Cvičenie doma šetrí čas i peniaze: TOP online kurzy v ponuke

zena-cvicenie-podlozka

Túžite pravidelne cvičiť, ale nestíhate návštevu fitness centra? Splňte si sen o vašej budúcej postave pomocou efektívnych online kurzov na cvičenie doma.

Chcete schudnúť, spevniť niektoré partie tela, alebo sa len dostať do formy a cítiť sa lepšie? Vedieť, čo chcete cvičením dosiahnuť je prvým úspešným krokom.

Teraz môžete začať s cvičením. A to aj bez toho, aby si ste museli kupovať permanentku do fitness centra. Cvičte v pohodlí svojej obývačky kedykoľvek máte čas a chuť.

Okrem dobrej nálady potrebujete k cvičeniu aj potrebné športové náradie. Od 01.02.2023 do 28.02.2023 si ho môžete zaobstarať z e-shopu Hop-Sport.sk so zľavou 10 % na vybrané produkty. Pre uplatnenie zľavy zadajte v košíku zľavový kód HOMEGYM.

zena-cvicenie-podlozka-na-cvicenie

 

Ako začať cvičiť doma?


Podľa vášho stanového cieľa alebo cieľov zvoľte vhodný tréningový program. Tie sú založené na princípe plateného členstva, napr. mesačné, trojmesačné, polročné či ročné podľa konkrétneho programu.

Ich veľkou výhodou je, že podľa nich cvičíte vtedy, keď máte čas. Či už cvičíte ráno pred prácou, večer alebo v noci, je to len na vás. Určite si presné dni a časy, ktoré vám najviac vyhovujú a dodržiavajte ich. Benefitom tréningových programov je, že niektoré videá máte k dispozícii aj po odcvičení (najmä premium balíčky), takže sa k nim viete vrátiť.

Samozrejme, cvičiť môžete aj s rôznymi free videami. Ideálnou voľbou sú v prípade, ak už máte zvládnuté základné cviky, alebo napr. absolvujete základné cvičenia s trénerom.
 

muz-podlozka-na-cvicenie-fitlopta

Tréningové programy poskytujú mnohé spoločnosti, napr.:

zena-cvicenie-sedacka-notebook

Výhody domáceho cvičenia


Pravidelné a poctivé domáce cvičenie vám okrem želaných výsledkov prinesie aj ďalšie benefity. Medzi najväčšie patrí:
 

__check

Šetrenie času, inak venovaného cestovaniu do športových centier.

__check

Lacnejšia alternatíva cvičenia vo fitness centre.

__check

Veľká ponuka online kurzov.

__check

Menej finančne nákladné ako permanentka do fitnness centra.

__check

Časovo flexibilné.

Dôležitou súčasťou výbavy domáceho cvičenia je základné fitness vybavenie. Postačia vám jednoručné činky, kettebell, žinenka, fitlopta či iné podľa daného tréningového programu.

Zaobstarajte si všetko potrebné športové náčinie, ale aj oblečenie rýchlo a za skvelú cenu vďaka objednávke z e-shopu Myprotein.
 

zena-cvicenie-podlozka-na-cvicenie-rastliny

 

Jednoduché cviky na doma


Tieto jednoduché cviky na doma pre ženy i mužov zvládnete aj pokiaľ ste v cvičení úplný začiatočník. Sú vhodné na cvičenie doma na chudnutie, aj na dosiahnutie lepšej kondície.

 

Cviky na ruky doma

 

Na cvičenie so zameraním na ruky môžete využiť jednoručky alebo menšie fľaše s vodou. Postavte sa a v každej ruke držte jednu činku. Mierne sa rozkročte a ruky s nádychom vzpažte a zdvihnite naraz nad hlavu. S výdychom ich dajte späť k telu.

 

Cviky na hrudník doma
 

Bez akýchkoľvek pomôcok a kdekoľvek môžete cvičiť napríklad kľuky. Počas cvičenia zapájate nielen hrudník, ale aj spodnú časť tela, ramená a tricepsy.

Ďalšie skvelé domáce cviky na prsné svaly sú napríklad kľuky s vyvýšenými nohami či kľuky s dlaňami položenými bližšie k sebe ako je šírka ramien.

zena-cvicenie-sedacka-kvet
 

Najlepšie cviky na nohy doma  
 

Snáď najznámejším cvikom na nohy a stehná je zakopávanie. Roztiahnite si žinenku alebo podložku na cvičenie a položte na ňu dlane a kolená. Vystrite sa a striedaním nôh zakopávajte do úrovne vášho tela.
 

Kardio cviky na doma
 

Možno vás prekvapí, že vhodným typom domácich kardio cvičení sú aj cviky s využitím vlastnej váhy. Ako na to? Vyberte si napríklad drepy, výpady a kľuky. Každý cvik vykonávajte 3 minúty vkuse a po ich uplynutí pokračujte ďalším v poradí. Po niekoľkých opakovaniach si výborne precvičíte celé telo.
 

Cviky na zadok doma


Klasické drepy, drepy s výskokom, výpady či unožovanie v kľaku určite veľmi dobre poznáte. Pridajte k nim ešte cvik nazývaný ako stolička. Postavte sa chrbtom k stene a oproti sa o ňu, ako by ste sedeli na stoličke. Z tejto pozície prejdite do drepu a následne sa vráťte do pozície. Chodidlami sa celý čas opierajte o zem.

 

zena-fitlopta-sedacka-rastlina


Rozmýšľate, či je domáce cvičenie pre vás tou správou voľbou? Rozhodne z toho nemusíte mať obavy. Tréningové programy sú dostupné na cvičenie na doma pre začiatočníkov i pokročilých. Najlepšie je, že miesto, čas i tempo cvičenia si určujete vy sami.

__bulb
Ako čo najrýchlejšie schudnúť bez neželaného jojo efektu?

Aj vy máte po dlhom pandemickom odpočinku nejaké to kilo navyše? Tie sa priberajú ľahko, no je extrémne náročné zhodiť ich bez neželaného jojo efektu. Preto sme pre vás zhrnuli niekoľko tipov, ako schudnúť udržateľne.