Kedy je Deň otcov a ktorý zo 4 darčekov mu vyberieš?

13.06.2023 Dominika Rodina Zdielať
otec-syn-usmev

O významnej role otca v rodine niet pochýb. Je veľkou autoritou pri výchove a aj človekom, ktorý ťa vždy chráni. Vieš, kedy je Deň otcov a aký darček kúpiš tomu svojmu?

Kompletná rodina s obomi rodičmi je v súčasnosti vzácna. Podobne ako mama, aj otec má v tvojom živote nezastupiteľnú a veľmi dôležitú úlohu. Ako by si opísal toho svojho? Veríme, že ho vnímaš ako obetavého, inšpirujúceho a pracovitého človeka. Zároveň ako toho, ktorý pre teba urobí všetko na svete, ochraňuje ťa za každých okolností a chce ťa vidieť šťastného.

Možno si si to ako dieťa až tak neuvedomoval. No dnes mu môžeš vďačnosť za všetko vyjadriť rôznymi spôsobmi. Okrem milých slov mu daruj na Deň otcov darček a poteš ho.

Nevieš nič vymyslieť? Možno ťa inšpirujú naše nápady.
 

„Otcovstvo je tá najúžasnejšia vec, ktorá sa kedy mohla stať. Nemôžete to niekomu vysvetliť, kým sa mu to nestane. Je to ako keby ste niekomu povedali, aké je to cítiť vodu predtým, ako v nej vôbec plával.“
- Michael Bublé, kanadský spevák a herec

S darčekom na poslednú chvíľu ti pomôže e-shop AboutYou so svojou širokou ponukou oblečenia a doplnkov. Rýchle doručenie a bezproblémová výmena sú skvelými bonusmi.

rodicia-dieta-lopta


Deň otcov 2023

 

Na ktorý deň pripadá tento sviatok? Podobne, ako Medzinárodný Deň matiek aj Deň otcov oslavujeme každý rok v iný deň. Jeho oslavy pripadajú na 3. júnovú nedeľu. Tento rok je to 18. jún.

Zaujíma ťa, kedy sa začal oslavovať? Za jeho iniciátorku a zakladateľku sa považuje Sonora Smart Dodd. Veľmi si vážila svojho otca, ktorý ju dlhé roky vychovával úplne sám. Aj týmto dňom mu chcela vzdať úctu. A nielen jemu. Bola presvedčená, že špeciálny deň by mal patriť nielen matkách, ale aj otcom.

V roku 1966 prezident Lyndon Johnson vydal prezidentské vyhlásenie, ktorým uznal 3. nedeľu v júni na oslavu Dňa otcov. O 6 rokov neskôr, v roku 1972, určil prezident Richard Nixon Deň otcov za oficiálny štátny sviatok.
 

otec-dcera

Tipy na darčeky na Deň otcov


Svojho otca poznáš najlepšie. Zamysli sa, čo by sa mu mohlo páčiť alebo porozmýšľaj, či niečo spomínal ako ideálny darček. Ak ti nič nenapadlo, spoľahni sa na naše univerzálne nápady.
 

Užitočná elektronika

 

Medzi skvelé darčeky ku Dňu otcov patrí tovar z radu elektroniky. V tejto kategórií máš rozhodne z čoho vyberať.

Je tvoj otec športovo založený? V tom prípade sú naším tipom smart hodinky. Zaznamenajú všetky dôležité hodnoty, ktoré pri vykonávaní športových aktivít ocení.

Záľubu vo fotografovaní mu prehĺbiš fotoaparátom alebo vhodným príslušenstvom. Novší model smartfónu je na Deň otcov ďalším obľúbeným darčekom. A určite ho neurazia ani bezdrôtové slúchadlá alebo kvalitný holiaci strojček či zastrihávač fúzov.
 

muz-dieta-telefon

Splnenie cestovateľských snov


Aký darček Deň otcov najviac zdôrazní? Podľa nás je to dovolenka. Je pravdepodobné, že tvoj otec nemá popri pracovných povinnostiach veľa času na oddych. Splň mu jeho cestovateľské sny práve v tento deň. Určite si to bude vážiť.

Naplánuj pre neho jednodňový výlet alebo stretnutie s dávnymi priateľmi. Má rád dobrodružstvo? Mohlo by sa mu páčiť slobodné cestovanie karavanom. Alebo pre všetkých členov domácnosti zorganizuj rodinnú dovolenku.
 

muz-vyhlad-more

Spoľahni sa na Booking – overený portál s ubytovaním a vyber to najlepšie.

Pre vášnivých záhradkárov


Trávi tvoj otec veľa času v záhrade a potrpí si na jej vzhľade? Potešia ho darčeky z oddelenia záhradných potrieb. Možno by sa mu hodila nová kosačka alebo motorová píla. Sada záhradného náradia je mimoriadne praktickým darčekom. Veľmi užitočný môže byť aj kompostér.

Na druhej strane mu môžeš pripomenúť, že záhrada nie je len o práci, ale aj trávení pohodových chvíľ. Kúp mu nový gril. Je to úžasný darček ku Dňu otcov.
 

muz-zena-tacka-grilovanie

Nezabudnuteľné zážitky

 
Hovorí sa, že na zážitky nikdy nezabudneme. Prečo ich teda nedať ako dar na Deň otcov tomu svojmu? Možností máš veľmi veľa. Môže to byť degustačná večera či lahodná ochutnávka vína, piva alebo rumov.

Má rád adrenalín? Kúp mu zoskok z lietadla, bungee jumping alebo zážitkovú jazdu autom. Milo ho prekvapíš a veľmi potešíš.

biele-sportove-auto


Ak si si nebol istý, aké vybrať na Deň otcov darčeky, veríme, že sme ti poradili. Okrem nich mu daruj ešte jednu dôležitú a nehmotnú vec – tvoj čas. Napríklad pre vás vymysli spoločnú aktivitu, ktorú budete robiť pravidelne.