Podľa čoho vybrať pánsku mikinu na zips? A kde majú najlepšie ceny?

22.01.2024 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Pánska mikina na zips je pohodlný a štýlový kúsok oblečenia, ktorým jednoducho odprezentuješ svoj vkus. Vieš, ako ju vybrať a v ktorých e-shopoch nájdeš TOP kúsky?

Za prvý model pripomínajúci mikinu sa považuje vrchné športové oblečenie pre atlétov, ktoré vzniklo v 30. rokoch 20. storočia. Súčasťou každodennej módy sa mikiny stali približne v 60. rokoch. A dnes sú neodmysliteľnou súčasťou každého šatníka a dôležitou vrchnou vrstvou oblečenia, podobne ako pánska bunda. Ponuka mikín je v e-shopoch naozaj široká. Zatiaľ, čo športové vynosíš na voľnočasové aktivity, elegantnejšie a značkové môžeš použiť aj pri tvorbe formálneho outfitu. Je to len na tebe. Pre tvoj jednoduchší nákup sme zhrnuli to najdôležitejšie, čo pri nákupe potrebuješ vedieť.

Vyber si svoju novú mikinu ešte dnes. E-shop Answear má pre teba pripravené mikiny rôznych druhov, farieb a prevedení. Stačí kliknúť na odkaz a nakupovať.
 

__bulb
Retiazka s krížikom je skvelý darček. Koľko by ale mala merať?

Hľadáš univerzálny druh šperku, ktorý nikdy nevyjde z módy? Medzi populárne patrí retiazka s krížikom. Zisti, ako ju správne vybrať a v akých e-shopoch nakupovať.

Ako vybrať pánsku mikinu na zips?

 

Ešte pred samotnou kúpou si musíš položiť niekoľko základných otázok. Tou prvou je príležitosť, na ktorú si chceš mikinu obliekať. Dostupné sú v rôznych prevedeniach a štýloch. Na bežné nosenie si vyberaj z kategórie casual mikín. Definuje ich jednoduchý dizajn, pohodlný materiál, ležérny strih a farebná rôznorodosť. Budú tvojou jasnou voľbou pri voľnočasových aktivitách, prechádzkach či návšteve mesta.

Venuješ sa outdoorovým aktivitám? Mikinu si vyberaj zo špeciálnej kategórie športových, turistických či lyžiarskych mikín. Účinne ťa ochránia pred nepriaznivými vplyvmi počasia.

A nikto nikdy nepovedal, že si mikinu nemôžeš obliecť do práce či na rande. Dôležitá je len správna vzájomná kombinácia všetkých kúskov oblečenia. Tip, ako vytvoriť elegantný outfit s použitím mikiny, zistíš TU.

Dôležité je aj ročné obdobie. Väčšina modelov zimných mikín je zateplená či s vyšším stojačikom. Letné si zase môžeš vybrať v prevedení s krátkym alebo ¾ rukávom.

Materiál mikiny


Za pocitom, ktorý máš v oblečení, môžu najmä použité materiály. Aké sú vlastnosti tých najpoužívanejších?

Bavlnené mikiny sú pevné, mäkké a definuje ich aj vysoká savosť. Pri častom nosení a následnom praní sa však zvyknú žmolkovať. Mikiny z polyesteru výborne odvádzajú vlhkosť a majú skvelé termoizolačné vlastnosti. Platí, že čím viac bavlny mikina alebo iné oblečenie obsahuje, tým je teplejšia.

Nylonová mikina je extra pevná a odolná, no zároveň ľahká a príjemná. Z nylonu sa najčastejšie vyrábajú mikiny určené na športové aktivity.  Merino je veľmi príjemným a mäkkým materiálom. Navyše disponuje jednou špecifickou vlastnosťou – v zime zahreje a v lete chladí.

Vedel si, že desiatky skvelých ponúk na pánske mikiny nájdeš aj na našom webe? Všetky uvidíš po kliknutí na tlačidlo nižšie.

