Multifunkčný kuchynský robot určite potrebuješ: Vyber si ho z našich ponúk

zena-varenie-multifunkcny-kuchynsky-robot

Často a rada varíš najrôznejšie jedlá? Zaobstaraj si multifunkčný kuchynský robot, tvojho nového plnohodnotného pomocníka. Poradíme ti, ako ho vybrať a kde nakupovať.

Každý, kto pravidelne varí, dobre vie, že to je niekedy naozaj zdĺhavé. No máme pre teba tip, ako si čas strávený v kuchyni môžeš nielen skrátiť, ale aj uľahčiť. Z mnohých užitočných kuchynských pomocníkov ti chceme dať do pozornosti multifunkčný kuchynský robot. Vďaka jeho rozmanitým funkciám ti pomôže s prípravou časti pokrmu, či dokonca s uvarením celého jedla. A ušetrené úsilie a energiu môžeš venovať rodine.

Aj malé kuchynské spotrebiče niečo stoja. No vďaka cenovo výhodným zľavám na našom webe pri ich nákupe ušetríš. Ktoré ti v kuchyni chýbajú?

multifunkcny-kuchynsky-robot-vaza-kvety
Autor: Kübra Yıldız (Pexels)

 

Prečo si kúpiť multifunkčný kuchynský robot?


V ponuke malých kuchynských spotrebičov nájdeš mnohé modely kuchynských robotov. Na výber máš kuchynské roboty primárne zamerané na konkrétne činnosti (napr. kuchynský robot na miesenie a šľahanie, kuchynský robot na mletie mäsa) a potom multifunkčné kuchynské roboty. Tie disponujú najrôznejšími funkciami, medzi základné patrí miesenie, mixovanie, šľahanie, strúhanie i krájanie. Tie pri príprave jedál využiješ najčastejšie.

Ale tam to nekončí. So správnym nadstavcom si multifunkčný kuchynský robot poradí aj s namletím mäsa, prípravou čerstvej ovocnej šťavy či miešaných nápojov a dokonca výrobou domácej múky. Nadstavec na zmrzlinu ti umožní rýchlu a kvalitnú prípravu domácej zmrzliny či jogurtu. Kuchynský robot s váhou je samozrejmosťou, rovnako ako možnosť dokúpiť mnohé užitočné nadstavce.

Ktoré nadstavce a príslušenstvo by si ešte využila? Pred kúpou sa informuj, či je ich možné k danému robotu dokúpiť. Obľúbený je napríklad nadstavec na cestoviny. Bez veľkej námahy urobíš s kuchynským robotom cesto a so správnym nadstavcom ho premeníš na chutné domáce rezance, lasagne či špagety. Určite využiješ aj lis na ovocie a zeleninu i tvorítko na cukrovinky.
 

multifunkcny-kuchynsky-robot-pecenie
Autor: SHVETS production (Pexels)

__bulb
Ako uvariť rýchly obed bez mäsa jednoducho a lacno? TOP 3 recepty

Varíš často mäsité jedlá? Skús ich zopárkrát za mesiac vynechať. Namiesto nich priprav chutný a rýchly obed bez mäsa podľa našich tipov. Určite ti bude chutiť.

Koľko za multifunkčný kuchynský robot zaplatíš a kde naň majú zľavy?


V priemere sa jeho cena pohybuje približne od 500 do 900 €. Zdá sa ti jeho cenovka privysoká? Nezabúdaj, že jeho nákupom získaš množstvo rôznorodých funkcií v jednom kuchynskom spotrebiči. A dokúpením nadstavcov a príslušenstva ním nahradíš iné kuchynské spotrebiče, ktorú sú zamerané len na určité funkcie.

Okrem toho má dlhú životnosť, niekoľkoročnú záruku a dostupný je v rôznych dizajnoch, z ktorých nejeden výborne zapadne do tvojej kuchyne. Máš vo svojom okolí vášnivú kuchárku alebo kuchára? Multifunkčný robot je skvelý darček, ktorý ocení skúsený kuchár aj začiatočník.


Ako vybrať kuchynský robot?


Okrem samotných funkcií sú pri nákupe dôležité aj parametre, ako je výkon, hlučnosť, hmotnosť, materiál, dĺžka prívodného kábla či objem nádoby. Poďme si o nich povedať viac.
 

