TOP ponuky pre manželskú posteľ s matracom a úložným priestorom

28.02.2024 Dominika Bývanie Zdielať
manzelska-postel-nocne-stoliky-lampy

Nová manželská posteľ s matracom a úložným priestorom je tým, čo práve chceš kúpiť? Prevedieme ťa sprievodcom jej výberu a zároveň ti predstavíme tie najlepšie ponuky.

Kvalita spánku sa odráža na našej produktivite, nálade a predovšetkým zdraví. No a na spánok má zase priamy vplyv kvalita postele a matraca. Jednoducho platí, že ak sa chceš kvalitne vyspať a byť počas dňa plná energie, do postele musíš niečo zainvestovať. Povieme ti, na ktoré parametre sa zamerať a ukážeme niekoľko ponúk na skvelé a kvalitné manželské postele.
 

Chceš kúpiť všetko pre peknú a funkčnú spálňu na jednom mieste? V e-shope XXXLutz nájdeš manželské postele, priestranné skrine i vkusné dekorácie za skvelé ceny.

__bulb
Ako a kde kúpiť najlepšiu rúru na pečenie?

Plnohodnotná kuchyňa sa bez rúry na pečenie jednoducho nezaobíde. Ktorá rúra na pečenie bude pre teba tá najlepšia? S jej výberom ti pomôžu informácie v našom článku.

Ako vybrať manželskú posteľ?


Kvalitná manželská posteľ s matracom a úložným priestorom je tým najpraktickejším typom postele, akú si môžeš kúpiť. Pýtaš sa, prečo? No predsa získaš všetko v jednom bez nutnosti ďalších výdavkov za matrac či nutnosti riešiť úložný priestor na odloženie perín.

V nasledujúcich riadkoch si povieme, ktorú parametre sú rozhodujúce pri výbere tohto nábytku do spálne.



Veľkosť postele


Štandardným rozmerom manželskej postele je 180 x 200 cm. Často vyhľadávanými sú aj tie s rozmermi 160 x 200 cm a 200 x 200 cm. Od čoho závisí výber veľkosti postele? Potrebné je prihliadať na výšku oboch partnerov. Platí, že posteľ by mala byť o 20 cm dlhšia, ako je výška vyššieho partnera. Čo sa týka šírky, optimálnou pre jedného človeka je 90 cm.

Veľkosť postele je v druhom rade potrebné prispôsobiť aj podľa veľkosti spálne. Ak zvolíš príliš veľkú posteľ, nezostane ti potrebný priestor okolo postele alebo na ostatné kusy nábytku.

Pozeraj aj na to, aká je výška postele, aby bolo ľahnutie a vstávanie pohodlné. A zohľadni aj maximálnu nosnosť postele, ktorá by mala byť vyššia ako sčítaná hmotnosť obidvoch partnerov plus nejaká rezerva.

Ponuky manželských postelí z tých najobľúbenejších e-shopov nájdeš pokope na našom webe. Vyberieš si z nich?

Druh lôžka


Ak hľadáš posteľ s kompletným vybavením, stretnúť sa môžeš s posteľou s matracom a roštom alebo vyhotovením v štýle váľandy. Samozrejme, podľa druhu lôžka sa líši aj výsledná cena. Najdôležitejšie však je, aby ti tvrdosť matraca, váľandy či typ roštu vyhovoval bez akýchkoľvek kompromisov. Skôr, ako urobíš objednávku, si tvrdosť matraca vyskúšaj v kamennej prevádzke.

Je lepší jeden veľký matrac alebo dva samostatné? Záleží to od toho, čo vyhovuje viac tebe a tvojmu partnerovi. Všeobecne je s veľkým náročnejšia manipulácia a nie je určený na polohovateľné rošty.
 

ustlana-manzelska-postel
Autor: Aljona Ovtšinnikova (Pexels)

__bulb
Ako vybrať dobrý matrac vo výpredaji? Poradíme ti

To, ako dobre sa vyspíš, do veľkej miery ovplyvňuje matrac. Chceš vymeniť svoj starý za nový? V našom článku nájdeš odpoveď, ako vybrať matrac pre kvalitný spánok.

Materiál


Z hľadiska konštrukcie postele sa môžeš stretnúť s rôznymi druhmi materiálov. Každý má inú životnosť, vzhľad a cenu.
 

