Ako a kde kúpiť najlepšiu žehličku na vlasy? Máme cenné tipy

18.04.2024 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Snívaš po rovných a lesklých vlasoch? Stačí málo, aby sa to stalo skutočnosťou. Povieme ti, ako vybrať najlepšiu žehličku na vlasy a aj to, kde nakupovať.

Aj ty máš možno vo svojom okolí ženu, ktorá má pekné kučery, no predsa túži po rovných vlasoch. A možno si aj ty jednou z nich. Obdaruj sa žehličkou, s ktorou bude ranná úprava vlasov jednoduchá, pohodlná a nezaberie ti veľa času. Nevieš, pre ktorú sa rozhodnúť? V nasledujúcich riadkoch ti poradíme, ako postupovať pri výbere žehličky na vlasy, ktorá ti pomôže s vytvorením uhladeného účesu, s ktorým budeš spokojná.

Správny výber žehličky je úplným základom ku krásne upraveným a rovným vlasom. Pozri sa, akú bohatú ponuku modelov predáva internetový obchod AndreaShop. Vyberieš si?

Výhody a nevýhody žehlenia vlasov


Najväčšou výhodou vlastnenia žehličky na vlasy je možnosť samostatného upravovania vlasov v pohodlí domova. Jednoducho, so žehličkou na vlasy budeš mať hladké a lesklé vlasy na počkanie, kedykoľvek budeš chcieť. A nielen rovné, ale aj kučeravé. Áno, so žehličkou na vlasy, ktorá má zaoblené hrany, si môžeš vytvoriť aj pekné vlny.

Žehlenie vlasov má aj tú výhodu, že vlasy sú lesklé. Efekt je viditeľnejší so žehličkou s titánovými alebo keramickými platňami, z ktorých sa teplo rozvádza rovnomerne a vlasy sa premieňajú na hladké a lesklé.

A do tretice je to dlhá trvanlivosť účesu, keďže vyžehlené vlasy často vydržia po celý deň v takom stave, ako vyzerali ráno, a to bez ďalšieho upravovania.

Na druhej strane je nevýhodou riziko poškodenia vlasov pri nesprávnom alebo príliš častom používaní. Tu sa dostávame k otázke, ako často si žehliť vlasy? Správna odpoveď neexistuje, proste záleží od tvojich potrieb. No aby si predišla poškodeniu vlasov, odporúča sa používať ochranný tepelný sprej.

Dobre vieš, že žehlením vlasov sa o niečo zmenšuje objem každej koruny krásy. No a pri príliš riedkych vlasoch môže byť strata objemu na pohľad ešte výraznejšia.

A čo čas, ktorý musíš venovať tejto činnosti? Môže to byť 10, 20 minút alebo viac, záleží od dĺžky, hustoty a stavu vlasov. Pamätaj, že výsledkom investovaného času bude spokojnosť z upravených vlasov podľa tvojich predstáv. A nezáleží na tom, či ide o žehlenie, kulmovanie alebo vytváranie rôznych účesov. Určitý čas je potrebný pri každej úprave vlasov.

Výsledkom dôkladnej starostlivosti sú krásne a zdravé vlasy. Postaraj sa o tie svoje s kvalitnými produktami. S ponukami na našom webe ich kúpiš za omnoho menej peňazí. A pri nákupoch nezabudni ani na svojho muža. Iste ho potešia produkty z e-shopu Barber Servis.


Ako vybrať žehličku na vlasy?


Pri nákupe žehličky na vlasy je rozhodujúcich niekoľko faktorov. Medzi tie najdôležitejšie patrí druh žehličky a to, kde sa bude používať, materiál, šírka žehliacich doštičiek, rýchlosť nahriatia, regulácia teploty, dĺžka prívodného kábla, funkcie a samozrejme cena.



Druh žehličky a miesto používania


Internetové obchody ponúkajú viaceré druhy žehličiek podľa želaného výsledného účesu. V prvom rade je to klasická žehlička na vlasy typická dvomi úzkymi žehliacimi plochami. Okrem vyhladených vlasov zvládne aj jemné vlny. Ich dostupnosť aj cenové rozpätie sú veľké.

Určite si počula, že existuje aj žehliaca kefa na vlasy. Ako funguje v porovnaní s klasickou žehličkou na vlasy? Je akýmsi 2 v 1, pretože si ňou vlasy očešeš i vyrovnáš. Ak ti klasická žehlička vlasy príliš uhladí, žehliaca kefa je pre teba skvelou alternatívou k uhladenému, no stále objemnému účesu.

