Využívate bratislavskú MHD? Takto budete cestovať lacnejšie

25.01.2019 Kristína Cestovanie Zdielať
Využívate bratislavskú MHD? Takto budete cestovať lacnejšie

Chceli by ste po našom hlavnom meste cestovať lacnejšie? Odteraz to už nebude žiaden problém. Poradíme vám, ako na to. Veď napokon, dobrých rád, ako ušetriť, predsa nikdy nie je dosť.

 

Poznáme to asi všetci. Na poslednú chvíľu dobiehame na zastávku, v peňaženke nemáme ani cent a v tom zazrieme prichádzajúci autobus. A tak , chtiac-nechtiac, opäť raz siahame po mobile a zasielame si cestovný lístok. Vedeli ste však, že SMS lístok je o skoro 20 centov drahší ako ten papierový? Presne tak. Ak sa nám to stane raz za čas, nejde o žiadnu tragédiu. Stále je to lepšia možnosť, ako to risknúť a celú cestu dúfať, že nestretnete revízora :-). Ak sa to pre vás ale stáva akousi každodennou rutinou, mesačne pri každodennom cestovaní MHD viete preplatiť aj 8 eur, a to úplne zbytočne.  
 
 
 

IDS BA šetrí peniaze aj čas

 

Možno ste to nevedeli, ale už niekoľko týždov funguje v Bratislave veľmi šikovná aplikácia s názvom IDS BK. Priamo v nej môžete nakupovať všetky cestovné lístky, a to bez nutkosti zasielania SMS, či kupovania tých klasických papierových. Okrem pohodlia a šetrenia životného prostredia, však ušetríte aj nejaké tie eurá. Stačí len viedieť, ako na to. Poďme sa pozrieť na to, ako táto šikovná vecička funguje.
 
Postup je jednoduchý a zaberie vám maximálne pár minút. Aplikáciu nájdete priamo v obchode Play, vo vašom smartfóne. Po jej stiahnutí sa jednoducho zaregistrujte a v podstate okamžite vám príde do vašej mailovej schránky notifikačný mail, a vy môžete začať nakupovať. 
 

 
V ponuke sa nachádzajú 4 skupiny cestovných lístkov. Nájdete tu základné lístky, zľavnené, denné a poslednou kategóriou úplne je ikonka s označením batožina. Stačí si zvoliť vhodný cestovný lístok a odkliknúť ikonku nákupného košíka. Požadovaný cestovný lístok môžete zaplatiť hneď dvoma spôsobmi. Prvou možnosťou je zakúpiť si ho prostredníctvom vašej platobnej kraty, cena lístku bude v tomto prípade totožná s tou, za ktorú ho zakúpite v novinovom stánku alebo v automate. Zaujímavejšia však pre vás bude určite práve tá druhá možnosť, vďaka ktorej môžete ušetriť.
 
Platbu totiž môžete uhradiť  aj prostredníctvom  tlačidla MasterPass. Ide o univerzálnu službu, ktorej úlohou je zjednodušovať online platby. V prípade, že si ako spôsob platby vyberiete práve MasterPass, za každý cestovný lístok automaticky zaplatíte o 20 centov menej. To znamená, že za klasický 15-minotový lístok zaplatíte 50 centov, 30-minutový vás bude stáť 70 centov a za ten hodinový jedno euro. 
 

 
Podmienkou platby prostredníctvom MasterPass je samozrejme rovnomenná aplikácia. Tú si opäť stiahnete a nainštalujete do vášho mobilu prostredníctvo shopu Play. Následne sa do nej len jednoducho zaregistrujete a prihlásite do nej aj vašu platobnú kartu. Celý postup vám zaberie zlomok času, výhodné nákupy však môžete robiť donekonečna :-).