Pripravte si originálne veľkonočné ozdoby už teraz

13.03.2019 Kristína Bývanie Zdielať
Pripravte si originálne veľkonočné ozdoby už teraz

Prichádza jar a s ňou aj veľkonočné sviatky. Krásne farebné obdobie, kedy všetko kvitne a pučí a prichádzajú na svet jahniatka a kuriatka. Tieto symboly Veľkej noci môžete priniesť aj do svojich príbytkov pomocou vlastnoručne vyrobených dekorácií. Sú veľmi jednoduché a zvládnu ich pripraviť dokonca aj deti.

 
 
Srdiečko z prútia
 
Krásna ozdoba v tvare srdca z prírodných materiálov, ktorú si môžete zavesiť na dvere. Potrebujeme prútie, ktoré sa dá ľahko vytvarovať - najvhodnejšie je prútie napríklad z brezy alebo vŕby. Aby srdiečko držalo tvar, upevníme ho motúzom alebo drôtom. Dekorujeme ľubovoľne napríklad machom, senom, ozdobenými vajíčkami alebo kvetinami. V prípade, že by ozdoby dobre nedržali, použijeme lepidlo. Srdiečko vynikne nielen zavesené na dverách, ale aj na okne.
 

 
Veľkonočná ovečka
 
Na prípravu veľkonočnej ovečky potrebujeme polystyrénovú guľu, ktorú si rozrežeme na polovice. Pologuľa predstavuje telo ovečky. Vlnu si pripravíme z odličovacích tampónikov. Nastriháme ich na špirálky, z ktorých vytvoríme tvar ruže a špendlíkom pripevníme na telo ovečky. Hlavu a ušká si vystrihneme z tvrdého papiera alebo z kartóna. Na prilepenie používame tavnú pištoľ alebo sekundové lepidlo. Dokreslíme alebo nalepíme očká a ňufák a nakoniec dozdobíme mašličkou.
 
 
 
Papierové púpavy
 
Zrolovaný žltý krepový papier si nastriháme na približne 5-centimetrové pásy. Každý pás rozvinieme a nožničkami vytvoríme strapce. Stonku si vyrobíme pomocou špajdle, ktorú obalíme do zeleného krepového papiera. Na vrch stonky nanesieme lepidlo a postupne pomaličky lepíme žltý rozstrapkaný papier tak, aby vytvoril kvet púpavy. Zo zeleného papiera dorobíme lístky a kytičku z púpav máme hotovú.
 
 
 
Ozdoby z cesta
 
Veľkonočné ozdoby si môžete pripraviť aj z cesta. Na prípravu cesta potrebujeme pol kila hladkej múky, jednu polievkovú lyžicu octu a 100 ml vody. Cesto vymiešame do hladka, vzduchotesne uzavrieme a dáme na 6 hodín odležať do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme ozdoby vo veľkonočnom štýle. Dozdobujeme korením, klinčekmi či mletou paprikou. Slamkou si spravíme dierky, aby sme ozdôbky mohli zavesiť. Poukladáme na plech a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Necháme vyschnúť a pred pečením opäť potrieme. Pečivo sušíme v rúre pri 50 stupňoch 3 hodiny.
 
 
 
Zajkovia
 
Milá dekorácia, ktorá je rýchla na prípravu a nenáročná na materiál. Potrebujeme rolky z toaletného papiera, tvrdý biely papier, hnedú farbu, lepidlo a zošívačku. Z papiera si vystrihneme kruhový podstavec a ušká. Z jednej strany si zošívačkou spojíme rolku a druhou stranou ju prilepíme na podstavec. Ušká nalepíme do vzniknutých medzier po zošívačke. Celého zajačika vyfarbíme na hnedo (najlepšie temperou). Keď zaschne, dokreslíme očká a nos a máme hotovo. Podobným spôsobom si môžete vyrobiť aj iné zvieratká.
 
 
 
Veríme, že sme vás inšpirovali a na Veľkú noc si tento rok pripravíte vlastné originálne dekorácie. Nielen, že ušetríte peniaze, ale aj čas behaním po obchodoch. Pri ich tvorbe zapojte deti či iných rodinných príslušníkov a priateľov a užite si veľkonočné sviatky. Vo fantázii sa medze nekladú, tak smelo do toho.
 
A ak predsa len na tvorbu veľkonočných dekorácií nemáte čas, chuť alebo talent, kúpte si ich v rôznych špecializovaných obchodoch z nášho portálu. Využite zľavové kupóny a získate krásne veľkonočné dekorácie za výhodné ceny.