__check

Masív – drevo je vo všeobecnosti charakteristické pevnosťou, odolnosťou a predovšetkým dlhou životnosťou. Väčšinou je vyrobená zo smreku, borovice, buka či duba. Cena môže byť vyššia, no platíš za kvalitný a dlhotrvácny materiál. Navyše vzhľadom zapadne do každého interiéru.

__check

Kov – rám postele z ocele, mosadze či železa je mimoriadne odolný a zároveň ľahký. Obľúbené sú aj kvôli ich cene, ktorá je napríklad v porovnaní s drevenými posteľami výrazne cenovo dostupnejšie. Na druhej strane je nevýhodnou možné vŕzganie, ktoré často skracuje dĺžku používania postele.

__check

Čalúnenie – pôsobí elegantne, je mäkké a pohodlné. V jeho vnútri sa nachádza rám z kovu alebo dreva, ktorý zabezpečuje pevnosť čalúnenia. K dispozícii je v mnohých vzoroch a farbách, výrazných i nenápadných. Nevýhodou je potreba pravidelnej údržby v podobe čistenia od prachu, vysávania i tepovania. Na životnosť má vplyv najmä to, či dôjde k poškodeniu látky.

K zvolenému materiálu postele nezabudni doladiť aj nočné stolíky. Tie k posteli nepochybne patria.

Úložný priestor postele


V prípade, že má posteľ úložný priestor, riešený môže byť dvomi spôsobmi úložného systému, a to zásuvkami umiestnenými z prednej alebo bočnej strany postele alebo vyklápaním plochy na ležanie.

Viac sa ti páči spôsob otvárania zásuviek? Je pravda, že je praktický a menej náročný v porovnaní so zdvíhaním plochy lôžka. No zvoľ ho len vtedy, ak máš v okolí postele dostatočný priestor na otváranie zásuviek.

Pri druhom type úložného priestoru v posteli nepotrebuješ žiadne miesto navyše v okolí postele. Buď sa pri ňom otvára celá plocha určená na ležanie alebo samostatne pravá a ľavá strana lôžka.

S týmito ponukami bude výsledná cena za posteľ nižšia. Neprehliadni ich.


Manželská posteľ s nožičkami alebo bez nich


Ďalej ti tú správnu manželskú posteľ pomôže vyfiltrovať rozhodnutie, či chceš posteľ s nožičkami alebo bez nich.

Všeobecne sa posteľ s nožičkami považuje za mimoriadne praktickú najmä kvôli jednoduchému upratovaniu pod posteľou. Na druhej strane, ak zvolíš posteľ bez nožičiek, prach sa pod posteľou hromadiť nebude.
 

spalna-calunena-manzelska-postel-na-nozickach
Autor: suhel vba (Pexels)

Dostatok úložného priestoru môže byť problémom najmä v malých miestnostiach. Vtedy je potrebné siahnuť po šikovne riešených skriniach. Presne také sme zhrnuli u nás na webe.

Farebné prevedenia


Čalúnené postele zvyknú byť potiahnuté látkami či kožou rôznych farieb. Vďaka tomu máš ešte lepšiu možnosť vybrať si posteľ s konštrukciou takej farby, ktorá najviac korešponduje s tvojim vkusom aj zároveň ladí so vzhľadom spálne. Medzi typické farby patrí biela, čierna či sivá a potom sú tu výraznejšie prevedenia, napríklad horčicová či tyrkysová.

Rovnako pestrá je aj farebnosť drevených postelí od svetlej cez bielu farbu až po tmavé odtiene.

Nákupu postele cez internet sa nemusíš obávať, pretože už pri samotnom nákupe vidíš posteľ odfotenú z rôznych uhlov a tak si vieš približne predstaviť, ako by vyzerala v tvojej spálni.

 

Cena za manželskú posteľ


Kúpa manželskej postele nie je malou investíciou, no keďže sa nekupuje každý rok, rozhodne sa oplatí kúpiť prémiovejší model, ktorý čo-to vydrží a poskytne kvalitný spánok.