Výkon

 

Vyšší príkon znamená lepší výkon a tým pádom aj prácu multifunkčného kuchynského robota. Kvalitný kuchynský robot, ktorý bez problémov zvládne mnohé úkony, má príkon približne 1000 W a viac. Pomôže ti s prípravou akéhokoľvek pokrmu a splní tvoje očakávania. Roboty s takýmto výkonom nájdeš za fér cenu a v širokej ponuke v e-shope AndreaShop.

Roboty s príkonom okolo 1500 W sa považujú za spotrebiče, ktoré nesklamú ani profesionálnych kuchárov. Dobré využitie nájdu aj vo veľkých rodinách, kde sa často varí a pečie.

S vysokým príkonom samozrejme súvisí aj vyššia spotreba elektrickej energie. No pri bežnom používaní je hodnota spotrebovanej energie zanedbateľná.

Servírovacie podnosy, praktické dózy a nádoby na potraviny či vkusné riady. To všetko a omnoho viac nájdeš v akčných zľavách na našom webe.

Hlučnosť

 

Úroveň hlučnosti multifunkčného kuchynského robota závisí od konkrétneho modelu i využívanej funkcie. Vyššia hlučnosť sa spája aj s vyššími otáčkami.
 

Hmotnosť


Váha multifunkčných kuchynských robotov sa väčšinou pohybuje v rozmedzí 7 až 19 kg podľa konkrétneho modelu. S hmotnosťou súvisí aj otázka, kam robot umiestniť. Neustále prenášanie robota zo skrinky na kuchynskú linku by mohlo byť nekomfortné. Pre jednoduchšie používanie bude lepšie, ak mu nájdeš v kuchyni pevné miesto.


Materiál


Cenovo najdostupnejšie kuchynské roboty sa vyrábajú v plastovom prevedení. Kombináciou plastu a kovu disponujú modely, ktoré je možné zaradiť do strednej cenovej kategórie. A nakoniec sú to drahšie celokovové kuchynské roboty. Pri nich sa predpokladá najdlhšia životnosť, nízke opotrebenie a takisto lepšia stabilita pri používaní.

__bulb
Ako vybrať dobrý matrac vo výpredaji? Poradíme ti

To, ako dobre sa vyspíš, do veľkej miery ovplyvňuje matrac. Chceš vymeniť svoj starý za nový? V našom článku nájdeš odpoveď, ako vybrať matrac pre kvalitný spánok.

Dĺžka prívodného kábla


Zdá sa ti tento parameter nepodstatný? Predstav si situáciu, že kúpiš multifunkčný kuchynský robot a kvôli krátkemu káblu ho nebudeš môcť umiestniť na miesto, kde si chcela, pretože zásuvka nie je dostatočne blízko. Premysli si, kde chceš robot umiestniť a zmeraj, aká dĺžka kábla bude postačujúca.
 

Objem nádoby


Vo všeobecnosti platí, že čím je nádoba väčšia, o to je praktickejšia, pretože pripravíš viac hmoty naraz. Vybrať si môžeš nádoby od približne 0,3 až do 7 l.
 

Bezpečnostné prvky

 

Pri nákupe si všímaj aj tento parameter. Niektoré roboty sa zapnú až po súčasnom stlačení dvoch tlačidiel alebo napríklad obsahujú detskú poistku. Užitočná je aj poistka proti prehriatiu motora.

multifunkcny-kuchynsky-robot-nerezova-miska
Autor: david yohanes (Pexels)
 

Údržba


Ako všetky kuchynské spotrebiče, aj robot musíš po použití dôkladne očistiť a umyť. Niektoré časti robota je možné vložiť aj do umývačky riadu. Pred odložením dbaj na to, aby boli všetky komponenty suché.

__bulb
Elektrické masážne kreslo je skvelý vianočný darček. Ako ho vybrať v akcii?

Chceš blízkym alebo sebe darovať každodenný oddych? Kúp elektrické masážne kreslo. Máme užitočné tipy, ktoré sa ti pri nákupe zídu. A povieme ti aj, kde nakupovať.

Ešte váhaš, či sa oplatí investovať do multifunkčného kuchynského robota? Ak mu dáš šancu sme si istí, že sa už po prvom použití stane tvojím obľúbeným kuchynským spotrebičom.