Módne trendy 2024: Tipy, ako sa celoročne obliekať štýlovo

17.05.2024 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Hľadáš inšpiráciu na chic outfity na celý rok? Práve si ju našla. V tomto článku ti predstavíme módne trendy na rok 2024 a tipy, ako sa podľa nich obliekať.

Každoročne meniace sa módne trendy znamenajú pre nákupné maniačky a milovníčky nakupovania priam povinné nákupy. Je to aj tvoj prípad? Potom by si mala vedieť o aktuálnych trendoch v obliekaní, aby si nasledujúce týždne kráčala ulicami oblečená podľa nich.

Ešte si si o nich nestihla prečítať? Radi ti ich predstavíme práve my. A ako bonus sme pre teba pripravili tipy na outfity na všetky obdobia v roku, aby si bola na tento rok ty i tvoj šatník dokonale pripravení.


Ktokoľvek povedal, že peniaze nedokážu kúpiť šťastie, jednoducho nevedel, kde nakupovať.“
- Bo Derek, americká herečka

V tomto článku sa dozvieš:

__check

množstvo tipov, kde nakupovať moderné oblečenie

zena-v-svetlych-dzinsovych-kratasach
Autor: Wesley Davi (Pexels)

__bulb
Kde získať darčekovú poukážku Sinsay a na čo ju možno uplatniť?

Chceš niekomu blízkemu urobiť radosť s oblečením, ale nie si si istá, čo presne kúpiť? Vyrieši to za teba darčeková poukážka Sinsay, s ktorou si ho dotyčná kúpi sama.

TOP módne trendy roku 2024


Paríž, Miláno, Londýn a New York.. mestá v ktorých to žije módou a módni návrhári každý rok prichádzajú s novými trendami a udávajú, čo bude IN a čo zase OUT. Často v obliekaní posúvajú hranice a ukazujú, že aj z niečoho na prvý pohľad nepredstaviteľného je možné vytvoriť perfektný look.

Si zvedavá, či sa zachovali nejaké trendy z predchádzajúceho roka alebo tvorcovia predstavili na mólach úplne nové kúsky? Tento rok v módne dominujú nasledujúce kusy oblečenia a doplnkov.

__bulb
Ako vybrať kvalitné slnečné okuliare a kde ich zohnať?

Rada odborníkov je jasná – v lete bez slnečných okuliarov ani na krok. No ako si kvalitné slnečné okuliare vybrať? Všetko dôležité sa dozvieš v tomto článku.


Začneme tým najväčším trendom, farbou tohto roka, ktorú každoročne vyhlasuje inštitút farieb Pantone. Je ňou Peach Fuzz, jemný broskyňový odtieň, ktorý uvidíš na blúzkach, šatách i v podobe doplnkov. Vyber si také a zaručene budeš IN.

Moderným kúskom šatníka je sukňa dlhá až po zem, opticky predlžujúca postavu, ktorá vytvára vysoký pás. Siahajú po nej hlavne ženy s vyššou postavou, no nosiť maxi sukňu sa nemusia obávať ani ženy nižšieho vzrastu. V kombinácii s podpätkami alebo sandálmi na platforme na nich budú vyzerať skvele. Z kategórie maxi sukieň sú tento rok obzvlášť populárne sukne z džínsoviny. Dáš jej šancu?

Pokračujeme nohavicami s vysokým pásom. Tie sa striedavo objavujú medzi trendami už niekoľko rokov a tento rok v nich majú opäť svoje čestné miesto. Ich prednosťou je predovšetkým skrytie neželaných kriviek, a preto po nich často siahajú ženy plnších tvarov. No pri akomkoľvek type postavy s nimi vytvoríš celý rad skvelých outfitov. Stačí ich skombinovať so zapravenou košeľou, tričkom či skráteným topom a môžeš vyraziť. Určite by sa preto mali minimálne jedny nachádzať v každom šatníku.

Máš rada kvetované vzory? Ak si odpovedala áno, môžeš sa tešiť, tento rok sú viac ako vítané. A to nielen na šatách, ale aj sukniach, blúzkach, nohaviciach či v podobe doplnkov. Ak hľadáš takéto kúsky, pozri si ponuku v e-shope Answear alebo Mohito blúzky.
 

Žena v kvetinových šatách číta knihu na tráve.
Autor: Vlada Karpovich (Pexels)

Desiatky ponúk na lacné oblečenie nájdeš na našom webe, a to pre dámy, pánov i deti. Nenechaj si ich ujsť.

Na jednej strane populárne dlhé maxi sukne, na druhej odhalené nohy vďaka krátkym šortkám. Áno, aj tie patria k trendom tohto roka a vraj čím kratšie, tým lepšie. Ak chceš byť IN, určite si ich na letnú sezónu zaobstaraj.