Za posteľ z masívneho dreva zaplatíš v priemere okolo 500 €. Ako sme písali vyššie, posteľ len s kovovou konštrukciou je cenovo dostupnejšia a zaplatíš za ňu približne 200 €. No ak je v kombinácii s prvkami iných materiálov, jej cena stúpa. V prípade, ak chceš čalúnenú posteľ, musíš si pripraviť sumu cca 400 €.
 

spalna-drevena-manzelska-postel
Autor: Curtis Adams (Pexels)

3 ponuky na manželskú posteľ s matracom a úložným priestorom


Pozreli sme sa na ponuku 3 e-shopov predávajúcich nábytok a z ich širokých ponúk manželských postelí sme vybrali tú v kovovom, masívnom a drevenom prevedení spomedzi tých najpredávanejších ako tip pre teba. Ktorá posteľ z e-shopu Möbelix, Asko či Mall sa páči najviac tebe?



Čalúnená manželská posteľ


Manželskú posteľ s matracom a úložným priestorom v čalúnenom prevedení sme prehliadali v rámci pestrej ponuky e-shopu Möbelix. Na výber máš viac ako z 20 manželských postelí.

Ako tip pre teba sme vybrali posteľ Lauren so štandardnými rozmermi 180 x 200 cm. Predáva sa v textilno-koženom prevedení a antracitovej farbe. Vďaka jej neutrálnemu odtieňu ju jednoducho skombinuješ s ostatným nábytkom. Postavená je na 4 kovových nožičkách.

Posteľ má dve samostatné lôžka, ktorých vyklopením máš k dispozícii štedrý úložný priestor. Tvrdosť matraca je špecifikovaná ako H3 (tvrdé). Výšku roštov je možné individuálne nastaviť.

Okrem antracitovej farby máš túto posteľ k dispozícii ešte v tmavomodrom, hnedom a čiernom prevedení. Cena tejto postele je aktuálne 799 €.


Masívna manželská posteľ


Z kategórie masívnych drevených postelí sme vybrali momentálne jednu z najobľúbenejších z e-shopu Asko. Posteľ z borovicového dreva s rozmermi 160 x 200 cm a názvom Claas sa predáva vrátane nočných stolíkov za necelých 700 €. Zaujímavosťou je, že nočné stolíky je možné zasunúť do priestoru postele a tak vytvoriť čistejší vzhľad miestnosti.

Spodná časť postele je na úložný priestor využitá maximálne. Po všetkých 3 stranách postele sú rozmiestnené 2 objemné zásuvky na kolieskach, 12 otvorených odkladacích priehradok a 4 vyberateľné zásuvky. Posteľ pozostáva z 2 samostatných roštov a matrace je možné dokúpiť podľa želanej tvrdosti.

__bulb
Bezpečnostné vchodové dvere ti ušetria kopec starostí. Ako ich vybrať?

Chceš zvýšiť bezpečnosť svojho domu? Začni samotným vstupom a zaobstaraj si bezpečnostné vchodové dvere. V našom článku nájdeš všetky podstatné informácie.

Kovová manželská posteľ


Na väčšine kovových manželských postelí nájdeme kovové prevedenie na čele postele. No v rámci ponuky e-shopu Mall sme našli posteľ, ktorá v sebe kombinuje štýlové kovové prvky s dubovým drevom. Na čele postele sa nachádza čalúnenie. Vzhľad postele je originálny, elegantný a moderný.

Úložný priestor sa nachádza pod zdvíhacím roštom po celej ploche postele. Matrace si k tejto posteli dokupuješ samostatne pre čo najväčší komfort pri spaní. Cena za posteľ Caserredo je približne 512 €.

__bulb
Najlepšia sonická kefka - ako ju vybrať, kde ju zohnať?

Po krásnom a zdravom úsmeve túžime všetci. Čo pre ten svoj robíš ty? So správnou starostlivosťou ti pomôže najlepšia sonická kefka. Ako ju vybrať a kde nakupovať?


Posteľ je jedinečným kusom nábytku, ktorý vyhľadávame predovšetkým na konci dňa na zaslúžený oddych. S jej výberom sa preto neuponáhľaj, ale práve naopak. Pozri viacero ponúk rôznych obchodov a vyber tú, ktorá ti najviac vyhovuje tvojim požiadavkám z hľadiska parametrov i ceny. Rýchly prehľad o dostupných ponukách získaš práve prehliadaním webových stránok e-shopov, čím zároveň ušetríš peniaze aj čas.