Ako sa zbaviť celulitídy v priebehu pár mesiacov? Skúste tieto rady

06.03.2023 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Rozmýšľate, ako sa zbaviť celulitídy čo najefektívnejším spôsobom? Možno vám v boji s ňou pomôžu naše rady. Zistite aj to, ako jej môžete účinne predchádzať.

Estetický problém, akým je celulitída, trápi čoraz viac žien. Pravdou však je, že sa mnohokrát týka aj samotných mužov. Jej najčastejšími príznakmi sú výrazné hrbolčeky a jamky. Spozorovali ste ich na svojom tele aj vy?

Existuje niekoľko spôsobov, ako z pokožky túto nedokonalosť odstrániť.

Jednou z možností je vyskúšať kozmetické produkty na celulitídu. Mojalekáreň.sk vám ponúka na výber veľmi veľa účinných pomocníkov.

dve-zeny-spodne-pradlo-celulitida

 

Čo je celulitída?


Celulitídu môžeme definovať ako metabolickú poruchu podkožného tkaniva spôsobenú lymfatickými zmenami. Tukové bunky sa ukladajú v podkoží, zväčšujú sa a tlačia sa na povrch pokožky. Týmto spôsobom vznikajú už spomínané hrbolčeky a jamky charakteristické pre celulitídu. 

Označuje sa tiež ako pomarančová pokožka. Najčastejšie sa prejavuje na stehnách, bruchu, zadku, bokoch či pažiach.

Aj keď je celulitída vo väčšine prípadov skôr estetickým problémom, vo vyšších štádiách môže byť bolestivá.

Niektoré ženy milujú svoje telo so všetkými jeho nedokonalosťami. Iným však môže poriadne zamávať s výškou sebavedomia. Našťastie ide o povrchovú chybičku krásy, nie chorobu.
 

zena-pohlad-do-zrkadla

Čo spôsobuje celulitídu?

 

Príčin vzniku celulitídy môže byť niekoľko. Na jednej strane môže jej vznik ovplyvniť genetika, na druhej je to nezdravý životný štýl. Medzi najčastejšie príčiny vzniku celulitídy patrí:
 

__check

nezdravé stravovanie

__check

sedavé zamestnanie

__check

fajčenie

__check

nadmerná konzumácia alkoholu

__check

málo alebo nepravidelný pohyb

__check

nadváha

__check

nedostatočný pitný režim

__check

hormonálna nerovnováha (napr. pri tehotenstve, menopauze, pri užívaní antikoncepcie)

__check

príliš častý a veľký stres

zena-cvicenie-sedacka-kreslo

Nedostatočný príjem tekutín môže vášmu telu spôsobiť veľa problémov. Dodržiavajte pitný režim a zabráňte riziku dehydratácie. Aké nápoje je najlepšie piť a aké množstvo?

Ako sa zbaviť celulitídy?


Predchádzať, ale aj bojovať proti existujúcej celulitíde môžete každý deň. Základom je zdravý životný štýl. Tu sú ďalšie tipy, ako na to:
 

__check

Vykonávajte viac pohybu – naplánujte si pravidelné prechádzky alebo obmedzte presuny autom.

__check

Dodržujte pitný režim – pite viac čistej vody a nesladených nápojov.

__check

Upravte svoj jedálniček – zaraďte doň viac ovocia, zeleniny, orechov a semien, zvýšte príjem čistých bielkovín.

__check

Robte si domáce lymfatické masáže – ihneď po zobudení môžete ešte v posteli začať 5-minútou masážou postihnutých oblastí. Masírujte ich krúživými pohybmi.

__check

Používajte vhodné kozmetické prípravky – s krémami a inými produktami na celulitídu sa akoby roztrhlo vrece. Siahnite po tých s obsahom zeleného ílu. Je to prírodná zložka, ktorá má univerzálne kozmetické využitie a je najúčinnejšou v kozmetických produktoch pri boji s celulitídou.

