Pripravuješ firemný vianočný večierok? Využi naše kupóny a ušetri

kolegovia-vianocny-vecierok

Plánuješ pre kolegov zorganizovať vianočný večierok? Vieme, ako ho pripravíš aj s nízkym rozpočtom, aby bol príjemným časom na upevnenie pracovných vzťahov.

Organizovanie firemných vianočných večierkov sa s blížiacimi vianočnými sviatkami stáva v mnohých spoločnostiach peknou tradíciou. Je to nielen oslava ďalšieho úspešného pracovného roka, ale aj príležitosť na utuženie vzťahov s kolegami a určitá forma odmeny pre zamestnancov.

Kde firemný večierok zorganizovať, aký zvoliť program a čo si obliecť na vianočný večierok? To a ďalšie užitočné informácie spolu s tipmi, ako ušetriť za jednotlivé položky, nájdeš v našom článku.

Je na pozvánke napísaný dress code? Mal by si ho dodržať. Oblečenie na každú príležitosť nájdeš v e-shope Answear.

vianocny-vecierok-ludia-zabava
Autor: Pavel Danilyuk (Pexels)

 

Kde firemný večierok zorganizovať?


Skôr, ako začneš s iným plánovaním, je potrebné vybrať miesto, kde sa firemný vianočný večierok uskutoční. Je nutné zohľadniť počet hostí, rozpočet a tému večierku.

Pri výbere priestoru máš 2 možnosti. Prvou a najčastejšie zvolenou možnosťou je samotné pracovisko. Je to najjednoduchšia a aj najlacnejšia možnosť. Vo firemných priestoroch je zvyčajne dostatok miesta pre zhromaždenie všetkých zamestnancov, nie je potrebné sa nikde presúvať a odpadajú aj náklady za prenájom iných priestoroch.

Pre vytvorenie mimopracovnej atmosféry je potrebné priestor vyzdobiť. Naším odporúčaním je aj odložiť rôzne kancelárske potreby.


Druhou možnosťou je zorganizovať vianočný večierok mimo pracoviska. Vhodnými miestami sú reštaurácie, kaviarne, spoločenské kluby či historické hotely. Nezabudni, že priestor je nutné zarezervovať s predstihom.

A čo netradičný firemný vianočný večierok v exteriéri? Návšteva vianočných trhov, snehového labyrintu či výlet na hory môže byť pre všetkých príjemným prekvapením.

Ako často v práci organizovať večierky? Okrem vianočných sviatkov sú ideálnou príležitosťou napríklad významné úspechy firmy. Takýmto spôsobom ich vedenie spoločnosti môže osláviť so svojimi zamestnancami a preukázať im vďaku za odvedenú prácu.
 

firemny-vianocny-vecierok-pripitok
Autor: Pavel Danilyuk (Pexels)

 

Pozvánka na firemný vianočný večierok


Stanovený dátum a čas konania vianočného večierku by mal byť všetkým zamestnancom oznámený v dostatočnom predstihu. Vedenie spoločnosti to môže urobiť osobným pozvaním každého zamestnanca alebo formou pozvánky v papierovej alebo e-mailovej podobe.

Správna pozvánka na vianočný večierok obsahuje informáciu o mieste konania, dátume, čase začiatku a stanovenom dress code.


Ako pri online nákupoch ušetriť? Stiahni si Rozšírenie KUPLIO a využívaj skvelé ponuky, ktoré ti e-shopy ponúkajú.

rozsirenie-kuplio

Pre koho zorganizovať firemný večierok?


Pri organizovaní firemného vianočného večierka je dôležité rozhodnúť sa, akú bude mať podobu. Môže to byť:

 

__check

večierok len pre zamestnancov – slúži na utuženie vzájomných vzťahov a nadviazanie priateľstiev v kolektíve.

__check

večierok aj pre klientov – okrem zamestnancov sú pozvaní aj investori, obchodní partneri a klienti firmy. Zamestnanci by to mali rešpektovať a konverzovať so všetkými zúčastnenými.


Vedenie spoločnosti sa takisto musí rozhodnúť, či sa toto firemné podujatie uskutoční počas pracovného času alebo mimo neho. Kedy je to lepšie? Jednoznačná odpoveď neexistuje. Ide o individuálne rozhodnutie každej spoločnosti. Najčastejšie sa koná v posledný pracovný deň v poobedných až večerných hodinách. Keďže posledné pracovné dni môžu byť kvôli dokončovaniu projektov náročnejšie, skoršie ukončenie pracovnej doby je pre zamestnancov príjemné.
 

kolegovia-smiech-vecierok
Autor: EKATERINA BOLOVTSOVA (Pexels)

__bulb
Time management pre začiatočníkov: Buď efektívny za rekordne krátky čas

Máš pocit, že nič nestíhaš? Problém so zvládaním úloh načas má veľmi veľa ľudí. Povieme ti, ako si nastaviť dobrý time management a stihnúť viac bez stresu.

Ako ušetriť na cateringu?


Všeobecným pravidlom je, že občerstvenia by nemalo byť málo, ale ani veľa. Mysli na to, že zbytočne veľké množstvo jedla sa nemusí skonzumovať a zbytočne sa vyhodí.

V externých priestoroch sa o občerstvenie zvyčajne postará samotný priestor. Všeobecne platí, že za neho zaplatíš o niečo viac, ako keď ho zabezpečuješ sám. Veľkou výhodou však je, že sa nemusíš o nič starať.

