Vyhľadávač leteniek online: Cestujte viac za menej

07.02.2023 Dominika Letenky Zdielať

Túžite cestovať a spoznávať nové miesta? Nenechajte sa odradiť ani cenou. Dáme vám tip na vyhľadávač leteniek a ďalšie rady, ako cestovať lacno kedykoľvek.

Cestovanie si mnohí spájajú najmä s letnou dovolenkou. Dnes to už zďaleka neplatí. Cestuje sa neustále, v každom ročnom období. Lietanie nebolo nikdy jednoduchšie a cenovo dostupnejšie ako v súčasnosti. Existuje totiž veľa možností, ako získať letenky doslova za zlomok ceny. Aký vyhľadávač leteniek použiť a kde kúpiť najlacnejšie letenky?

Ušetriť môžete nielen na letenkách, ale aj ubytovaní. A nie na hocijakom! Jedinečné ponuky vás čakajú na Booking.com.
 

zena-mapa-kufor-oblecenie

Vyhľadávač lacných leteniek


Myslíte si, že lacné cestovanie znamená návštevu menej obľúbených destinácií? Vôbec nie. Letieť za skvelú cenu môžete kamkoľvek, kedykoľvek a zažiť množstvo dobrodružstiev.

8 tipov na vyhľadávač leteniek:
 

zena-hojdacia-siet


Nájsť lacné letenky môžete aj vďaka sledovaniu rôznych stránok na sociálnych sieťach. Toto je len niekoľko z tých, kde získate informácie, ako kúpiť lacnú letenku a užitočné tipy na cestovanie:
 

zena-notebook-kufor-oblecenie

__bulb
Máte radi lacné poznávacie zájazdy? Cestujte ešte výhodnejšie!

Lacné poznávacie zájazdy sú tou správou voľbou, ako môžete cestovať výhodnejšie. Navyše, ušetriť môžete aj na doprave. Ako na to? Prezradíme vám v našom článku.

Výhodný nákup leteniek


Pýtate sa, kedy kupovať letenky? Správna odpoveď neexistuje. Najlepší čas je vtedy, keď chcete cestovať alebo nájdete výhodné akciové letenky.

Pri hľadaní leteniek je vo všeobecnosti kľúčovým váš čas. To znamená, či môžete letieť kedykoľvek a svoje cestovanie prispôsobiť výhodnejším cenám. Alebo máte na dovolenku vyhradený fixný termín a cestujete za akúkoľvek cenu leteniek.

Ak ide o druhý prípad, letenky nakupujte 4 – 6 týždňov pred plánovanou cestou. To je podľa štatistík najideálnejšie obdobie. Neskorším alebo príliš skorým nákupom by ste mohli značne prerobiť.

A akou spoločnosťou letieť? Výber záleží na vás. Na kratšie trasy odporúčame nízkonákladové spoločnosti. Poskytujú nižšiu mieru komfortu ale kompenzáciou sú nízke ceny leteniek. Naopak, klasické letecké spoločnosti vám poskytnú dostatočné pohodlie aj pri niekoľkohodinových letoch.


Výhody a nevýhody vybraných vyhľadávačov leteniek


Všetky vyhľadávače leteniek spája jedno – poskytnúť svojim zákazníkom tie najvýhodnejšie letenky a získať si ich priazeň aj na ďalšie nákupy. Čím sa však odlišujú?


Vyhľadávač leteniek Pelikán.sk

 

Pri vyhľadávaní leteniek na internetovom portáli Pelikan.sk vám odporúčame zakliknúť aj pole na vyhľadanie leteniek v okolitých dňoch vášho preferovaného termínu. Letenky môžu byť cenovo výhodnejšie. Zobrazia sa viaceré cenové ponuky, z ktorých si môžete v danom termíne alebo súvisiacich dňoch vyberať.

