Čo si obliecť k širokým nohaviciam? Tu sú outfity na rôzne príležitosti

05.06.2024 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Sú veľkým trendom už niekoľko po sebe nasledujúcich sezón. A preto ti v tomto článku poradíme, kde nakupovať a čo si obliecť k širokým nohaviciam.

Dôvodmi, prečo sa široké nohavice tešia veľkej a neutíchajúcej obľube, je ich mimoriadna pohodlnosť, vzdušnosť a ľahká kombinovateľnosť. Áno, presne tak, kvôli ich univerzálnemu vzhľadu s nimi jednoducho vytvoríš skvelý look v kombinácii s mnohými typmi oblečenia. Ich benefitom je aj fakt, že vďaka svoju strihu lichotia rôznych typom postáv, a tak po nich môžu bez najmenších obáv siahnuť vysoké i nízke dámy, štíhle i tie, ktoré chcú zakryť nejaké krivky. Široké nohavice sadnú ako uliate každej žene. Chceš byť IN aj ty? Čítaj ďalej a zistíš, ako nosiť široké nohavice.

Veľký výber širokých nohavíc nájdeš aj v Answear -  jednom z najpopulárnejších online obchodov. Vyhľadávanie ti uľahčí bohatý filter, a tak rýchlo nájdeš kúsky podľa tvojho vkusu.
 

__bulb
Módne trendy 2024: Tipy, ako sa celoročne obliekať štýlovo

Hľadáš inšpiráciu na chic outfity na celý rok? Práve si ju našla. V tomto článku ti predstavíme módne trendy na rok 2024 a tipy, ako sa podľa nich obliekať.

Rady, ako vybrať široké nohavice


Nákupy oblečenia nie sú vždy ľahké a rýchle, pri výbere niektorých kúskov stratíš viac času ako pri iných. A byť to tak môže aj so širokými nohavicami, preto ti poradíme niekoľko užitočných tipov, čomu pri ich nákupe venovať pozornosť.

V prvom rade dbaj na správnu dĺžku. Nohavice by mali siahať minimálne po členky a maximálne po päty. Ak budú dlhšie, nebude to vyzerať dobre a naopak kratšie ako po členky budú zase opticky skracovať nohy. Tým druhým, čo by si si pri nákupe mala všímať, je šírka lemu nohavíc, ktorá je charakteristickou strihovou črtou tohto typu nohavíc. Pre pekný vzhľad by mala siahať maximálne po špičku topánky.

Strih širokých nohavíc


Existuje niekoľko rôznych strihov dámskych širokých nohavíc, ktoré sa od seba odlišujú aj dĺžkou, spracovaním či štýlom. Medzi najpopulárnejšie modely patrí:

 

__check

Palazzo– vyrobené sú z veľmi tenkej látky a rovnako široké po celej ich dĺžke.

__check

Culottes – ide o kratšie široké nohavice, ktoré siahajú pod kolená.

__check

Flare – na bokoch a stehnách sú úzke, no od kolien sa rozširujú. Nájdeš ich predovšetkým v denimovom spracovaní.

__check

Banana – nohavice v tomto strihu sú naopak širšie na stehnách a zužujú sa smerom k členkom.

__check

Paperbag – charakterizuje ich vysoký pás stiahnutý opaskom alebo šnúrkou.

Máme pre teba niekoľko TOP ponúk na nákup módnych kúskov, ktoré sa jednoducho neodmietajú. Veď prečo nezískať viac štýlového oblečenia za menej peňazí, keď je to možné?

Materiál širokých nohavíc


Výber materiálu závisí nielen od ročného obdobia, kedy chceš nohavice nosiť, ale dôležitý je aj kvôli tvojim preferenciám a komfortu. Na výber máš rôzne druhy materiálov.

__check

Ľan ti ako prírodný materiál poskytne najväčšie pohodlie počas horúcich letných dní. Vďaka skvelej priedušnosti ani nebudeš mať pocit, že máš na sebe niečo oblečené.

__check

Bavlna je mimoriadne mäkkým a jemným materiálom, tiež umožňuje pokožke dýchať, dobre absorbuje vlhkosť a charakteristická je pre ňu aj jednoduchá starostlivosť.

__check

Hodváb nielen elegantne vyzerá, ale je aj veľmi príjemný na dotyk. Nohavice z tohto materiálu sú ako stvorené na významné príležitosti.

__check

Vlna je skvelou voľbou pokiaľ ide o výber nohavíc na jeseň, kedy oceníš o niečo hrubšiu a teplejšiu látku. Na chladné dni sú tiež vhodné nohavice z flanelu či menčestru. Mimochodom, menčester je opäť IN.


Pestrý výber máš pri širokých nohaviciach aj čo sa týka farieb. Môžeš siahnuť po neutrálnej čiernej, sivej či hnedej alebo naopak výraznej žltej, zelenej či oranžovej. Rozmanitá je aj ponuka vzorov, pričom najobľúbenejším je kvetovaný.
 

Žena v ružových nohaviciach a bielej blúzke.
Autor: Mehmet DEMİR (Pexels)

Vedela si, že na našom webe nájdeš kategóriu s lacnou módou z tých najpopulárnejších e-shopov? Už dlhšie nemusíš prehliadať internetové obchody, pretože tu nájdeš na jednom mieste množstvo TOP ponúk.