Organizuješ vianočný večierok v práci? Pri voľbe občerstvenia zohľadni počet osôb a priprav radšej viac menších porcií pred veľkými. Prejedanie sa predsa nie je cieľom vianočného večierka. No dbaj na to, aby bolo jedlo kvalitné. Aj ním totiž preukazuješ zamestnancom, ako si ich vážiš.


Na stoloch by nemali chýbať jedlá rôznych druhov. Zamestnávateľ by mal myslieť aj na zabezpečenie vegetariánskej a vegánskej stravy, syrov a ovocia. Podobne je to aj s nápojmi, okrem alkoholických nápojov ako je napríklad punč a rôzne druhy vín, by nemali chýbať aj nealkoholické nápoje.

Chceš na stôl doplniť orechy a zdravšie snacky? Nájdeš ich v e-shope Grizly.

Ste v práci menší kolektív? Dohodnite sa na svojpomocnom zabezpečení občerstvenia a každý prineste niečo malé pod zub. Domáce koláče sú predsa najchutnejšie.
 

zena-zakusok-vyzdoba
Autor: Tim Douglas (Pexels)

 

Čo si obliecť na firemný vianočný večierok?


Uvedený dress code na pozvánke je veľkou pomôckou pri výbere outfitu. Celý večierok sa môže niesť v zvolenej téme, slávnostnom, formálnom alebo neformálnom duchu. Predpísaný outfit na vianočný večierok by mal dodržať každý.

Nie je stanovený dress code? Odborníci na protokol odporúčajú dámam obliecť sa ležérne a pritom elegantne. Ako to vyzerá v praxi? Vhodné sú zamatové či saténové šaty skombinované s lodičkami, puzdrové šaty nad kolená, sukňa s blúzkou či kostýmy. Nie je nutné báť sa farieb, pokojne siahni po farbách typických pre Vianoce, ako je červená, tmavozelená, bordová, biela či zlatá.
 

zeny-pripitok-vecierok
Autor: Inga Seliverstova (Pexels)


V prípade pánov platí jedna zásada – čierny oblek by mal zostať v šatníku, podobne ako tenisky. Ako oblečenie na vianočný večierok je vhodná košeľa napríklad v sivej, modrej či bielej farbe. V kombinácii s nohavicami v podobných farbách vznikne pekný a elegantný outfit. Pri výbere topánok je vhodné zvoliť vkusné kožené topánky.

Tip pre odvážnych pánov: Oblečenie v sivej farbe vyzerá výborne v kombinácii s červeným.
 

firemny-vecierok-muzi-smiech
Autor: RDNE Stock project (Pexels)


Štandardný dress code pánom predpisuje aj kravatu. Ako je to s jej zložením? Páni by ju mali mať na sebe dovtedy, kým ju na sebe majú najvyššie postavené osobnosti spoločnosti. Ak je večierok organizovaný v priestoroch luxusnej reštaurácie, skladať by si ju nemal nikto.

Vlasy sú korunou krásy každej ženy a pohľadom neuniknú ani na takom podujatí, akým je vianočný večierok. Účes môže byť akýkoľvek, dôležité je len to, aby bol pre dámu pohodlný. Vhodné je použiť aj doplnky do vlasov v podobe čelenky či stužky. Zabúdať netreba ani na šperky a malú kabelku na rameno z e-shopu Mohito.

Kvalitný parfum je dôležitým doplnkom každého outfitu. Ušetri pri jeho nákupe s našimi kupónmi:

Program na vianočný večierok


Zabaviť všetkých zúčastnených jedným druhom programu je priam nemožné. Každému sa páči niečo iné a každý má iné kritériá na to, čo je zábavné. Na druhej strane, ak svojich zamestnancov či kolegov dobre poznáš, nebude pre teba problém pripraviť niekoľkohodinový program, ktorým sa trafíš do vkusu všetkých.
 

Naše tipy na program vianočného večierka
 

__check

Kuchárska show s profesionálnym kuchárom – príprava jedla pred očami zúčastnených je skvelým programom a zároveň zážitkom.

__check

Stand-up vystúpenie – v súčasnosti populárna forma zábavy, skvelá na doplnenie hlavného programu.

__check

Degustácia vína či kávy – s profesionálnym someliérom či baristom bude zážitkom pre každého milovníka týchto nápojov.

__check

Kreatívne workshopy (napr. tvorba vianočnej výzdoby) – kolegov pri práci v tímoch zblížia, spoznajú svoje ďalšie schopnosti a posilnia ich vzájomné vzťahy.

__check

Karaoke a tanečné súťaže – tento program ocenia najmä odvážnejšie povahy.

__check

Moderátor a hudobná skupina – nesklamú ani ako hlavný program večera.


K firemným vianočným večierkom patria aj malé darčeky. Hovorí ti niečo Secret Santa? Túto „hru“ môžeš zorganizovať niekoľko týždňov pred konaním večierka. Spočíva v tom, že si každý zo zamestnancov tajne vyžrebuje niekoho z kolegov a kúpi mu malú pozornosť v stanovenej finančnej hodnote. Odovzdávanie darčekov môže byť súčasťou programu večierka.
 

firemny-vianocny-vecierok-program
Autor: RDNE Stock project (Pexels)


Ako vyzerá úspešný firemný vianočný večierok? Ľudia sa zabavia, zabudnú na každodenné povinnosti, utužia medziľudské vzťahy a navyše oslávia firemné úspechy. Nezabudni, že na jeho príprave môžeš ušetriť využitím tých najlepších zľavových kupónov.