Ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD?

13.03.2024 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Nie si spokojná s doručenou objednávkou z e-shopu eobuv? Vybraný tovar jednoducho vráť. Povieme ti, ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD.

Obľúbené online nakupovanie má aj svoju zápornú stránku. Je ňou práve to, že objednaný tovar kupujúcemu nie vždy vyhovuje svojou veľkosťou alebo sa jednoducho nepáči kvôli vzhľadu. Stalo sa to už aj tebe? Našťastie môžeš takýto tovaru predajcovi jednoducho vrátiť. V prípade e-shopu eobuv máš na vrátenie tovaru až 100 dní od doručenia objednávky. A to je naozaj štedré časové obdobie. Ako do e-shopu eobuv vrátiť tovar cez DPD? Prevedieme ťa postupom pre správne vrátenie.

A možno ťa zaujíma aj to, kde môžeš vrátiť tovaru zakúpený online na predajni bez udania dôvodu.

__bulb
Kde získať darčekovú poukážku Sinsay a na čo ju možno uplatniť?

Chceš niekomu blízkemu urobiť radosť s oblečením, ale nie si si istá, čo presne kúpiť? Vyrieši to za teba darčeková poukážka Sinsay, s ktorou si ho dotyčná kúpi sama.

Čo nakupovať v e-shope eobuv?


Ako vyplýva z názvu e-shopu, zrejme ti je jasné, že sa v prvom rade zameriava na predaj obuvi. V ponuke nájdeš dámske, pánske i detské modely topánok na všetky ročné obdobia a v rôznych štýloch.

Nakupovať môžeš aj v sekcii Doplnky, v ktorej sa nachádzajú najrôznejšie módne doplnky, ako sú peňaženky, bižutéria, dáždniky či obaly na telefóny. Obsahom tejto kategórie je aj bohatá ponuka tašiek, ruksakov a hodiniek. Doplnky môžeš prehľadávať aj pomocou výberu obľúbenej značky.

Ďalšou produktovou kategóriou sú Kabelky. Na výber máš crossbody kabelky, ruksaky, ľadvinky, tašky na notebooky či svadobné kabelky.

Odporúčame ti neprehliadnuť špeciálne sekcie - Novinky, Prémium a Výpredaj. Rýchlo sa dozvieš, čo na stránke pribudlo, aké extra prémiové ponuky môžeš využiť, ale aj to, za ktoré produkty aktuálne zaplatíš menej peňazí. V týchto sekciách jednoducho vždy nájdeš nejakým spôsobom zvýhodnené ponuky.

Aké zľavové kupóny v eobuv môžeš práve teraz využiť? Vždy aktuálne ponuky nájdeš na našom webe. Z mnohých pre teba vyberáme tieto:


Ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD?


Proces vrátenia tovaru sa začína na podstránke predajcu – vrátenie tovaru. Vyber možnosť podľa toho, či si nakupovala online po prihlásení sa do svojho zákazníckeho účtu alebo ako hosť či v kamennej predajni. V tomto článku nás budú zaujímať prvé dve možnosti, pretože pri nákupe tovaru v kamennej predajni ho vrátiť môžeš len tam.

Nákup s prihlásením sa

 

Všetky tvoje objednávky uskutočnené po prihlásení sa sú evidované v tvojom zákazníkom účte. Po prihlásení sa klikni na Môj účet a následne na ľavej strane obrazovky klikni na Vrátený tovar.

V tejto sekcii nájdeš prehľadne zobrazené všetky produkty, ktoré si vrátila. Vyber možnosť Vrátiť produkty. Mali by sa ti zobraziť všetky realizované objednávky, z ktorých vyberieš produkty tej, ktoré chceš vrátiť. Na ďalšie kroky budeš na stránke intuitívne nasmerovaná.
 

Nákup bez prihlásenia sa


Ponáhľala a objednala si si tovaru z e-shopu ebouv bez prihlásenia sa? Nemaj obavy, vrátenie tovaru to nijako neskomplikuje.

Na vyššie spomínanej podstránke klikni na možnosť Pokračovať ako hosť. Budeš presmerovaná na podstránku vrátenia pre hostí. Zadať musíš dva údaje – tvoj email a číslo objednávky, ktoré nájdeš v potvrdzujúcom emaile k vytvoreniu objednávky. Pre vrátenie tovaru postupuj podľa pokynov.

__bulb
Ako vybrať cestovné kufre za výhodnú cenu? Poradíme ti

Chystáš sa na dlhší výlet, dovolenku alebo pracovnú cestu? Už s predstihom mysli na to, do čoho sa zbalíš. Zisti, podľa akých kritérií vyberať cestovné kufre.


Či si nakupovala po prihlásení alebo bez neho, pri výbere spôsobu vrátenia spoločnosťou DPD môžeš zvoliť jednu z 2 možností. Prvou je, že kuriér objednávku vyzdvihne na adrese, ktorú si uviedla do 1 až 2 pracovných dní. Vyzdvihnutie tovaru je zadarmo.

Druhou možnosťou, ktorú máš, je odniesť vybrané produkty na odberné miesto DPD Pickup. Pri procese vrátenia produktov sa ti vygeneruje štítok na vrátenie, s ktorým odnesieš balík na vybrané odberné miesto.

Ako zabaliť tovar na vrátenie? Do krabice zbaľ tovar spolu s tovarom aj vyplnený formulár na vrátenie a z povrchu krabice odstráň všetky neplatné štítky. Kuriér pri preberaní tovaru na krabicu nalepí platný štítok. A pri vrátení tovaru na odbernom mieste bude na krabicu tiež nalepený nový štítok s údajmi na vrátenie.

Pozor, zásielku objednanú online neodosielaj na dobierku. V takom prípade ti bude vrátená.
 

zena-sedi-na-stolicke-a-obuva-si-mokasiny
Autor: Samson Katt (Pexels)
 

Kedy ti budú vrátené peniaze?


Po obdržaní zásielky má predávajúci 14 dní na overenie objednávky a jej porovnanie s informáciami uvedenými vo formulári na vrátenie. Potvrdenie o overení ti príde na tvoju emailovú adresu.

Následne prebehne vrátenie finančných prostriedkov, a to rovnakým spôsobom, ako si za objednávku zaplatila. Ak si platila cez PayU, PayPal alebo kartou, vrátenie peňazí prebehne zvyčajne do 3 dní. Pri platbe na dobierku ti budú peniaze vrátené na bankový účet uvedený vo formulári a to do 14 dní.

__bulb
Retiazka s krížikom je skvelý darček. Koľko by ale mala merať?

Hľadáš univerzálny druh šperku, ktorý nikdy nevyjde z módy? Medzi populárne patrí retiazka s krížikom. Zisti, ako ju správne vybrať a v akých e-shopoch nakupovať.

Nevieš sa rozhodnúť, ktorý model topánok si objednať? Pokojne si nechaj doručiť viac párov a vyber si až doma po ich vyskúšaní. Ostatné odošli späť. Veď vrátenie tovaru do e-shopu eobuv je bezplatné.