Veľkosť a strih


Pýtaš sa, ako trafiť veľkosť mikiny pri online nakupovaní? Nestačí riadiť sa veľkosťou tej mikiny, ktorú máš doma. Pozri si uvedenú veľkostnú tabuľku predajcu a podľa nej urči svoju veľkosť pre daný model. Tak si budeš istý, že ti mikina bude dobre sedieť.

Strih mikín je pestrý. Najznámejšou je pánska mikina na zips s kapucňou a veľkým vreckom na bruchu, ktorú definuje voľný strih. Videl si mikinu s označením hoodie? Znamená to, že jej kapucňu si môžeš nastaviť pomocou prevlečenej šnúrky. Tieto modely patria medzi športovejšie prevedenia mikín. Tie formálnejšie mikiny zase definuje malý a okrúhly výstrih a chýbajúca kapucňa s vreckom.

muz-zapinanie-mikiny
Autor: cottonbro studio (Pexels)

Doplň svoj šatník o nové kúsky vďaka týmto skvelým cenovo výhodným ponukám.

Doplnky a vlastnosti mikiny


Okrem kapucni, vreciek a zipsov môže mať mikina veľa ďalších doplnkov. Praktické a funkčné sú napríklad elastické lemy. Tie zabezpečia, že ťa mikina na rukávoch a v páse bude pevne obopínať, tým pádom ti k telu prenikne menej chladného vzduchu. O vyšší tepelný komfort sa postará aj podšívka.

Na škodu nie sú ani reflexné prvky, ktoré ťa ochránia pred nebezpečenstvom počas večera či zlej viditeľnosti. Najčastejšie sú súčasťou športových mikín, ktoré sú väčšinou aj vodoodolné.

Osobitý štýl mikine dodávajú nášivky s logom, značkou alebo potlačou

__bulb
Najlepšie cyklistické oblečenie od hlavy po päty: Vyber si podľa tvojho vkusu

Patrí cyklistika k tvojim obľúbeným športovým aktivitám? Skôr, ako sadneš na bicykel, skontroluj, či máš potrebné cyklistické oblečenie. Zisti, ktoré je nevyhnutné.

Farebné prevedenia


Škála farieb je v kategórií mikín pre pánov pestrá, no pravdou zostáva, že muži na každodenné nosenie najčastejšie siahajú po modeloch v neutrálnych farbách. Obľúbená je najmä čierna, sivá a modrá. Pri výbere športovej mikiny sú obľúbené aj výraznejšie farby a takisto vzory.
Nevieš, akú mikinu si vybrať? Zohľadni príležitosť, kedy budeš mikinu nosiť a svoj štýl.

 

Cena


Koľko peňazí si ochotný do mikiny investovať? Aj od toho závisí, či zvolíš mikinu v jednoduchom prevedení bez doplnkov a rôznych vlastností, alebo siahneš po značkovej mikine. Ceny za ne sa podstatne líšia. Za jednoduchú mikinu na bežný deň zaplatíš približne 40 €, za značkovú okolo 100 € a viac.
 

mikina-na-zips
Autor: cottonbro studio (Pexels)

 

Ako skombinovať mikinu s iným oblečením?


Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása a platí to aj v móde. Často totiž ten najlepší outfit pozostáva z tých najjednoduchších kúskov. Veď stačí, ak si oblečieš džínsy, tričko, mikinu na zips, pohodlné tenisky a trendy outfit máš hotový.

Mikina s teplákmi je typickým športovým lookom. Pri takomto outfite ti odporúčame kupovať celé teplákové súpravy. Vždy to bude vyzerať lepšie, ako tepláky a mikina iných prevedení skombinovaných spolu.

A máme pre teba aj tip na elegantný a pritom trošku športový look, ktorým nič nepokazíš ani v práci. Značkovú mikinu v neutrálnej farbe si obleč pod sako. Pridaj ešte džínsy a kvalitné kožené topánky. Do mesta môžeš tento outfit veľmi jednoducho obmeniť s džínsovou bundou a tvojimi obľúbenými teniskami.

 

Mikiny so zipsom sú mimoriadne praktickým kusom odevu, najmä kvôli jednoduchému obliekaniu a vyzliekaniu. Aj ty ich nosíš rád? Využi zľavové kupóny, kúp si nové kúsky a ušetri peniaze.