Drevené ozdoby na stromček sú tento rok IN: Už ich máte?

16.11.2022 Dominika Dom a bývanie Zdielať

Rozmýšľate, ako by mohla vyzerať vaša tohtoročná vianočná výzdoba? Aktuálne sú trendom drevené ozdoby na stromček v rôznych motívoch. Čítajte a inšpirujte sa.

Zdobenie vianočného stromčeka je bez pochýb krásnou časťou Vianoc. Najmä vtedy, ak sa celá rodina zhodne na vzhľade stromčeka. Inšpirácie na drevené ozdoby na stromček vám môžu pomôcť vyriešiť tohtoročnú dilemu zdobenia.

Do popredia sa stále viac dostáva minimalizmus. Vnímame ho pri zariaďovaní interiéru, aj ako súčasť životného štýlu a každodenného života. A svoje miesto môže mať aj pri vzhľade vášho vianočného stromčeka.

Chcete svoje drevené vianočné ozdoby na stromček doplniť ďalšími vianočnými dekoráciami? Ich nákup môžete vyriešiť pohodlne a rýchlo z domu.

drevena-ozdoba-vianocny-stromcek

Prečo vyberať drevené ozdoby na stromček


Drevo je obľúbený prírodný materiál charakteristický mnohými dobrými vlastnosťami. Svedčí o tom fakt, že patrí medzi najpoužívanejší materiál na výrobu rôznych druhov nábytku a tiež dizajnových predmetov.

5 dôvodov, prečo zvoliť drevené ozdoby na stromček:

 

1

Opracovateľnosť – je ľahko a dobre opracovateľným materiálom, z ktorého vyrobíte mnohé zaujímavé predmety a dekorácie.

2

Estetika –  spracované do vkusných ozdôb je príjemné už na pohľad.

3

Životnosť – drevené ozdoby vám vydržia niekoľko rokov bez najmenšieho poškodenia. Drevo je odolné a pevné. Preto sa nemusíte obávať rýchleho opotrebovania ani pri každoročnom používaní.

4

Ekológia a recyklácia – ako prírodný materiál patrí medzi obnoviteľné zdroje. Ak sa rozhodnete, že takéto ozdoby už nechcete používať, jednoducho ich môžete recyklovať.

5

Dlhodobý trend  –  nikdy nevyjde z módy. Navyše, je dobre kombinovateľné s inými materiálmi a ozdobami.


drevene-dekoracie-ponozky-stromcek

 

Tipy na drevené ozdoby na stromček


 Pri voľbe drevených ozdôb na stromček máte 2 možnosti. Prvou je prehliadanie ponúk e-shopov a hľadanie tých dekorácií, ktoré sa vám najviac páčia. Alebo sa rozhodnite pre druhú, viac kreatívnu, a vyrobte si drevené ozdoby na stromček doma.

Pri troche šikovnosti a správnych pomôckach si môžete vyrobiť pekné drevené vianočné ozdoby na stromček.  S drevenými stromčekmi, hviezdičkami či vločkami krásne vyzdobíte váš celý vianočný stromček.
 

spagat-vianocna-ozdoba-dreveny-stromcek

Drevené vianočné stromčeky

 

Potrebujeme

__check

konáriky pozbierané v lese alebo na záhrade

__check

lepidlo alebo tavnú pištoľ

__check

kúsok špagátu na zavesenie

__check

nožnice/nôž

__check

 pravítko

__check

kartón alebo pracovná doska

 

drevene-haluzky-stromcek

Výroba

1

Na kartón alebo pracovnú dosku si pripravíme všetky potrebné veci.

2

Podľa želeného tvaru a veľkosti stromčeka si konáriky odmeriame a narežeme od najdlhšieho po najkratší.

3

Jednotlivé kúsky zlepíme tavnou pištoľou od najväčšieho po najmenší.

4

Zozadu vrchnej časti stromčeka následne tavnou pištoľou pripevníme kúsok špagátu.

Ak máte väčšie konáre, môžete ich použiť aj na výrobu stromčeka v reálnej veľkosti.

 

drevena-dekoracia-napis-snehuliak-medovniky

Naším ďalším tipom je využitie obyčajných kúskov dreva a pájkovačky. Pomocou jej úzkeho hrotu môžete na dreve vyhotoviť rôzne vianočné vzory.

Vzory si predkreslite, aby sa vám tvorilo jednoduchšie. Vypálené obrázky do dreva nielen pekne vyzerajú, ale aj dlho vydržia.

Nevyhadzujte ani na pohľad obyčajné šišky. Malé aj veľké pekne ukážu na vianočnom stromčeku. Stačí, aby ste na ne pomocou tavnej pištole pripevnili špagát.
 

vianocny-stromcek-drevene-ozdoby


Ako vidíte, originálne, pekné a zároveň lacné drevené ozdoby na vianočný stromček si môžete vyrobiť aj doma. Využite svoju fantáziu a užite si vianočné tvorenie.

Preferujete umelý alebo živý vianočný stromček? Ak sa tento rok rozhodujete pre ten živý, v našom článku sa dozviete, aké sú jeho výhody aj nevýhody. A prečítate si aj užitočné tipy na správnu starostlivosť.