Fotka na počkanie? Žiaden problém

fotenie

Pamätáte si na polaroidové fotografie, ktoré ste mohli mať na papieri hneď po ich odfotení? Že je to retro? Veru nie, tzv. instantné fotografie majú stále svoje čaro. Instantné fotoaparáty sú ideálne na dovolenky, koncerty, večierky alebo len tak - pre zábavu.

Instantné fotografie nie sú retro

Veru nie, práve naopak. Dá sa povedať, že instantné fotografie zažívajú svoj comeback. Je to vlastne taký malý technologický zázrak - čiernobielu alebo farebnú instantnú fotografiu môžete mať totiž vytlačené už do niekoľkých minút. Prvý instantný fotoaparát predstavil Polaroid svetu už v roku 1948. Odvtedy prešli poriadnym vývojom a dnes už pracujú na úplne inom princípe. Samozrejmosťou sú modely s dotykovým displejom, ktorý vám umožní vopred vidieť a vybrať záber, ktorý chcete vytlačiť. A čo je najlepšie, na fotografovanie nemusíte byť nijaký odborník. Fotoaparáty majú totiž automatickú expozíciu a z vašej strany ich musíte nastavovať len minimálne. Aký fotoaparát si však vybrať?

 

Aký fotoaparát si vybrať?

Určite si spomínate, že kedysi všetci fotili Polaroidom. Práve táto značka bola na trhu fotoaparátov so samovyvolávacími filmi dlho jednotkou. Ak si vyberáte fotoaparát s instatným filmom, aj dnes najlepšie vychádzajú značky Polaroid a Fujifilm. Vlastné instantné fotoaparáty tento rok predstavia aj spoločnosť Canon. U každého samozrejme nájdete nejaké výhody i nevýhody.

dievcatko-s-instax-fotakom-v-ruke

* Fujifilm Instax Square SQ 6

Pomocou instantného fotoaparátu Instax Square SQ 6 od spoločnosti Fujifilm dokážete vytvoriť nádherné štvorcové snímky, ktoré môžete mať hotové už do 90 sekúnd. Samozrejmosťou sú rôzne režimy ako makro, krajina alebo dvojitá expozícia. Môžete si vybrať, či budete fotiť objekty pred sebou alebo si spravíte selfie. Fotky môžete zosvetliť alebo stmaviť, ale tiež zafarbiť do odtieňov oranžovej, fialovej alebo zelenej. Fotoaparát má kompaktný a nápaditý dizajn a s prehľadom vám vojde aj do vrecka.

 

Výrobca: Fujifilm

Rozmery: 11,87 x 12,81 x 5,81 cm

Hmotnosť: 0,39 kg

Max. citlivosť (ISO): 800

Čítačka pamäťových kariet: nie

Cena Datart.sk: 99 €

 

biely-instax-fotak-na-stole

Náš tip: Fotoaparát Fujifilm Instax Square SQ 6 môžete kúpiť v obchode Datart.sk. Ak si počkáte na Datart Black Friday, získate ho ešte výhodnejšie.

 

* Fujifilm Instax MINI 9

Model roka 2018 s jednoduchým ovládaním a pekným a jednoduchým dizajnom. Má minimálne množstvo ovládacích prvkov a ponúka množstvo režimov. Samozrejmosťou je automatická detekcia stupňa jasu, doby expozície či potreby použitia blesku. Tento štýlový instax je k dispozícii v 5 farebných vyhotoveniach a umožňuje vyvolať fotografie už do 90 sekúnd.
 

Výrobca: Fujifilm

Rozmery: 11,83 x 6,82 x 11,6 cm

Hmotnosť: 0,31 kg

Max. citlivosť (ISO): 800

Čítačka pamäťových kariet: nie

Cena Okay.sk: od 59,90 €

 

instax-cerveny-fotak-v-ruke

Náš tip: Fotoaparát Fujifilm Instax MINI 9 je k dispozícii v obchode Okay. Aj s príjemnou cenou, ak využijete Okay výpredaj

 

* Polaroid SNAP TOUCH Instant

A nakoniec legenda medzi instantnými fotoaparátmi - Polaroid. Fotoaparát Polaroid SNAP TOUCH Instant v v sebe spája tradičné funkcie Polaroidu aj nové technológie, ako sú 3,5" dotykový displej, ukladanie snímok do pamäte a micro SD karty, prepojenie fotoaparátu s telefónom pomocou Bluetooth, natáčanie Full HD videí, zoomovanie, fotenie selfie, kreatívne filtre a rôzne ďalšie funkcie. Tento dizajnový kúsok si môžete objednať aj vy z obchodu Datart.sk.

 

Výrobca: Polaroid

Rozmery: 12 x 7,5 x 2,5 cm

Hmotnosť: 0,5 kg

Max. citlivosť (ISO): 450

Čítačka pamäťových kariet: áno

Cena Datart.sk: od 159,70 €