Zoznam kúpalísk a vodných plôch, ktoré už schválili hygienici

plávanie

Úrad verejného zdravotníctva si v uplynulých dňoch posvietil na pripravenosť vodných plôch a umelých kúpalisk pre súčasnú letnú sezónu. Pozrite si, kde hygienici kúpanie momentálne neodporúčajú.

Úrad verejného zdravotníctva si v uplynulých dňoch posvietil na pripravenosť vodných plôch a umelých kúpalisk pre súčasnú letnú sezónu. Pozrite si, kde hygienici kúpanie momentálne neodporúčajú.


Názvom "kúpacia sezóna" je na Slovensku definované obdobie od 15. júna do 15. septembra, kedy sa očakáva na kúpaliskách, ale aj vodných plochách, najvyšší počet ľudí. Skutočný začiatok sezóny na kúpaliskách je však individuálny v závislosti od ich prevádzkovateľov, aktuálnym počasím a tiež záujmom zo strany verejnosti. Pozrite si zoznam vôd určených na kúpanie počas aktuálnej KS. Pre väčšiu prehľadnosť sme vám ich rozdelili do jednotlivých krajov.
 

Bratislavský kraj
» Zlaté Piesky
» Ivanka pri Dunaji
» Vajnorské jazero
» Slnečné jazerá (Senec)
 

Banskobystrický kraj
» Ružiná (Divín a Ružiná)
» Teplý vrch - Pláž Drieňok a ORMET
» Zelená voda  (Kurinec)
» Vindšachtské jazero
» Veľké Richňavské jazero
» Počúvadlianske jazero
» Veľké Kolpašské jazero


Košický kraj

» Pod Bukovcom

» Ružín
» Šírava - Medvedia hora (Kamenec, Medvedia hora, Paľkov, Biela hora, Hôrka)
» Vinianske jazero


Prešovský kraj:

» Veľká Domaša  (Tíšava, Valkov, Holčíkovce,  Poľany, Dobrá pláž)
» Nová Kelča  (polostrov KRYM)

LETNA SEZONA vasekupony.cz

Trenčiansky kraj:
» Zelená voda  (Nové mesto nad Váhom)

 

Trnavský kraj:

» Šulianske jazero
» Rekreačná oblasť (ďalej len „RO“)
» Kunovská priehrada Sobotište

 

Žilinský kraj:

» Liptovská Mara - Liptovský Trnovec (Mimo prevádzky bolo v predchádzajúcich dvoch sezónach a tiež zostane aj túto KS)
» Dolno Hodrušské jazero (Na tomto jazere prebehla rekonštrukcia z dôvodu technickej poruchy hrádze nie je naplnené vodou)

 

Povolenie na prevadzku dostalo zatiaľ 312 zo 658 bazénov a umelých kúpalísk. Práve kúpaliská pravidelne letnú sezónu otvárajú, výnimkou sú azda len tie na severe, ktoré zvyknú otvárať svoje brány pre znestále počasie o čosi neskôr. Hoci niektoré kúpaliská na svoje otvorenie stále len čakajú, my už teraz vieme, že termálne kúpalisko Katarína v Kremnici, plážové kúpalisko Tornaľa, Termál Centrum Galandia Galanta, letné kúpalisko v Čalovci, letné kúpalisko Triton v Košiciach a mestské kúpalisko v Moldave nad Bodvou, zostanú počas tejto letnej sezóny zatvorené. Kúpanie nebude možné ani vo vonkajšom krytom bazéne pri Penzióne Čachovo v obci Selce a Hoteli Polianka na Krpáčove.

 

Úrad verejného zdravotníctva bude počas kúpacej sezóny monitorovať viac ako 80 prírodných vodných plôch, 213 umelých kúpalísk s 658 bazénmi. Za kúpaciu sezónu na Slovensku považujeme obdobie od 15. júna do 15. septembra.