Hľadáš na Panta Rhei zaujímavé knihy? Toto sú bestsellery roku 2024

Žena drží na ruke knihy.

Patrí čítanie kníh k tvojím hobby? Doplň svoju knižnicu a vyber si z Panta Rhei knihy, ktoré vedú v tohtoročných rebríčkoch najpredávanejších titulov. Toto sú naše tipy.

Zvyšovanie koncentrácie, rozširovanie slovnej zásoby alebo rozvíjanie kreativity.. to sú len niektoré z mnohých benefitov, ktorý plynú z pravidelného čítania kníh. A prečo čítaš knihy rada ty? Možno sa rada prenesieš do iného sveta ukrytého v riadkoch knihy, napĺňa ťa zisťovanie historických faktov alebo ti čítanie dáva odvahu skúsiť nové veci, napríklad cestovať.

Nech už preferuješ akýkoľvek žáner, ako fanúšičku kníh ťa iste bude zaujímať, ktoré tituly vedú v tohtoročných rebríčkoch ako najpredávanejšie. Poďme sa na to spolu pozrieť, a to konkrétne v e-shope Panta Rhei.


“Tak veľa kníh a tak málo času.”
― Frank Zappa, americký hudobník

Regál s knihami, rastliny.
Autor: ROMAN ODINTSOV (Pexels)

V skratke o Panta Rhei


Zaujímavé slovenské i zahraničné tituly pribúdajú na poličkách a online priestore kníhkupectiev pomaly každý deň, a kníhkupectvo Panta Rhei nie je výnimkou. Radí sa k lídrom na slovenskom trhu s knihami. Za jeho obľúbenosťou stojí aj výborná dostupnosť kamenných prevádzok a skutočne veľký výber kníh v e-shope. Veď len na slovenskom trhu máš na výber z viac ako 60 pobočiek.

Spoločnosť bola založená v roku 1993 a v roku 2009 spustila svoj prvý e-shop. Dnes sa okrem predaja kníh zameriava aj na predaj kreatívneho sortimentu a po celom Slovensku nájdeš ich 16 vlastných kaviarní s názvom Café Dias.

__bulb
Ako vybrať kvalitné slnečné okuliare a kde ich zohnať?

Rada odborníkov je jasná – v lete bez slnečných okuliarov ani na krok. No ako si kvalitné slnečné okuliare vybrať? Všetko dôležité sa dozvieš v tomto článku.

Ako na Panta Rhei vybrať knihy?


Teraz si už poďme povedať, ako sa na stránke zorientovať a vybrať si knihu podľa svojich preferencií.

Po otvorení online kníhkupectva sa ti na paneli hlavnej stránky zobrazí 6 sekcií – Knihy, E-knihy, Audioknihy, Hudba a filmy, Hry a hračky, Extra. V tomto článku nás bude zaujímať predovšetkým kategória Knihy. Po prejdení na ňu myškou sa ti zobrazí 14 rôznych podkategórií, v ktorých sú rozdelené knihy podľa žánru. To je prvý krok k tomu nájsť knihu, ktorá sa ti bude páčiť.
 

E-shop Panta Rhei, sekcia knihy.
Zdroj: pantarhei.sk
 

Povedzme, že tvoj obľúbený žáner je napríklad Beletria. Po kliknutí na ňu sa ti zobrazia ďalšie špecifické sekcie, v ktorých sú knihy zaradené. Okrem toho máš na ľavej strane stránky detailný filter pre čo najrýchlejšie nájdete vytúženej knihy.

Knihy môžeš filtrovať podľa preferovaného jazyka, vekovej kategórie, hodnotenia iných zákazníkov, dostupnosti, typu väzby, možnosti rezervácie na konkrétnej predajni, série a edície. Naozaj rozsiahly filter, však?

Úspora času pri hľadaní knihy však nie je tá jediná. Ušetríš aj pri nákupe, keďže ceny za knihy sú viac ako prijateľné a kníhkupectvo pravidelne poskytuje svojím zákazníkom rôzne výhody a spôsoby, ako ušetriť peniaze, napríklad v podobe dopravy zadarmo od určitej sumy nákupu.
 

E-shop Panta Rhei, filter.
Zdroj: pantarhei.sk

Preferuješ síce klasické tlačené knihy ale premýšľaš, že si zaobstaráš aj čítačku kníh na cesty? E-shop Planeo má skutočne skvelý výber.

Panta Rhei bestsellery roku 2024


Veríme, že teraz máš ešte lepší prehľad, ako na webe kníhkupectva Panta Rhei nakupovať a môžeme ti povedať našich 5 tipov na skvelé knihy. Vyberali sme z tých, ktoré sa umiestnili na prvých priečkach v rebríčku bestsellerov z rôznych žánrov.

Ako v internetovom kníhkupectve Panta Rhei vyhľadať bestsellery? Po otvorení hlavnej stránky uvidíš v jej druhej časti kartu „Najpredávanejšie“ so zobrazením niektorých titulov.  Ak klikneš na „Viac produktov“, uvidíš výber tých najpredávanejších kníh spomedzi rôznych žánrov. Stačí si vybrať kategóriu a prehliadať konkrétne knihy.
 