__check

Domáce cvičenie – na internete môžete nájsť množstvo cvikov odporúčaných na redukciu celulitídy. Osvedčenou je joga, pri ktorej sa rozprúdi celý lymfatický systém. Venovať sa môžete aj plávaniu či behu. So spevnením pokožky vám pomôže silový tréning vo fitness centre.

__check

Účinné je aj používanie vákuovej banky, ktorá dokáže jamky eliminovať na minimum.

zena-podlozka-na-cvicenie

Chcete začať s domácim cvičením? Joga pre začiatočníkov je ideálna. Užitočné informácie, ale aj základné joga cviky nájdete v našom článku.

Ako sa zbaviť celulitídy na stehnách a nohách


Vyskúšajte tieto 3 jednoduché cviky na redukciu celulitídy na nohách a stehnách. Potrebujete len podložku na cvičenie.
 

1

Pripravte si podložku na cvičenie, ľahnite si a nohy zdvihnete dohora. Pokrčte ich v kolenách do pravého uhla tak, aby ste medzi nimi mali medzeru. Zdvihnite boky a pravú nohu natiahnite dopredu. V tejto pozícii zostaňte približne 10 sekúnd alebo menej, podľa toho, ako dlho na začiatok vydržíte. To isté urobte s ľavou nohou. Ak urobíte 10 opakovaní denne, pomôže to k zmene vzhľadu pokožky.

2

Na spevnenie stehien môžete využiť ďalší účinný cvik. Ľahnite si na bok, pokrčte nohu, ktorou sa dotýkate podložky a druhú nohu narovnajte. S nádychom ju zdvihnite. Niekoľko sekúnd ju nechajte vo vzduchu a vráťte dolu. Tento cvik opakujte 20-krát s každou nohou.

3

Ľahnite si na podložku, jedno koleno pokrčte a druhú nohu vystrite a dajte do vzduchu. Pri zdvíhaní panvy vydýchnite a napnite stehno. Pri vracaní sa do začiatočnej pozície sa nadýchnite. Cvik opakujte 20- krát s každou nohou.

cvicenie-na-podlozke-postel

Cvičenie doma sa stáva čoraz obľúbenejším. A to najmä z toho dôvodu, že si viete prispôsobiť čas cvičenia podľa svojich povinností a voľného času. Tieto online tréningové programy zadarmo môžete vyskúšať.

Ako sa zbaviť celulitídy na zadku
 

1

Všeobecne účinným cvikom na spevnenie zadku sú výpady. Rovnako efektívne sú aj pri redukovaní celulitídy. Postavte sa priamo a jednu nohu ohnite do pravého uhla a druhou sa tesne dotýkajte zeme. S každou nohou urobte 20 opakovaní.

2

Dajte sa na štyri, nohy majte v pravom uhle a chrbát vystretý. Jednu nohu zdvíhajte smerom nahor. Druhé koleno majte stále umiestnené na podložke a rovnako aj dlane. Opäť cvik vystriedajte s obomi nohami a opakujte 20-krát.

3

Ľahnite si na bok a rukou sa oprite o podložku. Pomalým pohybom zdvíhajte nohu do strany. Po dosiahnutí najvyššieho bodu v ňom nohu chvíľu podržte a napnite svahy. Cvik môžete realizovať aj so 40-timi opakovaniami na každú nohu.


Tieto cviky doplňte aj o drepy na úzko alebo o cvičenie s fit loptou.

zena-cvicenie-doma

 

Pri redukovaní celulitídy je veľmi dôležitá pravidelnosť. Vytvorte si plán, ako bude vyzerať váš jedálniček, akému cvičeniu sa budete kedy venovať a kúpte si potrebnú kozmetiku.

Pokúšate sa celulitídu odstrániť dlhodobo a nič nezaberá? Vyhľadajte pomoc odborného lekára, ktorý vám pomôže s riešením vášho problému.