Potom je to parná žehlička na vlasy, ktorá si hravo poradí aj s ťažko poddajnými vlasmi a všetky do jedného vyrovná. Para si efektívne poradíme aj s hrubými, hustými a silnými vlasmi. Žehlenie parou tiež dopomáha k lepšiemu absorbovaniu použitých prípravkov do vnútra vlasov, čím sa zvyšuje ich lesk a predlžuje čas perfektného vyžehleného účesu.

Ďalšiu je krepovacia žehlička na vlasy, ktorá vlasy nevyrovnáva, ale vytvára vlny. Doštičky žehličky sú vlnité a vlasy sa nimi nekĺžu, ale postupne po ich celej dĺžke žehličkou stláčajú.
 

Žehlička na vlasy, hrebene, prípravky na vlasy.
Autor: Nataliya Vaitkevich (Pexels)

Širokú ponuku sortimentu z kategórie starostlivosti o vlasy nájdeš aj v online obchode Lidl. Kvôli cenám a kvalite sa ich oplatí nielen pozrieť, ale aj nakupovať.

Okrem žehličky na vlasy v štandardnom prevedení môžeš siahnuť aj po tzv. cestovnej žehličke. Je o niekoľko centimetrov kratšia, takže sa ti pohodlne zmestí do batožiny na dovolenku či pracovnú cestu. No a potom sú tu ešte profesionálne žehličky s vysokým výkonom prispôsobené na časté používanie s nízkym rizikom poškodenia vlasov a vyvinuté na dosiahnutie profesionálneho stylingu.
 

Materiál


Žehliaca plocha môže byť vyrobená z rôznych materiálov, keramiky, kovu, teflónu, titánu, turmalínu či kombináciou viacerých z nich. Ako sme spomínali vyššie, lesklosť vlasov podporujú najmä titánové a keramické platne. Dobrou voľbou je aj teflón. Za mimoriadne odolný sa všeobecne považuje titán.

Jediný materiál, na ktorý profesionáli vo svojom odbore upozorňujú, sú kovové plochy. Tie vraj nie sú k vlasom dostatočne šetrné.

Chceš podporiť zdravie svojich vlasov? Siahni po špeciálnych vitamínoch na vlasy.


Šírka žehliacich doštičiek


Najpredávanejšie modely žehličiek sú tie so šírkou doštičiek približne 25 – 28 mm. Ak sú tvoje vlasy husté a dlhé, bude lepšie, ak zvolíš žehličku so šírkou doštičiek 30 a viac mm.

 

Rýchlosť nahriatia


To, ako rýchlo bude žehlička pripravená na úpravu vlasov, závisí od jej výkonu, nastavenej teploty, ale aj materiálu žehliacich plôch. Niektoré modely sa zahrejú už do 30 sekúnd, iným to trvá dlhšie ako 1 minútu.

Všetky vlasy potrebujú z času na čas poriadnu dávku regenerácie, a pri pravidelnom žehlení to platí dvojnásobne. Vyber si starostlivosť pre svoj typ vlasov z e-shopu Vivantis.

Regulácia teploty


Možnosť regulovať teplotu je na žehličke viac ako vítaná vzhľadom k rôznej kvalite a hustote vlasov. Zatiaľ čo jemným vlasom stačí nižšia teplota, hrubšie potrebujú na dokonalé uhladenie vyššie stupne. Pozitívnou správou je, že rozsah na nastavenie teploty je na žehličkách veľký a tak si jednoducho zvolíš postačujúcu teplotu na úpravu vlasov.

Na niektorých žehličkách si nastavíš teplotu mechanicky, na iných na displeji. Ak na žehličke nie je možnosť regulácie teploty, zvyčajne žehlí vlasy s teplotou okolo 200 °C.
 

Dĺžka prívodného kábla


Aj taký parameter, akým je dĺžka kábla, ovplyvňuje komfortné používanie žehličky. Kábel kratší ako 2 m môže byť pri používaní nedostatočný. Naopak, pokiaľ má dĺžku viac ako 3 m, je to nadštandard.

Vedela si, že existujú aj bezdrôtové žehličky na vlasy? Obsahujú adaptér, akumulátor alebo sa nabíjajú cez USB. Pri nich musíš počítať s tým, že väčšinou vydržia len na jedno použitie.

Funkcie


Akými funkciami môžu disponovať žehličky na vlasy? Z mnohých vyberáme niekoľko praktických.
 

