Kde môžem vrátiť tovar zakúpený online na predajni bez udania dôvodu?

zena-drzi-v-rukach-baliky

„Môžem vrátiť tovar bez udania dôvodu na predajni, aj keď bol kúpený online?“ kladieš si možno otázku. Odpoveď znie, áno. Pripravili sme pre teba zoznam obchodov, kde je to možné.

Online nakupovanie obľubuje stále čoraz viac ľudí vo všetkých vekových kategóriách. Dôvodov je viacero: je jednoduché, umožňuje rýchle porovnanie cien a produktov vo viacerých e-shopoch a predovšetkým je veľmi komfortné. Veď objednávku môžeš realizovať z akéhokoľvek miesta, pričom sa nepredbiehaš v obchodoch s inými ľuďmi a zdĺhavo nemusíš hľadať želané oblečenie a veľkosť na vešiakoch.

V internetovom obchode si druh oblečenia jednoducho vyfiltruješ a z dostupných možností jedným klikom vyberieš veľkosť - mimochodom, jedným klikom môžeš pri online nákupoch aj šetriť peniaze s Rozšírením KUPLIO. Stačí už len napísať adresu, vybrať spôsob doručenia a zaplatenia a máš nakúpené. Ale čo ak sa ti doručený tovar nepáči? Nasleduje jeho vrátenie a s tým ti už poradíme my. Vieš, v ktorých z populárnych e-shopov môžeš vrátiť tovar na predajni, aj keď si nakupovala na internete? V nasledujúcich riadkoch to zistíš.

Aj ty online najradšej nakupuješ oblečenie? Klikni na obľúbený e-shop Answear a dopň svoj šatník o nové trendy kúsky.

__bulb
Najlepšia sonická kefka - ako ju vybrať, kde ju zohnať?

Po krásnom a zdravom úsmeve túžime všetci. Čo pre ten svoj robíš ty? So správnou starostlivosťou ti pomôže najlepšia sonická kefka. Ako ju vybrať a kde nakupovať?

Aké sú všeobecné podmienky vrátenia tovaru?


Najskôr si povedzme, čo je to vrátenie tovaru. Niektorí ľudia si ho totiž mýlia s reklamáciou, ktorá sa rieši vtedy, ak je tovar nejakým spôsobom poškodený, nefunkčný alebo spotrebiteľovi nevyhovuje jeho veľkosť či iné vlastnosti. Dôvod reklamácie sa popíše v reklamačnom formulári.

Vrátenie tovaru upravuje Zákon č. 102/2014 Z. z. V časti Odstúpenie od zmluvy hovorí o tom, že právo odstúpiť od zmluvy má kupujúci do 14 dní odo dňa prevzatia tovaru či poskytnutia služby, a to bez udania dôvodu. Niektoré e-shopy si však túto lehotu predlžujú na viac dní, aby čo najviac vyhoveli požiadavkám kupujúcich.

Či už si tovar kúpila online alebo v kamennej predajni a chceš ho vrátiť, v zásade platí podobný postup. Tovar, ktorý chceš vrátiť, by mal byť nepoškodený, čistý a funkčný. Nie je potrebné špeciálne ho baliť, keďže si ho v kamennej predajni pozrú a preberú. K tovaru väčšinou potrebuješ priložiť aj vyplnený formulár na vrátenie zo stránky predaju. Pre správne vrátenie tovaru sa vždy riaď pokynmi uvedenými na stránke daného e-shopu.

Náš tip: Aj keď dôvod vrátenia nie je často potrebné uvádzať, napíš ho. Môžeš tým pomôcť k skvalitneniu predávaných tovarov a poskytovaných služieb daného internetového obchodu.
 

zena-vybera-tovar-z-nakupnej-tasky
Autor: Polina Tankilevitch (Pexels)

Na našom webe nájdeš vždy aktualizovanú a platnú ponuku zľavových kupónov do tých najobľúbenejších e-shopov. Peniaze ušetríš v momente, ako ich začneš využívať.

Ako prebieha vrátenie peňazí za tovar?


Vrátenie peňazí za vrátený tovar je individuálne podľa podmienok nastavených e-shopom. Niektoré e-shopy vracajú peniaze okamžite pri prinesení tovaru do predajne, iné ich zase posielajú na bankový účet uvedený v tvojom nákupnom konte do niekoľkých dní. Zo zákona má e-shop povinnosť vrátiť peniaze za vrátený tovar do 14 dní od prevzatia vráteného tovaru.

