta. Odporúčame ti zladiť ho k najvýraznejšej farbe šiat.

__check

Vrchné oblečenie – podľa počasia si môžeš na kvetinové letné šaty obliecť napríklad skrátené sako, koženú bundu, trenčkot či denimovú bundu.


zena-kvetinove-saty-na-ramienka-klobuk


Kvetinové šaty sú nadčasové, mimoriadne ženské a moderné. Ak ešte nemáš svoje obľúbené, určite si ich na túto sezónu kúp. Sme si istí, že nimi budeš nadšená.

__bulb
Jarný kabát pre dámy: Ktorý trenčkot je najlepší?

Rozhodujete sa, aký jarný kabát si kúpite? Siahnite po štýlovom trenčkote. Pripravili sme výber toho najlacnejšieho, na každý deň i pre špeciálne príležitosti.