Na svetových mólach vidíme priehľadné oblečenie už niekoľko rokov, no a tento nie je výnimkou. Je pochopiteľné, že nie každý má odvahu obliecť sa v stopách tohto módneho trendu. No máme tip, ako ho nosiť a pritom neodhaliť príliš – obleč si šaty na ramienka a na ne prehľadnú blúzku.

Denim, denim a ešte raz denim. Džínsy, sukne či šaty z tohto materiálu by mali byť súčasťou každého moderného ženského šatníka. A nezáleží na dĺžke sukne alebo na tom, či budú džínsy roztrhané alebo hladké, jednoducho by si ich mala nosiť.

Čo sa týka materiálov, na priečkach popularity sa nachádza aj menčester. Tento textilný materiál s rebrovaných povrchom určite dobre poznáš. No a v súčasných kolekciách ho nájdeš okrem nohavíc i na šatách či sakách. Neváhaj a pusti sa do nakupovania denimových a menčestrových kúskov napríklad v e-shope Zoot.

Preferuješ v obliekaní minimalizmus? Potom ťa poteší, že v obliekaní sú aktuálne moderné aj neutrálne farby a oblečenie bez vzorov. Veď farbami ako je hnedá, biela či čierna sa predsa žiadny outfit nedá pokaziť.

Aký máš názor na polokošeľu? Považuješ ju za výhradne pánsky alebo športový kúsok? Tak či onak, v súčasnosti patrí do modernej dámskej kolekcie. Je nám jasné, že tričko s golierom si neobľúbia všetky dámy, ale možno sa vďaka naším tipom ako ju nosiť, rozhodneš aj ty. Rozhodne preto čítaj ďalej.
 

Žena v džínsovej sukni, košeli a trenčkote.
Autor: Felix Young (Pexels)


Z módy sa nevytrácajú ani strapce. Obľúbený i nenávidený doplnok oblečenia nájdeš na mnohých módnych kúskoch v aktuálnych kolekciách. Páči sa ti alebo ho vynecháš?

Čo sa týka vzorov, bodky majú tento rok nadvládu nad všetkými ostatnými. Vidieť ich môžeš na košeliach, blúzkach, šatách či šatkách. Niekde úplne malé bodky v hustom vzore a inde zase väčšie a len niekoľko.

Všimla si si pri prezeraní svojho obľúbeného internetového obchodu s módou, že sú niektoré kúsky zdobené mašľami? Sú súčasťou sukní, čeleniek či dokonca topánok. Pre niektoré dámy to je možno nepredstaviteľné a iné ich budú nosiť s radosťou. Veď presne o tom je móda, o rozmanitosti a možnosti výberu.

Aj v kategórii obuvi poznáme tohtoročných favoritov. Sú nimi pohodlné šľapky, lodičky, milované i nenávidené balerínky, topánky Mary Jane a topánky s plným podpätkom.

Čo ešte chýba k dokonalému outfitu? Predsa kabelka. Z mnohých typov sú tento rok číslom jedna shopper tašky. Jednoznačne vyhrali svojou praktickosťou, keďže sa do nich zmestí všetko od knihy, cez počítač až po malý nákup. A nezabudni na strieborné šperky, tie totiž v tohtoročných trendoch predbehli tie zo zlata.

__bulb
Retiazka s krížikom je skvelý darček. Koľko by ale mala merať?

Hľadáš univerzálny druh šperku, ktorý nikdy nevyjde z módy? Medzi populárne patrí retiazka s krížikom. Zisti, ako ju správne vybrať a v akých e-shopoch nakupovať.

Ako sa po celý rok obliekať štýlovo?


Povedali sme si, čo je tento rok IN a teraz si poďme povedať, ako to nosiť. Tu je niekoľko našich tipov na trendy outfity na celý rok spolu s nápadmi, kde nakupovať, aby si mala veľký výber a zároveň neminula veľa peňazí.
 

Svieže jarné outfity


V období prebúdzajúcej sa prírody je čas vniesť do šatníka farby, no zároveň myslieť na kombinovanie ľahších a teplejších kúskov. Nedovoľ, aby náhle zmeny počasia ovplyvnili tvoj komfort a inšpiruj sa našimi ideami na outfity.

__check

Dlhé šaty s volánmi skombinované s džínsovou bundou a bielymi teniskami.

__check

Džínsy, vzorované tričko, tenký sveter, jarná bunda a plátenné tenisky.

__check

Maxi sukňa s jednoduchým tričkom alebo topom a sandále na podpätku.

__check

Tkané nohavice v pastelovej farbe, jednofarebné tričko, tenký kardigán a tenisky.