__bulb
Ako vybrať cestovné kufre za výhodnú cenu? Poradíme ti

Chystáš sa na dlhší výlet, dovolenku alebo pracovnú cestu? Už s predstihom mysli na to, do čoho sa zbalíš. Zisti, podľa akých kritérií vyberať cestovné kufre.

V ktorých obchodoch môžeš vrátiť tovar kúpený online bez udania dôvodu?


Pripravili sme pre teba zoznam 10 e-shopov, v ktorých môžeš vrátiť tovar na predajni aj vtedy, keď si ho kúpil cez e-shop obchodu. Zamerali sme sa na e-shopy v tých najpopulárnejších a najčastejšie nakupovaných kategóriách, ako je oblečenie, obuv, elektronika, nábytok či kozmetika.

Ako často nakupuješ oblečenie na internete? Podľa viacerých prieskumov patrí móda spolu s obuvou k tým najviac vyhľadávaným. Vieš, ako postupovať pri vrátení tovaru kúpeného online v kamennej prevádzke?

Začneme e-shopom Answear. Ten svojím zákazníkom ponúka možnosť vrátiť tovar v predajni až do 30 dní od prevzatia objednávky. Urobiť tak môžeš v niektorej zo 6 vybraných predajní Medicine po celom Slovensku. Týka sa to však len objednávok od 50 €. K objednávke prilož doklad o nákupe a vyplnený formulár na vrátenie. Ten aj ďalšie podrobnosti nájdeš TU. O vrátení finančných prostriedkov ťa bude e-shop informovať e-mailom. 

Vieme, že vrátenie tovaru nie je tou najpríjemnejšou situáciou, keď si sa tešila na nové oblečenie. Kompenzovať ti to bude výhodnejší nákup vďaka týmto ponukám e-shopu.


A vieš, v ktorých e-shopoch nájdeš tie najlepšie jarné ponuky? Sumár tých, ktoré by si mala sledovať, nájdeš v tomto článku.

Nakupovala si z e-shopu Sinsay? Ak chceš tovar vrátiť, máš na to 30 dní. Pri vrátení tovaru v kamennej predajni budeš potrebovať okrem tovaru len faktúru (v tlačenej alebo elektronickej podobe). Žiadny formulár na vrátenie nie je potrebný. A následne ti po kontrole tovaru budú vrátené peniaze na bankový účet.

Aké ponuky môžeš aktuálne využiť pri nákupe v Sinsay?


Výhradne na predaj dámskeho oblečenia, obuvi a módnych doplnkov sa zameriava e-shop Mohito. Podmienky vrátenia má priam totožné ako pri druhom spomínanom predajcovi. Stačí, ak tovar vrátiš do 30 dní, pričom nepotrebuješ žiadny vyplnený formulár navyše okrem elektronickej alebo vytlačenej faktúry. Dôležité však je, aby tovar obsahoval originálne štítky.

Rada nakupuješ v e-shope Mohito? Vďaka týmto ponukám sa budeš z nákupov tešiť ešte viac, pretože ušetríš.


otvorena-krabica-s-topankami
Autor: Karolina Grabowska (Pexels)


Presúvame sa do kategórie elektroniky a domácich spotrebičov. Buď z nich nakupujeme pre seba, alebo do domácnosti svojich blízkych. Občas sa však stane, že sa netrafíme do vkusu.

Nemaj strach, do e-shopu Planeo produkty vrátiš ľahko. Na stránke nie je uvedený počet dní na vrátenie, takže ti odporúčame držať sa zákonom stanovenej lehoty 14. dní. Ako postupovať? Do ktorejkoľvek predajne prines tovar, doklad o kúpe a formulár o Odstúpení od kúpnej zmluvy a do 14. dní budeš mať peniaze na účte.


Internetový obchod AndreaShop má neustále k dispozícii veľkú ponuku produktov v najrôznejších kategóriách. Videla si na stránke aj sekciu Cashback? Nájdeš tam skutočne akčné ponuky, kedy za dva produkty zaplatíš zvýhodnenú cenu.

A teraz si poďme povedať, ako jednoducho vrátiť nevyhovujúci tovar späť e-shopu. Odstúpiť od nákupu môžeš do 14. dní od doručenia objednávky. Tovar na vrátenie zabaľ a spolu s dokladom o kúpe zanes na prevádzku internetového obchodu. Potrebné je ešte vyplniť Odstúpenie od zmluvy. Tvoja žiadosť bude následne vyhodnotená.