__check

Otočný kábel – so žehličkou sa ľahšie pracuje, keďže nedochádza k namotávaniu kábla.

__check

Uzamknutie teploty – užitočná funkcia, vďaka ktorej sa ti pri používaní žehličky nezmení pôvodne nastavená teplota.

__check

Automatické vypnutie – ak touto funkciou žehlička na vlasy disponuje, po určitej dobe sa sama bezpečne vypne.

Cena


Suma, ktorú za žehličku na vlasy zaplatíš, sa pochopiteľne líši podľa druhu žehličky a všetkých vyššie uvádzaných parametrov. Napríklad cena klasickej žehličky s dvomi platňami sa pohybuje v rozmedzí od 60 € do 450 €. Pri niektorých modeloch sa môžeš stretnúť ešte s nižšou, no maj na pamäti, že jej funkcie budú obmedzené a časom nemusí spĺňať tvoje očakávania.

Žehliaca kefa na vlasy má o niečo menšie cenové rozpätie, a to približne od 20 € do 90 €. Cenovka parných žehličiek na vlasy sa začína cca na 35 € a končí približne na 400 €.

Nechceš do žehličky na vlasy investovať veľa? Stav na akúsi strednú cenovú kategóriu a vyber si model, ktorý splní tvoje kritériá. A nezabudni, že s našimi zľavamizľavovými kupónmi budú tvoje všetky online nákupy výhodnejšie.
 

Vlasy, žehlička na vlasy, ochranné spreje.
Autor: Nataliya Vaitkevich (Pexels)

Ako si správne žehliť vlasy?


Keď sme si už povedali dôležité parametre týkajúce sa kúpy žehličky na vlasy, povedzme si tiež postup, ako si ich správne žehlením vyrovnať.
 

1

Vlasy by sa mali žehliť rozčesané a suché (výnimka platí v prípade, že je žehlička určená aj na žehlenie vlhkých vlasov).

2

Tesne pred samotným žehlením si na vlasy aplikuj ochranný tepelný sprej. Iné prípravky - napr. tužidlo, lak - nepoužívaj.

3

Vlasy si rozdeľ na dve polovice a tú prvú si vypni na vrchnej časti hlavy.

4

Žehličku nastav na požadovanú teplotu podľa typu a hustoty vlasov. Krehkým a lámavým vlasom postačí teplota do 150 °C, na jemné vlasy nastav teplotu do 160 °C, hrubé a nepoddajné vlasy často potrebujú aj 200 °C a normálnym vlasom stačí 180 °C. Ak si nie si istá, aká teplota je pre tvoje vlasy dostačujúca, skúšaj od tých nižších a postupne ju zvyšuj.

5

Začni žehlením spodnej časti vlasov. Pre rovnomerné vyžehlenie žehli pramene hrubé menej ako 2 cm.

6

Keď spodnú časť vyžehlíš, rozpusti si vypnuté vlasy a pokračuj rovnakým postupom.

__bulb
Najlepšia sonická kefka - ako ju vybrať, kde ju zohnať?

Po krásnom a zdravom úsmeve túžime všetci. Čo pre ten svoj robíš ty? So správnou starostlivosťou ti pomôže najlepšia sonická kefka. Ako ju vybrať a kde nakupovať?

Starostlivosť o žehličku


S pravidelným používaním žehličky na vlasy sa spája aj nutnosť čistiť ju. Na žehliacej ploche sa usadzujú nielen zvyšky produktov použitých pri žehlení, ale prirodzene aj mastnota z vlasov.  Pre čo najdlhšiu životnosť a plnú funkčnosť je teda dôkladné čistenie žehličky aspoň raz za mesiac nevyhnutnosťou.

Použi jemnú handričku navlhčenú vodou a utri platničky. Následne ich osuš druhou suchou handričkou. Je samozrejmé, že žehlička musí byť pri čistení vypnutá z elektrickej siete a vychladnutá.

__bulb
Ako vybrať notebook? Kompletný sprievodca výberom

Popularita stolových počítačov klesla už dávno a nahradili ich oveľa praktickejšie notebooky. Zaujíma ťa, ako si vybrať notebook? Prevedieme ťa nákupom.


Už vieš, aký druh žehličky na vlasy si kúpiš? Veríme, že s výberom budeš spokojná a budeš sa tešiť z perfektne vyžehlených vlasov kedykoľvek budeš chcieť. S nákupom dlhšie neváhaj a využi ponuky na našom webe.