Sakové šaty ako sexi alternatíva k obleku: Pridaj ich do svojho šatníka

zena-bezove-sakove-saty

Do formálneho šatníka k dámskym kostýmom patria v súčasnosti aj sakové šaty. Rovnako vhodné sú ale aj na voľný čas. Zisti, ako ich nosiť a kde nakupovať.

Dámske sakové šaty nie sú úplne novým trendom. Už niekoľko rokov sú obľúbené najmä u žien, ktoré preferujú kostýmy, šaty a saká. Ľahko kombinovateľné sú však aj na neformálne príležitosti. Práve to z nich robí univerzálny kúsok patriaci do šatníka každej ženy.

Chceš nové šaty? V e-shope ZOOT nájdeš nielen šaty vo forme saka, ale aj v iných zaujímavých strihoch za skvelé ceny.

zena-hnede-sakove-saty-pocitac


Čo sú sakové šaty?


Nazývané aj ako blejzrové šaty či šaty 2 v 1 sú elegantnou, praktickou a rýchlou voľbou, čo si obliecť. V jednom kuse oblečenia sa spája sako a sukňa z rovnakého materiálu i farby. Sakové šaty sú mimoriadne pohodlné na nosenie a lichotivé ženskej postave. Ich úzky strih zvýrazňuje najmä pás a dekolt, zatiaľ čo svojou dĺžkou pútajú pozornosť na nohy.

Zrejme je každému jasné, že sa módni návrhári pri ich tvorbe inšpirovali klasickým sakom a kabátom. Podobné sú im už na prvý pohľad najmä kvôli použitému materiálu a ich celkovému vzhľadu. Za rovnaký prvok môžeme považovať aj jednoradové alebo dvojradové zapínanie.

Dostupné sú v rôznych dĺžkach, farbách či dokonca vzoroch. Nadčasové sú samozrejme v čiernej, no za mimoriadne módne sa považujú aj tie v hnedých odtieňoch či klasickej bielej farbe.

Vytváraš svoje outfity aj podľa toho, čo je práve IN? Nezabudni, že veľkú popularitu práve teraz zažívajú aj denimové šaty.
 

zena-ruzove-sakove-saty-kvety


Sakové šaty na všetky príležitosti


Pýtaš sa, kde všade si môžeš obliecť sakové šaty? Už na prvý pohľad sa hodia do pracovného prostredia, na konferencie a obchodné stretnutia. Skús ich vymeniť za obľúbený kostým a presvedčíš sa sama, že sa budeš cítiť perfektne a zároveň zaujmeš svojim štýlom.

K perfektnému looku nechýba veľa. Potrebuješ už len lodičky či mokasíny, kabelku a niekoľko minimalistických šperkov. Drž sa pravidla, že menej je viac.

Rada by si ich nosila aj počas jesene a zimy? Kúp si sakové šaty s dlhým rukávom. Lodičky vymeň za vysoké čižmy a máš hotový trendy pracovný outfit.

Jedny sakové šaty môžeš nosiť na niekoľko spôsobov. Kúp si ich z e-shopu AboutYou ešte dnes.


Pri troche kreativity ich dokážeš vhodne skombinovať a využiť aj na bežný deň. No zároveň si ich môžeš obliecť aj na oslavu, svadbu či rande. Budeš pôsobiť mimoriadne žensky, vkusne a zároveň tajomne.

Samozrejme, záleží od konkrétnej udalosti, ale pri outfitoch na voľný čas môžeš byť o čosi odvážnejšia. A to napríklad pri farbách sakových šiat. Zatiaľ, čo pri formálnych outfitoch siahni po neutrálnych farbách, na voľný čas vyberaj tie výraznejšie, napríklad ružové, tmavomodré či žlté.

Rovnako je to v prípade šperkov, zvoľ väčšie a výraznejšie. Pri výbere topánok mysli na svoje pohodlie. Pokojne si nechaj lodičky alebo siahni po sandáloch na podpätku.

V ponukách e-shopov nájdeš často sakové šaty s rôznymi aplikáciami či výrezmi. Na neformálne príležitosti po nich pokojne siahni.

Chceš sakové šaty ozvláštniť? Obleč si pod ne obyčajnú bielu košeľu s golierom. Ak golier jemne vytiahneš na sakové šaty, budeš vyzerať skutočne chic. Takýto outfit si môžeš obliecť kamkoľvek.
 

zena-sakove-saty-biela-kosela


Nákup sakových šiat rozhodne neoľutuješ. Vynosíš ich počas celého roka, či už do práce alebo na voľný čas. Navyše, ak využiješ skvelé ponuky na dámske oblečenie na našom webe, pri nákupe oblečenia ušetríš nemalý obnos peňazí.