Ultra last minute dovolenka – najlepšia v tomto roku

30.06.2023 Dominika Cestovanie Zdielať
zena-plaz-more-skaly

Chceš počas leta ušetriť? Najlepším riešením je ultra last minute dovolenka. Zažiješ mnoho skvelých dní a zároveň neminieš veľa z rodinného rozpočtu. Poď si ju vybrať.

Začalo sa to najobľúbenejšie obdobie v roku – obdobie cestovania a letných dovoleniek. Určite si sa už nevedel dočkať. Rozmýšľaš, ako si napriek rastúcim cenám dopriať zaslúžený oddych?

Nie je to také náročné, ako sa ti na prvý pohľad môže zdať. Stačí, ak budeš hľadať ultra last minute zájazdy. Poradíme ti, do ktorých destinácií môžeš toto leto vycestovať.

Máš predstavu, ako by malo vyzerať tvoje ubytovanie? Otvor si overený portál Booking a rezervuj si ho ešte dnes.

plaz-lehatka-slnecniky


Prečo si vyberať ultra last minute zájazdy?


Tým prvým a najväčším dôvodom je hlavne ich nízka cena. V porovnaní so sumou plánovanej dovolenky za tento typ zájazdu zaplatíš aj o niekoľko stoviek eur menej.

Už na začiatku je dôležité povedať, že takáto dovolenka nie je vhodná pre každého. Dôvod je jasný – cena je nízka, pretože hotel chce obsadiť poslednú voľnú kapacitu. Väčšinou to sprevádzajú typické znaky, ako jednoduchšie zariadená izba, celkový nižší komfort či chýbajúci výhľad na more.

V neposlednom rade je pre ultra last minute typické cestovanie zo dňa na deň alebo do niekoľkých dní. Nepraktické to môže byť najmä pre rodiny s deťmi.

Pre koho je teda ultra last minute dovolenka ideálna? Splní tvoje očakávania, ak chceš ísť na sólo výlet, s partnerom alebo skupinou kamarátov. Jednoducho je skvelá, ak chceš cestovať spontánne.

Láka ťa exotická dovolenka? V našom článku nájdeš tipy na TOP destinácie.
 

zena-plaz-more-skaly

Vyhľadávané ultra last minute destinácie


Ponúk s ultra last minute zájazdami je každým rokom viac. Ak si len trochu šikovný, dokážeš si nájsť naozaj skvelú a cenovo výhodnú dovolenku.

Chceš vedieť, koľko ťa bude takáto dovolenka stáť? Pri ultra last minute konečná cena závisí od viacerých faktorov. Za celú dovolenku môžeš zaplatiť do 500 €, ale aj nad 1500 €. Záleží, či si vyberáš dovolenku podľa ceny, možností stravovania alebo hľadáš najobľúbenejšie a najnavštevovanejšie destinácie.

Z veľkého počtu možných cieľových destinácií vyberáme 3. Možno sa niektorú z nich rozhodneš navštíviť práve toto leto.

Nech sa vyberieš kamkoľvek, nezabudni na cestovné poistenie. V prípade nepríjemných situácií ti dokáže ušetriť nemalé náklady.

plaz-more


Ultra last minute za nízku cenu


Možno kedysi podceňovanou krajinou, no v súčasnosti stále viac vyhľadávanou, je Bulharsko. Z roka na rok sa teší vyššej návštevnosti turistov a rozvinutejšiemu cestovného ruchu. Takisto neustále rastie kvalita poskytovaných služieb. Čo ťa určite poteší, je primeraná cenová dostupnosť služieb i potravín. Ubytovanie nájdeš už od 300 €.

Uvažoval si niekedy o dovolenke v Bulharsku? Buď si istý, že ti má čo ponúknuť. Táto krajina je rôznorodá s množstvom piesočnatých pláží, ale aj skál, hôr a riečnych údolí, ktoré rozhodne stojí za to vidieť.

Podrobnosti:
 

__check

Sezóna: letná (jún, júl, august), turistická (apríl, máj, september), lyžiarska (apríl – december)

__check

Teplota vzduchu: 28 °C (priemerná letná teplota)

__check

Teplota vody: 25 °C (priemer v auguste)

__check

Potrebné dokumenty: platný cestovný pas

__check

Potrebné očkovania: žiadne špeciálne

ubytovanie-na-plazi-burgas-bulharsko
Burgas v Bulharsku


Ultra last minute all inclusive


Grécko je bez pochýb dlhodobo atraktívna a turistami navštevovaná krajina. Rovnako sa zaraďuje aj medzi hlavné all inclusive dovolenkové destinácie.

Na svoje si tu prídeš, aj ak patríš k tým najnáročnejším turistom. Očaria ťa krásne mestá s pestrou architektúrou a historickými pamiatkami, čisté pláže a už pri samotnom príchode špičkové letoviská.

Príď si sem vychutnať rannú kávu, zažiť pestrý nočný život a obdivovať skvostné pamiatky. Grécka dovolenka ultra last minute s all inclusive má rozhodne svoje čaro. Jedinečnú atmosféru môžeš zažiť už od 400 €.

Podrobnosti:
 

__check

Sezóna: júl, august

__check

Teplota vzduchu: 30 °C (priemerná letná teplota)

__check

Teplota vody: 26 °C (priemerná letná teplota)

__check

Potrebné dokumenty: platný cestovný pas alebo občiansky preukaz

__check

Potrebné očkovania: žiadne špeciálne

domy-more-santorini-grecko
Santorini v Grécku

__bulb
Vyhľadávač leteniek online: Cestujte viac za menej

Túžite cestovať a spoznávať nové miesta? Nenechajte sa odradiť ani cenou. Dáme vám tip na vyhľadávač leteniek a ďalšie rady, ako cestovať lacno kedykoľvek.

Najobľúbenejšia dovolenka ultra last minute


Ultra last minute dovolenku môžeš stráviť aj v takých destináciách, o ktorých by sa ti možno ani nesnívalo. Skvelým príkladom sú Kapverdské ostrovy. Do tejto časti Afriky môžeš vycestovať približne už za 800 €.

Za túto sumu si užiješ nekonečne nádherné pláže s priezračnou vodou a jemným pieskom. Pozri si najnovšie ponuky na ultra last minute zájazdy a uži si chuť exotiky za menej peňazí.

Podrobnosti:
 

__check

Sezóna: apríl – október

__check

Teplota vzduchu: 30 °C (priemerná letná teplota)

__check

Teplota vody: 24 °C (priemerná letná teplota)

__check

Potrebné dokumenty: platné vízum, cestovný pas

__check

Potrebné očkovania: vždy podľa aktuálnej situácie

palmy-slnecniky-more-kapverdy
Ostrov Sal, Kapverdy


Chceš nájsť ďalšie atraktívne dovolenkové destinácie za zlomok ceny? Vyhľadaj, na aký najbližší ultra last minute odlet zajtra môžeš ísť a rezervuj si svoju dovolenku ešte dnes.