Vieš, aká je správna starostlivosť o vlasy počas horúcich dní?

21.08.2023 Dominika Zdravie Zdielať

Určite si si už všimla, ako horúce počasie vplýva na tvoje vlasy. Už nechceš, aby boli suché a lámavé? Poradíme ti, akú starostlivosť o vlasy v lete zvoliť.

Je akousi samozrejmosťou, že v lete chránime pred slnečnými lúčmi najmä pokožku a oči. Ale, čo vlasy? Nezabúdaš ich pred slnkom chrániť aj ty?

Výsledkom nesprávnej letnej starostlivosti o vlasy sú lámavé a rozštiepené končeky. Slnko a voda ich vysušujú, vietor do nich ľahko nanesie nečistoty ako je prach či piesok, no a UV žiarenie ich poškodzuje. Krásu a zdravie im prinavrátiš pomocou týchto rád.

Hľadáš kvalitné produkty starostlivosti o vlasy? Ušetri za ich nákup v e-shope Notino.

zena-more-vlny

 

Umývanie vlasov


Patríš k tým ženám, ktoré si vlasy umývajú každý deň? Nie je to pre ne vôbec zdravé. Pokožka hlavy sa častým umývaním vysušuje a dochádza k poruche tvorby kožného mazu.

Ako často si teda umývať vlasy? Ideálna frekvencia je každé 2 až 3 dni.

Rýchlou pomocou k umyto vyzerajúcim vlasom na dovolenke môže byť pre teba suchý šampón. Vyber si svojho favorita z ponuky e-shopu Vivantis.
 

zena-pohlad-slnko

Aplikácia masky na vlasy


Súčasťou celoročnej starostlivosti o vlasy by malo byť používanie masiek. Tie vlasom dodávajú potrebnú hydratáciu a výživu. Špeciálne v lete siahni po maske napríklad s obsahom argánového oleja, ten účinne upokojí pokožku po pobyte na slnku.

Pripravovala si si už domáce masky na vlasy? Zisti, aké sú ich benefity pre vlasy a ako ich správne aplikovať.

Pri umývaní vlasov nezabudni ani na používanie kondicionéra. Siahni po tom pre slnkom namáhané vlasy. Okrem toho, že im dodá potrebnú výživu, uľahčí aj ich následné rozčesávanie.
 

zena-sprcha-umyvanie-vlasov

 

Čo najmenej úprav


Vlasy majú v lete tepla viac ako dosť. Snaž sa preto obmedziť používanie fénu, kulmy či žehličky. Nechaj ich vysušiť prirodzene, budú tak omnoho zdravšie. Ak si chceš vlasy predsa len tepelne upraviť, použi predtým špeciálne prípravky na ochranu vlasov pred teplom.

Vieme, že vypnúť vlasy štipcom alebo na ne použiť gumičku je v lete viac ako príjemné. Ale ak ich tak necháš celý deň, neprospievaš tým k ich zdraviu a môžu byť viac náchylné na lámanie. Účes preto počas dňa striedaj. 

__bulb
Jarná únava a TOP 10 spôsobov, ako sa jej zbaviť

Aj vám sa v poslednej dobe nechce nič robiť? Prenasleduje vás pocit únavy a neviete, ako sa ho zbaviť? Možno trpíte nediagnostikovateľným zdravotným problémom, nazývaným jarná únava.

Farbenie vlasov po lete

 

Všeobecným odporúčaním kaderníkov je počkať s farbením vlasov do skončenia leta. Dôvod je jednoduchý – pôsobením slnka a slanej vody stráca farba na intenzite.

Kadernícky salón sa ti ale pred dovolenkou oplatí navštíviť kvôli zastrihnutiu rozštiepených končekov. A hustým vlasom prospeje zase prestrihanie. Budú vzdušnejšie na pohľad a ľahšie na nosenie.

 

Pokrývka hlavy


Na záver ti chceme pripomenúť, aby si nezabudla na ochranu hlavy. Môže to byť akákoľvek pokrývka, ktorá ochráni tvoju hlavu i vlasy pred silnými slnečnými lúčmi.

Zvoľ napríklad štýlový klobúk alebo šiltovku. Mimoriadne trendy je šatka previazaná na viacero spôsobov. Uvidíš, že akákoľvek pokrývka hlavy pekne doplní tvoj outfit nielen na pláži, ale aj mimo nej.
 

zena-more-skaly


Toto bolo našich niekoľko tipov, ako sa starať o vlasy počas horúcich dní. Čo by si doplnila ako vhodnú starostlivosť o vlasy v lete?

Mysli na to, že každá koruna krásy je jedinečná. Ak máš problém určiť, aké šampóny a špeciálne prípravky sú vhodné pre tvoj typ vlasov, nechaj si poradiť od svojho kaderníka. A z krásnych vlasov sa budeš tešiť celoročne.

__bulb
Ako sa zbaviť celulitídy v priebehu pár mesiacov? Skúste tieto rady

Rozmýšľate, ako sa zbaviť celulitídy čo najefektívnejším spôsobom? Možno vám v boji s ňou pomôžu naše rady. Zistite aj to, ako jej môžete účinne predchádzať.