__bulb
Ako a kde kúpiť najlepšiu rúru na pečenie?

Plnohodnotná kuchyňa sa bez rúry na pečenie jednoducho nezaobíde. Ktorá rúra na pečenie bude pre teba tá najlepšia? S jej výberom ti pomôžu informácie v našom článku.


E-shop Samsung dovoľuje svojim zákazníkom odstúpiť od zmluvy do 14 dní od prevzatia objednávky. V originálnom balení sa musí nachádzať nepoškodený produkt vrátane všetkého príslušenstva. Postup na vrátenie tovaru je jednoduchý, vyplníš príslušný formulár a tovar zanesieš na uvedenú adresu. Vrátenie sumy za tovar bude realizované rovnakým spôsobom, ako si platila pri nákupe a o vrátení dostaneš informáciu e-mailom.

Aké aktuálne ponuky môžeš pri nákupe v e-shope Samsung využiť? Prehľadne sme ich pre teba zhrnuli.


A aké máš možnosti, ak chceš vrátiť elektro tovar kúpený cez internet z Mobilonline? Či ti bol tovar doručený domov alebo si si ho vyzdvihla v priestoroch výdajného miesta predávajúceho, na vrátenie do predajne máš najviac 14 dní. Nezabudni vyplniť Odstúpenie od zmluvy.

kurier-podava-zakaznikovi-balik
Autor: Polina Tankilevitch (Pexels)

Na záver prechádzame na niektoré e-shopy predávajúce kozmetiku, potraviny či nábytok. Aké majú podmienky vrátenia tovaru?

Notino akceptuje vrátenie tovaru až do 90 dní a to bez udania dôvodu. Svoje rozhodnutie na odstúpenie od zmluvy môžeš oznámiť telefonicky, e-mailom alebo vyplnením formulára. Následne by si mala tovar neodkladne do 14 dní poslať na adresu uvedenú na webe alebo zaniesť na ktorúkoľvek z predajní siete predajcu. Kúpna cena tovaru ti bude vrátená do 14 dní od odstúpenia od objednávky.

Kozmetika, produkty starostlivosti o telo i parfumy. To všetko nájdeš v e-shope Notino za fantastické ceny. A vďaka týmto ponukám bude výsledná cena ešte výhodnejšia.


Nakupovala si z e-shopu Möbelix s využitím služby Klikni & Vyzdvihni? Potom môžeš produkty vrátiť predajcovi do 14 dní. Ako prvý krok musíš oznámiť odstúpenie od kúpnej zmluvy buď písomne, e-mailovou komunikáciou alebo cez elektronický formulár pre odstúpenie. Teraz môžeš tovar vrátiť, avšak v lehote do 14 dní od písomného odstúpenia. Inak si predajca účtuje zmluvnú pokutu vo výške 1 % kúpnej ceny za každý deň omeškania. Peniaze ti budú vrátené bezhotovostne na účet do 14 dní odkedy si odstúpila od zmluvy.


Nákup potravín s doručením domov je v súčasnosti častou voľbou mnohých rodín, ktoré buď nestíhajú ísť do obchodu alebo v ňom nechcú strácať čas. Veď so službou Tesco Online nákupy si môžeš objednať potraviny či iný sortiment až priamo k dverám bez veľkej námahy. Ale, čo ak nie si s tovarom spokojná? Nepoškodený a zabalený tovar vráť do najbližšieho reťazca Tesco, kde ti budú vrátené aj finančné prostriedky.

Vieš, že pri online nákup potravín ušetríš nielen čas, ale aj peniaze?

__bulb
Hľadáš mobil do 150 €? Takéto máš možnosti

Nemôžeš si momentálne dovoliť veľké investície do nového telefónu? Nevadí, máme pre teba riešenie. Vyber si kvalitný mobil do 150 € z našich 5 tipov.


Ako často nakupuješ online? Ak si tak nakupovala aspoň raz, určite súhlasíš, že je to ten najpohodlnejší spôsob nakupovania. Alebo naopak, ešte si ho nevyskúšala? Je čas začať, veď nielen vytvorenie objednávky, ale aj jej prípadné vrátenie je jednoduché a bezproblémové.