Internetový obchod Panta Rhei, sekcia najpredávanejšie knihy.
Zdroj: pantarhei.sk

Máš toľko kníh, že potrebuješ novú knižnicu. V ponuke e-shopu Sconto nájdeš viacero moderných a praktických prevedení.

5 tipov na najpredávanejšie knihy Panta Rhei

 

Zamerali sme sa na 5 obľúbených kategórií žánrov, a to romantická beletria, motivačná literatúra, kniha pre deti a mládež, životopisná a kuchárska kniha. Vyberieš si niektorú z nasledujúcich kníh?

 

Julie Caplinová – Vila v Taliansku


Začneme čerstvou novinkou, ktorú si do 28. mája môžeš kúpiť len v predpredaji. A môžeš si byť istá, že skorú kúpu neoľutuješ. Vďaka knihe sa s hlavnou hrdinkou – textilnou umelkyňou Liou Bathurstovou prenesieš na jedno z krásnych talianskych pobreží. Lia sa prišla stretnúť so svojím skutočným otcom, no počas toho spozná odmeraného, no príťažlivého obchodného manažéra jej otca. Pri čítaní ťa teda uchváti nielen opis krásneho talianskeho prostredia, v ktorom sa nachádza a priam ťa tam prenesie, ale aj zápletka dvoch ľudí.

__check

Žáner: Beletria – romantická literatúra

__check

Rok vydania: 2024

__check

Počet strán: 368

__check

Cena: 14,27 €

James Clear – Malé zmeny, pozoruhodné výsledky


Pevné miesto na trhu i medzi bestsellermi si už niekoľko rokov obhajuje skvelá motivačná kniha zameraná na vybudovanie nových pozitívnych návykov a odstránenie tých zlých. O tom, že techniky a nástroje v nej uvedené skutočne fungujú, sa za roky predaja presvedčili tisícky zákazníkov.

Aj ty chceš vo svojom živote niečo zmeniť? Kniha Atómové návyky ti s tým jednoznačne pomôže. Nemusíš mať obavy, že je určená len pre manažérov. Naopak, je pre každého jedného človeka, ktorý túži dosiahnuť viac a chce byť v akejkoľvek oblasti úspešný.

__check

Žáner: Odborná a populárno-náučná literatúra – motivačná literatúra

__check

Rok vydania: 2019

__check

Počet strán: 296

__check

Cena: 13,20 €

Žena číta knihu.
Autor: Karolina Grabowska (Pexels)

Kolektív autorov – Veľká kniha pre predškolákov


Prechod zo škôlky do školských lavíc môže byť pre mnohé deti náročný. Ak chceš svoje deti na toto nové obdobie čo najlepšie pripraviť, začni sa s nimi učiť základy už niekoľko mesiacov vopred. A práve táto kniha je skvelou a obľúbenou pre mnohé deti. Deti sa hravým spôsobom naučia farby, precvičia si počítanie, naučia sa nové básničky či dokonca základy slušného správania. Uvidíš, že po tejto knihe sa nebudú vedieť dočkať ďalších.

__check

Žáner: Deti a mládež – príprava do školy, pracovné zošity  

__check

Rok vydania: 2008

__check

Počet strán: 160

__check

Cena: 4,99 €

Prince Harry – Náhradník


O tejto knihe si už určite počula a možno je práve teraz ten správny čas, aby si si ju prečítala. A to obzvlášť vtedy, ak ťa zaujíma úprimný opis Harryho života jeho vlastnými očami. V knihe opisuje svoje pocity v rôznych etapách života, sebaspytovanie, múdrosť poznačenú pádmi, ale aj silnú lásku k Meghan. Kniha Náhradník ti ukáže, že ani kráľovský život nemusí byť pre dieťa bezstarostný a vôbec nie jednoduchý.

__check

Žáner: Biografia – životopis osobnosti

__check

Rok vydania: 2023

__check

Počet strán: 472

__check

Cena: 25,56 €

Ako si predstavuješ svoj čas venovaný čítaniu knihy? Podľa nás je nevyhnutnosťou pohodlné kreslo. Vyber si ho z ponuky e-shopu Möbelix, usaď sa a čítaj.

Petra Tóthová – Cukráreň Petry Tóthovej
 

Autorku knihy a zároveň známu cukrárku si možno pamätáš zo známej televíznej show zameranej na pečenie sladkých dobrôt. A minulý rok sa rozhodla zhmotniť jej zmodernizované retro recepty do knihy a priniesť tak gazdinkám vynovené recepty. Okrem nich však kniha obsahuje aj cukrárske špeciality, ktoré ohúria každú návštevu.

Neváhaj a daruj túto knihu napríklad svojej mamine na Deň matiek 2024 alebo proste len tak, vo všedný deň. Určite sa jej poteší každá žena, ktorá rada pečie.

__check

Žáner: Kuchárske knihy – sladká kuchyňa

__check

Rok vydania: 2023

__check

Počet strán: 200

__check

Cena: 23,66 €


Chceš objaviť ďalšie bestsellery? Otvor si online kníhkupectvo Panta Rhei a prezeraj svoj obľúbený žáner. A nezabudni sledovať Panta Rhei výpredaje a zľavy na našej stránke, pretože vďaka nim budeš vedieť o aktuálnych cenovo dostupných ponukách medzi prvými.