Ako vybrať kvalitné štetce na make-up za skvelé ceny?

18.07.2023 Dominika Zdielať

Určite si už neraz počula, že aj štetce na make-up ovplyvňujú vzhľad líčenia. Zisti, ktoré by sa mali nachádzať v tvojej kozmetickej taštičke a kde ich nakupovať.

zena-licenie-oci-pocitac-postel

 

Niektoré ženy uprednostňujú líčenie s jedným univerzálnym štetcom. Iné majú na každý produkt samostatný štetec. Ako si na tom ty? Týchto 6 štetcov je nevyhnutných, aby si dosiahla perfektné každodenné líčenie.

Otvor si e-shop Notino a nakupuj tie najlepšie štetce na make-up za skvelé ceny.

stetce-na-make-up-stojan


Štetec na podkladovú bázu


Základom každého líčenia je aplikácia podkladovej bázy. Práve ona zabezpečí dlhotrvácny vzhľad make-upu. Vhodným je plochý štetec s okrúhlym koncom. Tenkú vrstvu podkladovej bázy s ním dôkladne rozotri po celej tvári.


Štetec na make-up


Dostávame sa k hlavnému produktu celého líčenia, a to k samotnému make-upu. Jeho pekné a rovnomerné nanesenie dosiahneš s guľatým štetcom. Siahnuť môžeš prípadne aj po štetci, ktorý si použila na podkladovú bázu.
 

parfum-ruz-stetec-na-make-up

 

Štetec na korektor


Korektor je obľúbený kozmetický produkt určený na zakrytie nedokonalostí pleti či tmavých kruhov pod očami. Jeho dokonalú aplikáciu dosiahneš s úzkym štetcom so zaobleným koncom. Vďaka užšej špičke s ním nanesieš produkt rovnomerne na všetky potrebné miesta.

Máš problém zakryť tmavé kruhy pod očami? Korektor nanášaj od vnútorného kútika k vonkajšiemu. Pre lepšiu výdrž štetcom produkt do pokožky jemne vklep.

Hľadáš ideálny darček pre dospievajúcu slečnu? Súprava štetcov na make-up ju určite poteší. Kúp ju za skvelú cenu v e-shope Vivantis.

Štetec na púder


Či používaš kompaktný púder alebo sypký, na jeho nanesenie použi veľký zaoblený štetec. Púder s ním na pleť nanášaj jemnými krúživými pohybmi. T-zónu, čelo, nos a bradu, pokojne prejdi aj dvakrát.

Pred nanesením produktu na pleť, štetec jemne oklep, opadá tak prebytočné množstvo.
 

puder-stetec


Štetec na rozjasňovač


Pri aplikácii rozjasňovača, lícenky a celkovo kontúrovacích produktov buď opatrná. Ak by si ich aplikovala na veľkú časť tváre alebo vo väčšom množstve, vytvorila by si si na pleti farebný a nepekný vzhľad.

Potrebuješ preto štetec presne určený na aplikáciu týchto líčiacich produktov. Kúp si vejárový štetec, s ktorým bude aplikácia jednoduchá a presná.

 

Štetec na očné tiene



Precízne nanesenie očných tieňov dosiahneš s malým skoseným štetcom. Je vhodný na krémové aj práškové tiene. Pri maľovaní očí nezabudni na obočie. Dotvorí nielen vzhľad očí ale tvojej celej tváre.
 

zena-licenie-tvare


Starostlivosť o štetce na make-up


Je samozrejmé, že pri používaní štetcov na nich časť produktov zostane. Zostatkové množstvo je ideálne na množenie mikroorganizmov, ktoré ti následne môžu podráždiť pokožku. Takisto ti štetce plné prebytočných produktov zabránia dobre aplikovať produkt pri ďalšom líčení.

V pravidelných intervaloch štetce čisti pod tečúcou vodou. Oplachuj ich dovtedy, kým z nich nepôjde čistá voda. Podľa pravidelnosti používania proces opakuj aspoň raz za týždeň. Pravidelnou starostlivosťou o štetce prispeješ aj k ich dlhšej životnosti.
 

A čo tvoje make-up štetce, nepotrebujú vyčistiť? Možno je čas zaobstarať si nové a kvalitnejšie. Uvidíš, že s nimi svoju líčiacu rutinu posunieš na vyššiu úroveň a dosiahneš bezchybný vzhľad.
 

__fire
Minimalistický DIY make-up na svadbu za menej ako hodinu

Plánuješ svoj veľký deň a rozmýšľaš, ako bude vyzerať tvoj make-up na svadbu? Nalíč sa jednoducho a elegantne. Podľa nášho postupu to zvládneš rýchlo aj sama.