Náhoda či zámer? Pozrite si, čo spája Agenta 007 so známym astronautom

15.10.2017 Kristína Nakupovanie Zdielať
Náhoda či zámer? Pozrite si, čo spája Agenta 007 so známym astronautom

Sú filmy, ktoré priniesli slávu hlavným protagonistom. A potom sú filmy, ktoré okrem hercov spopularizovali aj rôzne značky. Chcete vedieť viac? Prečítajte si na Vašekupóny.sk.

 

Poznáte najznámejšie filmové hodinky? Aké hodinky nosili James Bond a iní filmoví hrdinovia? Prečítajte si na Vašekupóny.sk a využite zľavy na hodinky.
 



Keď Bond, tak značka Rolex


Prvá bondovka sa síce volala Dr. No (1962), známy agent však určite nenosí no name hodinky. Už autor knižnej predlohy Ian Fleming mu daroval hodinky značky Rolex. Vidíme ich aj vo filme Dr. No na ruke Seana Conneryho. Konkrétne model Rolex Submariner 6538, ktorý sa opakuje aj v ďalších štyroch bondovkách. Ak túžite po hodinkách presne tohto typu, pripravte si niekoľko stoviek eur. Ich cena sa však môže pohybovať aj v niekoľkých desiatkach tisíc. Ak vám však nevadí verná replika, môžete ju mať už za 100 €.

Zľavy na hodinky Vašekupóny.sk


Omega pre astronautov

Najlepším marketingovým ťahom spomedzi značiek sa môžu pochváliť hodinky Omega. Sú totiž jediné, ktoré sú úradom NASA certifikované na prácu vo vesmíre. Nazývajú sa preto aj Moonwatch. Túto ich výnimočnú vlastnosť radi využívajú aj filmári. Asi najznámejšia je scéna z filmu Apollo 13, keď sa na ne pozeráme očami Toma Hanksa. Model Speedmaster Professional je odvtedy viac ako populárny a tomu zodpovedá aj cena. Za jeden kus zaplatíte od 3000 € vyššie. Čo myslíte, oplatí sa našetriť?

 

Japonská precíznosť v podobe značky Seiko

Fanúšikom vojnových filmov netreba predstavovať klasiku strieborného plátna Apocalypse Now z roku 1979. Vo filme režiséra Francisa Forda Coppolu si úlohu kapitána Willarda zahral vynikajúci Martin Sheen. A práve na jeho zápästí sa počas celého filmu objavujú dnes už ikonické hodinky Seiko 6105. Daný model bol veľmi obľúbený skutočnými vojakmi vo Vietname a pôvodne sa predával len s gumeným remienkom. Dnes ho kúpite aj s kovovým v cene od 550 €.

 

Steve McQueen a Tag Heuer Monaco

Žiadnemu milovníkovi rýchlych áut iste neušiel film Le Mans s legendárnym Steveom McQueenom. Rovnako ako film preslávil predstaviteľa hlavnej úlohy, skvelú reklamu spravil aj švajčiarskej značke hodiniek Heuer. Model Monaco s hranatým ciferníkom objavujúci sa vo filme sa neskôr v aukcii predal za viac ako 87 000 amerických dolárov. V roku 2009 vyšla ich výročná edícia a objednať ste si ich mohli za približne 4500 €.

 

Do budúcnosti s hodinkami Casio

Na záver malá retro rarita. Ak vo vás stále drieme malý chlapec, určite si spomeniete na Michaela J. Foxa vo filme Návrat do budúcnosti. V 80-tych rokoch sme asi všetci chceli mať digitálne hodinky, ktoré nás prenesú v čase. Model DBC-32D-1AES mal zabudovaný alarm, stopky, kalendár i osemmiestnu kalkulačku. Našťastie sme medzičasom dospeli a už si ich tiež môžeme zadovážiť. Dobrá správa je, že značka Casio je z tých lacnejších a ich modely sú dostupné už od 30 €.

Ak túžite práve po takýchto hodinkách, skúste si pozrieť ponuku hodiniek v našich e-shopoch. A môžete si ich navyše môžete kúpiť lacnejšie - so zľavovými kupónmi na šperky a hodinky!