Čo si obliecť k širokým nohaviciam?


Široké nohavice sú skvelým univerzálnym kúskom oblečenia, ktorý vynosíš na jar, v lete i na jeseň. Stačí, ak ich správne skombinuješ s iným oblečením a vytvoríš outfity do práce, na voľný čas alebo dokonca na významné príležitosti. Nevieš, ako by tieto outfity mohli vyzerať? V nasledujúcich riadkoch sme pre teba pripravili niekoľko tipov na moderné looky.



Ako nosiť široké nohavice do práce?

 

Máš prácu v kancelári a potrebuješ vyzerať dobre? Rozhodne môžeš staviť aj na široké nohavice, pretože aj v tých môžeš v práci vyzerať elegantne. Máš s nimi viac možností, ako si myslíš. Tu sú naše nápady.
 

__check

Biele ľanové široké nohavice doplň krémovou blúzkou a outfit ukonči bielym sakom. Bodkou elegantnosti budú lodičky v neutrálnej farbe.

__check

Sivými bavlnenými širokými nohavicami s topom v pastelovej farbe nikdy nič nepokazíš. Balerínky sa postarajú o pohodlné chodenie a jemné doplnky podčiarknu krásu pohodlného no stále štýlového outfitu.

__check

Čierne široké nohavice s rolákom v rovnakej farbe, lodičky a výrazné šperky.. čierna predsa vždy bola a bude dokonalou farbou.

__check

Široké nohavice s jemným vzorom, biela blúzka, hnedé mokasíny a zlaté šperky.

__check

Krémové široké nohavice kombinované s hodvábnou blúzkou s pastelovej ružovej farbe. Sandále na podpätku a perlové doplnky.

Ležérny voľnočasový outfit so širokými nohavicami


Pri vymýšľaní outfitov na voľný čas sa neboj popustiť uzdu svojej fantázii a kombinovať rôzne kúsky. Tu sú naše tipy, čo si k nim obliecť.

__check

Denimové široké nohavice skombinuj s jednoduchým tričkom a denimovou bundou. Doplň už len pohodlné tenisky.

__check

K čiernym ľanovým nohaviciam si obleč crop top v kontrastnej bielej farbe a ako obuv zvoľ nízke tenisky.

__check

Bavlnené nohavice s kvetinovým vzorom doplň basic bielym tielkom. Čo sa týka topánok, zvoľ pohodlnosť vo forme sandál.

__check

Biele široké nohavice s blúzkou s kvetinovým vzorom dolaď svetlými espadrilkami a slamenou kabelkou.

__check

Športový look vytvoríš napríklad s čiernymi širokými nohavicami, oversize mikinou s kapucňou a teniskami. Nezabudni na doplnky, ako je batoh, slnečné okuliare a šiltovka.

Žena v širokých sivých nohaviciach a sandáloch na podpätku
Autor: Daniel Duarte(Pexels)

Upratovala si svoju skrinku na topánky a vyhodila si niekoľko starých párov? Vyber si z najnovších modelov a doplň ju o modely z najnovších kolekcií.

Široké nohavice na významné príležitosti


Chceš tentoraz na výnimočnej udalosti vyzerať naozaj unikátne? Nezáleží na tom, či ideš na svadbu alebo večierok, v každom prípade môžeš staviť na široké nohavice. Ak si nevieš predstaviť, ako ich kombinovať, možno sa oblečieš podľa niektorého z našich tipov.

__check

Hodvábne biele široké nohavice s čiernou blúzkou asymetrického strihu, strieborné sandále na vysokom podpätku, strieborné šperky a kabelka.

__check

Svetloružové široké nohavice s krajkovým topom v bielej alebo krémovej farbe. Ako obuv svetlé lodičky, jemné šperky a kabelka.

__check

Smaragdovozelené široké nohavice z hodvábu s čiernym topom bez ramienok, čierne sako a lodičky. Ako doplnky zvoľ malú kabelku a výrazné zlaté šperky.

__check

Čierne široké nohavice s lesklým topom v striebornej farbe, čierne sandále na vysokom podpätku, nenápadný náramok, retiazka a iné doplnky.

__check

Bordové nohavice z hodvábu doplnené čiernou blúzkou, sandále na podpätku a zlaté šperky.


Keďže sú široké nohavice ideálne aj na prvú slnečnú časť jesene, vyhľadaj tie so vzormi. Moderný na toto obdobie je károvaný, pepitový či vzor rybej kosti. Nenašla si ich na tomto type nohavíc? Vyhľadaj tieto vzory na blúzkach či tričkách a obleč si ich k širokým nohaviciam. K dokonalému jesennému looku ti chýbajú už len členkové čižmy so špicatou špičkou.

__bulb
Ako vybrať kvalitné slnečné okuliare a kde ich zohnať?

Rada odborníkov je jasná – v lete bez slnečných okuliarov ani na krok. No ako si kvalitné slnečné okuliare vybrať? Všetko dôležité sa dozvieš v tomto článku.


Ako si si mala možnosť prečítať, na ležérne nohavice sa môžeš spoľahnúť pri tvorbe elegantného i ležérneho outfitu. Kúp si ich a ich univerzálnosť si obľúbiš naozaj veľmi rýchlo, pretože tvojmu outfitu dodajú štýl a tebe potrebný komfort.