Poznáte najlepšie motivačné knihy pre zvýšenie produktivity?

knihy-caj-fotak-na-posteli

Máte pocit, že priveľa prokrastinujete? Tieto motivačné knihy vo vás podnietia k zmene životného štýlu.

Po pandémii sa mnoho ľudí pristihlo pri tom, že počas dňa viac prokrastinujú ako reálne pracujú. Zmena každodenných návykov je mimoriadne ťažká. O tom niet žiadnych pochýb. Existuje však niekoľko motivačných kníh, ktoré vás posmelia a dajú vám presný návod na to, kde a ako začať.

Obohatia vás o všeobecný rozhľad, ukážu, že sa máte nadmieru dobre, naučia vás komunikovať s vaším okolím, no hlavne, podnietia k zmene.

Ste vášnivým čitateľom kníh? V tom prípade veľmi dobre viete, že knihy čo-to stoja. A nie málo! Nenakupujte preto za plné sumy. Vždy si počkajte na nejakú výhodnú ponuku.

Moc faktov – Hans Rosling

 

Táto kniha presýtená cennými informáciami vás dostane hneď v úvode. Švédsky lekár, profesor a vedec Hans Rosling odhaľuje fenomén medzinárodného zdravia. Moc faktov čitateľom ponúka revolučné vysvetlenie tohto javu.

„Keď je naša myseľ ovládaná strachom, neexituje v nej miesto pre fakty.“

Hans Rosling

moc-faktov-kniha

Chcete obohatiť vašu knižnicu o množstvo nových kníh? Prečítajte si odporúčanie v našom článku.

Moc faktov vás presvedčí, že sa vôbec nemáte zle. Už len preto, že doma používate splachovacie WC či sporák na teplé jedlo. V knihe sa okrem iného dozviete:

__check

Koľko % populácie žije v extrémnej chudobe?

__check

Akým tempom rastie počet obyvateľov na Zemi?

__check

Aká je úroveň vzdelávania v jednotlivých kútoch sveta?

__check

Ohrozujú nás klimatické zmeny?

__check

A mnohé iné.

Klub ranostajov – Robin Sharma

 

Ako z vášho dňa vyťažiť maximum? Pomocou jednej z najlepších motivačných kníh nabehnete na systematický životný štýl, ušetrite kopec času a budete mať čas na všetko – prácu, rodinu, priateľov, oddych i čas pre seba.

Výhovorky ako „nemám čas“  alebo „nechce sa mi“ pre vás skutočne stratia význam. Robin Sharma vysvetľuje, že je to skutočne možné:

„To, čo robí najlepšieho najlepším nie je genetika, ale návyky.“

Robin Sharma

klub-ranostajov-kniha

Kniha je tým najlepším darčekom, aký môžete nikomu dať. Prehľadajte ponuky e-shopov a nakúpte za tie najlepšie ceny na trhu.

Atómové návyky – James Clear

 

Predstavte si, ako by váš život vyzeral, keby ste ho každý deň vylepšili o 1 %...

Pomocou týchto praktických rád dosiahnete malé, no efektívne zmeny vo vašom životnom štýle. Všetky však vedú k pozoruhodným výsledkom. Nech už ste športovec, podnikateľ alebo jednotlivec, všetky tieto nástroje a techniky vás posunú vpred.

„Ciele sú skvelým spôsobom, ako nastaviť smer, no systémy sú najlepšie pre progres.“

James Clear

atomove-navyky-kniha

 

Štvorhodinový pracovný týždeň  - Timothy Ferriss

 

Ste prepracovaným zamestnancom alebo podnikateľom uväzneným vo vlastnej firme? Tento spisovateľ vás naučí, ako si naplno užívať život a nebyť novodobým otrokom. Kniha vám prezradí, aký je rozdiel medzi relatívnym a absolútnym príjmom, ako si vycvičiť šéfa, aby vás ocenil či ako sa ubytovať zadarmo kdekoľvek vo svete či zohnať lacné letenky.

 

„To, čoho sa najviac bojíme, je zvyčajne to, čo najviac potrebujeme urobiť.“

Timothy Ferriss

Už viac nemusíte sedieť medzi štyrmi stenami v kancelárii, ani odkladať život do dôchodkového veku. Dosiahnite luxusný životný štýl za expresne krátky čas a staňte sa pánom svojho času.

4hodinovy-pracovny-tyzden

Láka vás prečítať si túto knihu? Aj vy môžete docieliť to, že budete pracovať iba 4 hodiny denne. S touto knihu sa vám to rozhodne podarí!

Obklopení idiotmi – Thomas Erikson

 

Vedeli ste, že existujú 4 základné typy ľudského správania?

1

dominantní a panovační červení

2

optimistickí žltí bažiacich po spoločnosti iných

3

uvoľnení a kamarátski zelení

4

analytickí a pedantní modrí

Obklopení idiotmi vás naučí, ako porozumieť ľuďom vo vašom okolí a vychádzať s nimi. Ak máte pocit, že všade stretávate samých idiotov, je na čase zistiť, prečo je to tak. Je to váš životný partner, šéf, kolega či dieťa? Možno im len nerozumiete.

„Je jednoduché kritizovať iných. Ako často sa však pozeráme do zrkadla?“

Thomas Erikson

obklopeny-idiotmi-kniha

 

BONUS TIP:

Sapiens – Yuval Noah Harari

 

Nie je to motivačná kniha v pravom zmysle slova. Avšak, pochopíte, že má zmysel zaujímať sa o našu históriu, pretože všetko je navzájom poprepájané. História sa opakuje, varíruje a aj taká udalosť ako prechod z kočovného života na statický má vplyv na budúcnosť.

sapiens-kniha

Sapiens je vynikajúcou knihou, ktorú môžete prečítať počas akejkoľvek dovolenky. Alebo si ju jednoducho vychutnávať počas niekoľko týždňového čítania pred spaním.