Ako prekvapiť dieťa pod stromčekom?

21.11.2018 Kristína Nakupovanie Zdielať
Ako prekvapiť dieťa pod stromčekom?

Vianoce sú hlavne pre deti. Veď čo môže byť krajšie ako tie dychtivé pohľady a nefalšovaná detská radosť z darčekov? Ak práve rozmýšľate, aký darček kúpiť vašim ratolestiam pod vianočný stromček, ste na tom správnom mieste.



Ako vybrať vianočný darček pre dieťa?

 

 
Pri deťoch máme väčšinou najmenší problém s výberom vhodného vianočného darčeka. Je to predsa len o niečo menej komplikované, ako vybrať vianočný darček pre muža či pre ženu :-) V každom prípade určite poteší hračka. Ale aká? Ako vybrať správnu hračku tak, aby dieťa nielen potešilo, ale ho zároveň nejakým spôsobom aj rozvíjalo?
 
Podľa detských psychológov sú pre deti vhodnejšie hračky, ktoré rozvíjajú fantáziu, ako tie, ktoré napodobňujú svet dospelých. Snažte sa tiež vyberať hračky primerané najmä veku dieťaťa. Hračky sú vo väčšine prípadov označené etiketami, ktoré hovoria o tom, pre aký vek je hračka určená. Riaďte sa nimi a určite nešliapnete vedľa.
 

✓  Pre dojčatá

Bábätká do jedného roka poznávajú svet najmä pozorovaním a dotýkaním sa vecí, ktoré sú okolo nich. Vhodným darčekom sú preto najmä také hračky, ktoré vydávajú zvuky a sú príjemné na dotyk. Pre najmenších to môže byť napríklad hracia deka s hrazdičkou či kolotoč nad postieľku. Mimoriadne vhodné sú tiež farebné knižky z rôznych druhov látok, ktoré pískajú či šuštia a majú hryzadlá či zrkadielka na upútanie pozornosti. Dobrým nápadom sú tiež zvieratká, ktoré vydávajú zvuky, plyšové kocky či puzzle.

bambina zľava vašekupóny.sk

»Náš tip:  Chcete pri nákupe ušetriť? Tak potom vás iste poteší Bambino zľava, ktorú nájdete aj na našom kupónovom webe.
 

✓  Pre batoľatá
 
Keď dieťatko začína chodiť, otvárajú sa pred nimi ďalšie možnosti. Preto sú preňho mimoriadne vhodné hračky, ktoré môže tlačiť, hudobné hry, kocky či jednoduché stavebnice pozostávajúce z veľkých dielikov.

feerdo zľavový kupón vasekupony.sk

»Náš tip:  Tieto skvelé kocky môžete nájsť v internetovom obchode Feedo. Ak navyše využijete Feedo zľavový kupón, cena bude výhodnejšia. 
 

✓  Pre škôlkarov a predškolákov

Pri výbere darčeka pre škôlkara využite to, že tieto deti už vedia pracovať so svojou fantáziou a dokážu sa viac sústrediť. Dobrým nápadom sú teda napríklad kreatívne a edukačné hračky, knihy, kocky, bábiky či autíčka. Malé dievčatká určite potešíte pekným plyšákom a chlapcov pretekárskou dráhou či garážou. V tomto veku sa deti veľmi rýchlo učia a majú často špecifické záujmy. Určite preto nešliapnete vedľa, ak im vyberiete špeciálnu encyklopédiu - napríklad o dinosauroch, ľudskom tele či vesmíre.

dracik black friday vasekupony.sk

»Náš tip:  Toto chcemické laboratórium nájdete teraz aj v obľúbenom obchode Dráčik. Ak využijete Black Friday, určite aj niiečo ušetríte. 
 
✓  Pre školákov
 
A potom príde to obdobie, kedy sa dieťa začne učiť čítať a písať. Postupne je schopné samo objaviť čaro kníh. Ak máte doma malého knihomoľa alebo knihomoľku, určite už viete odhadnúť, aká kniha mu urobí radosť. Kniha je však určite výborným darčekom pre dieťa v akomkoľvek veku.  
 
Problém s výberom darčeka prichádza väčšinou v predpubertálnom či pubertálom veku. Čo dať ratolesti v tomto prípade? Nie je to už ani dieťa, ale ani dospelý. Skúste vsadiť na hudbu - napríklad piesne obľúbeného interpréta, vhodný prehrávač či štýlové slúchadlá. A spevavé dievčatá určité nadchne napríklad karaoke. Obľúbené sú aj spoločenské hry. Najmä ak máte viac detí, pri vhodnej spoločenskej hre si užijú veľa zábavy. A čo tablet alebo nový mobilný telefón? Ani tieto darčeky vás nemusia stáť stovky eur. Ako môžete ušetriť?
 


Ako pri nákupe darčekov ušetriť?

 

Ani darčeky pre deti vás nemusia stáť celú výplatu. Stačí, ak budete nakupovať v predstihu, s rozumom a porovnáte si ponuky viacerých obchodov. Širokú ponuku hračiek a detských potrieb nájdete napríklad v internetových obchodoch Bambino, Feedo, Alltoys či Dráčik. Pri výbere detských kníh vám zas pomôže Martinus a pri nákupe elektroniky Alza či Hej.sk.
 

kupónový portál vasekupony.sk