Nie je ľad ako ľad
Hovoríš si, čo môže byť zložité na výrobe alebo použití ľadu do nápoja? V skutočnosti nič, no jeho kvalita ovplyvňuje nielen teplotu a konzistenciu nápoja, ale aj jeho samotnú chuť.
Do nápojov sa odporúča pridávať väčšie kocky ľadu, ktoré sa roztápajú pomalšie, ako tie menšie. Znamená to, že nápoj tak rýchlo nerozriedia a nezmenia jeho chuť.
Poznáš trik, vďaka ktorému budú vyzerať tvoje letné miešané nealko nápoje ešte lepšie? Prezradíme ti ho, je ním číry ľad. V baroch a reštauráciách je bežnou súčasťou drinkov. A ty ním môžeš ohúriť svoju návštevu priamo doma.
Povieme ti, ako na to. Vodu nechaj zovrieť a po vychladnutí ju opäť priveď do bodu varu. Následne ju ako teplú, nie horúcu nalej do pripravených foriem na ľad. Výsledkom budú číre kocky ľadu.
Náš tip: Pripravenú vodu na ľad nalej do foriem a pridaj napríklad bobuľové ovocie. Kocky ľadu a samotný nápoj bude ešte krajší.
Hľadáš ďalšie spôsoby chutného letného osvieženia? Naším odporúčaním je domáca ľadová káva.