Túžiš po luxuse pri mori? All inclusive dovolenka je pre teba ako stvorená

12.07.2023 Dominika Zájazdy Zdielať

Bezstarostná, obľúbená a príjemná, taká je all inclusive dovolenka. Už si takú zažil? Prečítaj si náš článok a zisti, prečo by si sa mal pre ňu rozhodnúť.

Cieľom každej dovolenky je v prvom rade oddych a spoznanie nových miest. A skvelé je, ak počas nej neminieš toľko peňazí, ako si predstavuješ.

Jedným zo spôsobov, ako na dovolenke ušetriť, je dovolenka pri mori all inclusive. Prvú sumu zaplatíš síce vyššiu, no v cieľovej destinácii ušetríš na mnohých položkách. A čo je najlepšie, už pri vstupe do lietadla budeš vedieť, koľko ťa dovolenka stála.

Čo by si o tomto druhu dovolenky mal vedieť?

Hľadáš ubytovanie, ktoré splní tvoje predstavy? Pozri si portál Booking, tam ho určite nájdeš.

more-domceky-palmy


Čo je all inclusive dovolenka?


Termín all inclusive znamená, že na dovolenke neplatíš za niektoré služby. Jednoducho sú zahrnuté v sume, ktorú uhrádzaš pri kúpe dovolenky. Zdá sa ti táto suma vysoká? Je možné, že by si za mnohé položky zaplatil na mieste omnoho viac.

Spomínaná cena zvyčajne zahŕňa výdavky za stravu, nápoje (aj niektoré alkoholické), vybrané aktivity a samozrejme ubytovanie. Znie to ako bezstarostná dovolenka, však?
 

bazen-lehatka-slnecniky


Pri rezervácii ti odporúčame prečítať si všetky podmienky. Zistíš, za čo všetko platíš vopred a naopak, za čo si budeš musieť priplatiť v cieľovej destinácii.

V cene tohto typu dovolenky totiž nemusia byť zahrnuté všetky poplatky. Môžu to byť napríklad poplatky za letiskové transfery, relaxačné procedúry, vodné športy, ale aj niektoré alkoholické nápoje.
 

stol-taniere-jedlo

__bulb
Vyhľadávač leteniek online: Cestujte viac za menej

Túžite cestovať a spoznávať nové miesta? Nenechajte sa odradiť ani cenou. Dáme vám tip na vyhľadávač leteniek a ďalšie rady, ako cestovať lacno kedykoľvek.

Pre koho je all inclusive dovolenka vhodná?


Neexistujú dôvody a obmedzenia, kvôli ktorým by dovolenky all inclusive neboli ideálne pre každého. Na svoje si príde jednoducho každý, kto si chce užiť služby hotela bez neustáleho nosenia peňaženky.

Cestuješ sám? Takáto dovolenka splní tvoje predstavy o dokonalom relaxe. A čo all inclusive dovolenka pre dvoch? Výborný nápad. S partnerom tento komfort bez pochýb oceníš.

Ak máš deti, je pre teba priam ideálna. Nemusíš riešiť neustále platenie a pozornosť môžeš venovať len deťom. Navyše mnohé rezorty majú v cene zahrnuté aj poplatky za bazénový svet. Čas strávený tam bude pre mnohé deti tým najobľúbenejším z celej dovolenky.
 

zena-muz-plaz-more

Výhody a nevýhody all inclusive dovolenky


Je samozrejmé, že nie každý druh dovolenky musí vyhovovať všetkým. Aj ty máš určite svoje preferencie, ktoré zohľadňuješ pri výbere dovolenky. Toto sú najväčšie pre a proti all inclusive dovolenky.


Výhody
 

__check

cenovo výhodná dovolenka bez nutnosti doplácania

__check

dovolenka pre náročnejších

__check

ideálna aj pre rodiny s deťmi

Nevýhody
 

__check

ponuka stravy a nápojov môže byť obmedzená

__check

v cene nie sú zahrnuté všetky aktivity a atrakcie

__check

menej vhodná pre dobrodružné povahy

bazeny-zena-plavanie


Zrejme si kladieš otázku, ktorá all inclusive dovolenka 2023 je pre teba tá najlepšia. V každej krajine sa nachádzajú rezorty s veľkou a skvelou ponukou služieb zahrnutých v all inclusive balíčkoch. Výber záleží len od tvojich preferencií a predstáv ideálnej dovolenky.

Takisto je dôležitá aj výška tvojho budgetu. No je potrebné povedať, že ťa môže vyjsť menej peňazí ako hociktorá iná dovolenka.

__bulb
Letná dovolenka pri mori s minimálnym budgetom? Poďme na to

Robíš si plány na leto? Na zozname by ti nemala chýbať dovolenka pri mori. Uži si ju na maximum za minimálne náklady. Pozri si naše tipy a zisti, ako na to.