 

vyhladavac-leteniek-pelikan

Zdroj: Pelikan.sk


Plusy a mínusy vyhľadávača leteniek


vyhladavac-leteniek-pelikan-vyhody-nevyhody

 

Vyhľadávač leteniek Kiwi.com


Vyhľadávanie leteniek na stránke kiwi.com je rýchle a prehľadné. Príjemným bonusom je, že pri vyhľadávaní leteniek môžete odkliknúť aj možnosť vyhľadať ubytovanie na Booking.com. Plánovanie dovolenky vám to môže veľmi uľahčiť.

vyhladavac-leteniek-kiwi

Zdroj: kiwi.com


Plusy a mínusy vyhľadávača leteniek


vyhladavac-leteniek-kiwi-plusy-minusy


Vyhľadávač leteniek Skycanner.net


Chcete letieť podľa ceny? Letenky hľadajte cez skyscanner.net. Do poľa kam napíšte „everywhere“ a môžete si vyberať destinácie podľa vašich cenových možností.

vyhladavac-leteniek-skyscanner

Zdroj: skyscanner.net


Plusy a mínusy vyhľadávača leteniek
 


vyhladavac-leteniek-skyscanner-plusy-minusy

Vyhľadávač leteniek eSky.sk


Portál eSky.sk sa podobne ako Pelikán.sk drží na popredných priečkach obľúbených stránok na vyhľadávanie leteniek. Na webe sa veľmi rýchlo zorientujete a nájdete nielen letenky, ale aj ubytovanie, prenájom auta či poistenie podľa vašich predstáv.

vyhladavac-leteniek-esky

Zdroj: eSky.sk


Plusy a mínusy vyhľadávača leteniek


vyhladavac-leteniek-esky-plusy-minusy

__bulb
Cestujete? Toto sú maximálne rozmery batožiny do lietadla

Viete, ako sa zbaliť do lietadla? Pred každým cestovaním si preverte podmienky leteckých spoločností a rozmery batožiny do lietadla. Pozrite si náš prehľad.

palmy-lietadlo

__bulb
Zimná dovolenka na lyžiach: Ako na nej ušetriť?

Súhlasíte s tým, že zimná dovolenka musí byť na zasnežených kopcoch? Doprajte si ju s celou rodinou aj tento rok. S našimi tipmi na nej ešte aj ušetríte.

Ďalšie tipy, ako získať lacné letenky


Okrem toho, že použijete na letenky vyhľadávač, sa súčasne môžete riadiť niekoľkými ďalšími tipmi na výhodné cestovanie.
 

__check

Cestujte na poslednú chvíľu. Ak vám to vaša práca a životná situácia dovoľuje, pozerajte si letenky priebežne. Ak natrafíte na výhodnú ponuku, nečakajte a cestujte.

__check

Vyhľadávajte letenky aj s flexibilným časom odletu a príletu. Niekedy aj jednodňový rozdiel môže výrazne zmeniť cenu.

__check

Vyberajte si podľa ceny, nie destinácie. Vybrať si dovolenku podľa ceny môže byť niekedy prínosné nielen pre peňaženku, ale aj zážitky.

__check

Porovnávajte akciové ponuky na viacerých internetových portáloch.

__check

Letenky sú mimo hlavnej sezóny lacnejšie. Rovnako to platí aj pre ubytovanie.

__check

Lietajte s prestupmi. Nie vždy je pohodlné prestupovať a nie vždy sa vám chce. Čo ak vám to ale výrazne ušetrí z pôvodnej ceny letenky? Nuž, lacnejšie cestovanie je niekedy aj o kompromisoch.

__check

Odoberajte newslettre, aby vám neunikla žiadna výhodná ponuka. Nielen aeroliniek, ale aj cestovných agentúr a internetových portálov.

__check

S rezerváciou a kúpou nečakajte. Našli ste čo ste chceli, alebo čo sa vám páči? S kúpou neváhajte, lebo vás niekto predbehne.

zena-mapa-fotoaparat-klobuk

Naša rada na záver? Na vyhľadávanie leteniek si vyhraďte dostatok času, no pri výhodných ponukách neváhajte. Cestovanie vás tak naozaj nebude stáť veľa peňazí a môžete lietať viac za menej.

__bulb
Ako zohnať lacné ubytovanie a ušetriť na dovolenke?

Dovolenka za lacný peniaz sa oplatí najmä vtedy, ak sa vám podarí zohnať pekné a lacné ubytovanie v príjemnom prostredí. Poznáte spôsoby, ako sa dá zohnať lacné ubytovanie? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov.