E-shopy, v ktorých vyberieš najlepšie hračky pre chlapcov od 5 rokov

13.06.2024 Dominika Deti Zdielať

S rastúcim dieťaťom sa mení všetko, oblečenie i detská izba. Vieš, aké sú najlepšie hračky pre chlapcov od 5 rokov? Povieme ti, aké ho zabavia i prispejú k jeho vývoju.

Päťročné deti chcú objavovať nové veci a malo by im to byť umožnené aj prostredníctvom rozmanitého výberu hračiek. Veď aj prostredníctvom nich si deti rozvíjajú jemnú motoriku, kreativitu, logické myslenie a tiež sa učia lepšie interagovať s inými deťmi alebo dospelými. Poďme sa spolu pozrieť na to, aké detské hračky by sa mali nachádzať v izbe 5-ročných chlapcov


Ako vybrať a kde nakupovať najlepšie hračky pre chlapcov od 5 rokov?


Určite ti napadla otázka, akými hrami zariadiť detskú izbu pre v podstate predškolákov. Základným pravidlom je, že by mali deťom slúžiť nielen na zábavu, ale takisto podporiť ich rozvoj v rôznych oblastiach. Tu sú naše tipy na zábavné i prospešné hračky pre 5-ročných chlapcov.
 

Rozvoj schopností


Rozvoj jemnej motoriky, kreativity a logiky je pri vývoji a raste detí veľmi dôležitý. Sústreď sa preto na kúpu takých, ktoré tieto schopnosti u detí podporia. Sú nimi napríklad stavebnice, puzzle či iné konštrukčné produkty. Deťom pomôžu i s rozvíjaním predstavivosti a motorických zručností.

Počula si už o tzv. magnetických stavebniciach? Pomocou magnetických kociek alebo iných dielikov deti jednoduchšie vytvoria trojrozmerné objekty a rozvinú svoje priestorové vnímanie.

Vzdelávanie



Do tejto kategórie sa radia napríklad knihy, triediace hračky, hlavolamy, alebo iné produkty s náučným charakterom. Vedela si, že ich môžeš nakupovať aj v kníhkupectve Panta Rhei? Neváhaj a kúp deťom aj knihy a vytvorte si návyk spoločného čítania.

__bulb
Ktoré knihy pre deti sú najlepšie? Vyberajte z TOP 30 tipov

Budovať u detí návyk čítania kníh je vhodné už od útleho veku. Neviete, aké knihy pre deti vybrať pre najmenších, tých starších či teenegerov? Toto sú naše tipy.

Hudobný rozvoj


Detské hudobné nástroje by takisto mali byť súčasťou hernej časti detskej izby. Deti sa s nimi perfektne zabavia a navyše rozvinú svoje hudobné schopnosti a rytmické cítenie. Dobré sú takisto na stimulovanie mozgovej aktivity a v neposlednom rade aj na vyjadrenie emócií. Siahnuť môžeš napríklad po bubnoch, xylofónoch, malých klavíroch alebo iných detských hudobných nástrojoch.


Rozvoj interakcie


Ako vyplýva z ich názvu, dokážu na deti rozprávať, svietiť či vydávať zvuky. Deti sa môžu takouto zábavnou formou dokonca naučiť hovoriť nové pojmy alebo čítať. Môžu mať podobu plyšových zvieratiek, rôznych kociek, bábik či autíčok.
 

Chlapec skladá puzzle.
Autor: Yan Krukau  (Pexels)

Množstvo interaktívnych hračiek stimulujúcich zmysly detí nájdeš v internetovom obchode 4kids.

Rozvoj kreativity


Existuje tak veľa možností, ako môžeš prispieť k rozvoju predstavivosti a kreativity svojich ratolestí. Nechaj fantáziu detí pracovať naplno pri kreatívnych súpravách, samolepkách, pečiatkach či maľovankách. Chlapcom sa iste budú páčiť aj skrutkovacie stavebnice alebo číselné skladačky.


Sociálny rozvoj


Svojmu päťročnému synovi kúp aj spoločenské hry, pomocou ktorých bude rozvíjať svoje sociálne zručnosti a naučí sa spolupracovať s inými účastníkmi hry. Pri hraní spoločenských hier sa tiež naučí dodržiavať pravidlá. Vyber spoločenské hry z e-shopu Albi a strávte spolu skvelý rodinný hrací večer. Veď deti v 5 rokoch sú už výbornými hracími spoločníkmi.

Do tejto kategórie hier patria aj súpravy náradia, detských kuchyniek, nástrojov na opravovanie alebo rôzne figúrky.

Detským produktom z kategórie dielne sa poteší každý chlapec. Vyber mu jeho novú súpravu náradia z e-shopu Allegro ešte dnes. Jeho radosť v očiach si navždy zapamätáš.

Exteriérové hračky
 

Chlapci v 5-tich rokoch sú akční a energie majú na rozdávanie. Priprav im preto hernú zónu aj v záhrade a zaobstaraj im pieskovisko, hojdačky, preliezky, detský domček alebo bazén. Trampolína bude darčekom pre všetkých, keďže sa na nej zabaví celá rodina.

Nezabudni na kolobežku, bicykel či lopty, aj oni môžu prispieť k tomu, že deti budú vonku radi tráviť viac času.
 

Chlapec na bicykli.
Autor: Yan Krukau  (Pexels)

Perfektnú ponuku detského sortimentu na voľný čas do záhrady nájdeš v e-shope Brendon. Pozri si ju a vyber pre svoje deti to najlepšie.


No a na záver, pri výbere zohľadni kvalitu, bezpečnosť a tiež ber ohľad na záujmy dieťaťa. Uvidíš, že správnym výberom hračiek sa dieťa veľa naučí, rozvinie svoje schopnosti, predstavivosť a jeho nástup do prvého ročníka bude možno aj vďaka tomu o niečo ľahší.