__check

Blúzka s bodkovaným vzorom, tylová sukňa, šperky a balerínky.

__check

Denimové šaty s dlhým rukávom, parka a tenisky.

__check

Nohavice, polokošeľa a tenký kabát.

__check

Kožená sukňa, top a mokasíny.

__check

Džínsy, blúzka, sako a lodičky.

__bulb
Ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD?

Nie si spokojná s doručenou objednávkou z e-shopu eobuv? Vybraný tovar jednoducho vráť. Povieme ti, ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD.

Ľahké outfity na leto
 

Pri stúpajúcich teplotách už nie je potrebné veľké množstvo oblečenia a vítané sú ľahké materiály v štýlových kombináciách. Buď kreatívna, zohľadni aktuálne trendy a vytvor skvelé outfity. Poďme si povedať, ako môžu tvoje letné outfity vyzerať.

__check

Džínsové šortky, crop top a sandále.

__check

Kvetinové šaty s klobúkom, slnečnými okuliarmi, retiazkou a šľapkami.

__check

Voľné nohavice, tričko a espadrilky.

__check

Šaty s bodkovaným vzorom alebo mašľou, sandále na podpätku.

__check

Biker shorts, oversized tričko a športové tenisky.

__check

Overal, sandále, slnečné okuliare a shopper taška.

__check

Džínsová sukňa, polokošeľa, tenisky.

__check

Šortky, tielko, sieťkované tričko.

__check

Dovolenkový look – plavky a háčkované šaty.

Žena v kvetinovej sukni a čiernom tope.
Autor: Anastasiya Lobanovskaya (Pexels)

Vrstvenie na jeseň

 

Ako hovoríme už v samotnom nadpise, jesenné obliekanie je predovšetkým o vrstvení teplejšieho oblečenia s prechodnými kúskami. Stále pomerne slnečné dni sa striedajú s daždivými a chladnými, no s týmito outfitmi ťa nemilo neprekvapí žiadna zmena počasia.

__check

Nohavice s vysokým pásom, sveter, členkové čižmy a kožená bunda.

__check

Džínsy, flanelová košeľa, trenčkot a hrubšie tenisky.

__check

Maxi sukňa, tričko s dlhým rukávom, ľahká bunda a jesenné čižmy.

__check

Kožené legíny, oversized sveter a členkové čižmy.

__check

Sukňa s károvaným vzorom, rolák a čižmy po kolená.

__check

Džínsy, tričko s krátkym rukávom, kardigán a vysoké semišové čižmy.

__check

Nohavice s vysokým pásom, rolák, dlhý čierny kabát a čižmy.

__check

Čierne nohavice s bielou blúzkou a lodičky.

__check

Hrubý sveter, nohavice a lodičky.

Zima v teple a elegantnosti


Zimný outfit by sa mal skladať z niekoľkých vrstiev, ktoré je možné vyzliekať i obliekať pre dosiahnutie maximálneho komfortu. Neznamená to však, že sa pri niekoľkých vrstvách oblečenia nemôžeš cítiť a vyzerať skvele. Toto sú zimné outfity v našom podaní.

__check

Džínsy, hrubý sveter, vlnený kabát a vysoké kožené čižmy, čiapka.

__check

Nohavice, pletený sveter, zimné členkové čižmy a kabát.

__check

Kožušinová vesta, rolák, džínsy a zimné čižmy.

__check

Teddy bear kabát, skiny džínsy, snehule.

__check

Rolákové šaty, vysoké kožené čižmy a dlhý kabát.

__check

Kožené nohavice, tmavozelený sveter, čierny kabát a zateplené tenisky.

__check

Svetlomodré džínsy, biela košeľa, sivá vesta a zimné členkové topánky.

__check

Džínsy, košeľa, sveter, zimná bunda a zimné topánky.

__check

Menčestrové nohavice, tričko, kabát a zateplené tenisky.

Žena v zimnom oblečení v lese.
Autor: Yan Krukau (Pexels)


Našla si si medzi tohtoročnými módnymi trendami aspoň jeden, ktorý sa ti páči? A možno si na tom podobne ako my, že nevieš, čo si kúpiť ako prvé. V takom prípade máme pre teba radu, ako si kúpiť len to, čo skutočne vynosíš a vyhnúť sa spontánnym nákupom. Každý kúsok, ktorý chceš, si predstav v kombinácii troch rôznych outfitov. Ak sa ti ich podarí v mysli vytvoriť, kúsok zrejme vynosíš, no ak nie, pravdepodobne u teba v šatníku zapadne prachom.

A pamätaj, že aj keď sú módne trendy skvelé, najdôležitejšie je cítiť sa v oblečení dobre.