Minimalistický DIY make-up na svadbu za menej ako hodinu

15.06.2023 Dominika Zdielať

Plánuješ svoj veľký deň a rozmýšľaš, ako bude vyzerať tvoj make-up na svadbu? Nalíč sa jednoducho a elegantne. Podľa nášho postupu to zvládneš rýchlo aj sama.

nevesta-pohlad


Vieme, že svadobných príprav je veľmi veľa a myslieť musíš na rôzne veci. Medzi nimi aj na to, ako budeš v tento deň vyzerať. Po výbere svadobných šiat a účesu je na rade make-up.

Máš približnú predstavu o svojom svadobnom líčení alebo skôr žiadnu? Najviac trendy je jednoduché a jemné líčenie, ktoré zvýrazní črty tváre a podčiarkne prirodzenú krásu.

Rozmýšľala si, že sa zveríš do rúk profesionálnej vizážistky? Pri troche šikovnosti sa môžeš namaľovať aj sama. Podľa nášho návodu ti to nebude robiť žiadny problém a výsledok bude perfektný.

Chýba ti kvalitná kozmetika? E-shop Notino ti ponúka veľký výber kozmetických produktov za skvelé ceny s rýchlym doručením.

zena-svadobne-saty-sedi-na-schodoch


Minimalistický svadobný make-up


Svadba je síce krásnym, ale zároveň dlhým a náročným dňom. Preto make-up pre nevestu musí vydržať celý deň. To je hlavné a najdôležitejšie kritérium, ktoré musí spĺňať. Jednoducho, svadobné líčenie nevesty musí odolať všetkým podmienkam od fotografovania až po záverečnú pieseň.

Líčenie pre nevestu môže mať v súčasnosti akúkoľvek podobu. Všetko je len o tvojom vkuse a druhu svadby. Poradíme ti, ako vytvoriť jemný a zároveň elegantný make-up. V prípade potreby si ho uprav tak, aby si si s ním bola úplne stotožnená.
 

zena-krem-na-tvar

 

Ešte pred samotným líčením pleť dôkladne vyčisti od nečistôt a použi svoju obľúbenú hydratačnú masku na tvár. Týmito krokmi pleť pripravíš na proces líčenia. Spf krém na tvár by mal byť v tvojej každodennej rutine samozrejmosťou.

Prvým a najdôležitejším krokom líčenia je použitie podkladovej bázy. Bez jej aplikácie máš len malú šancu, že ti make-up vydrží v rovnakom vzhľade celý deň.

Nasleduje nanesenie make-upu. Dôležité je, aby si použila správny odtieň, ktorý korešponduje s tónom tvojej pleti. Ak zvolíš produkt, ktorý často používaš, nečakajú ťa žiadne prekvapenia. Naopak nový make-up pred svadbou niekoľkokrát vyskúšaj, aby si zistila, ako sa na tvojej pleti správa. Odporúčame ti použiť matný a vodoodolný pred tým s lesklým finishom.

Ako správne aplikovať make-up? Na jeho nanesenie môžeš použiť prsty, beauty blender alebo vhodný štetec. Produkt aplikuj od oblasti očí smerom k lícam, pokračuj na hranu čeľustí až na krk. Dosiahneš tak zjednotený vzhľad.
 

zena-malovanie

Po nanesení make-upu je na rade korektor. Ten použi predovšetkým pod oči a na zakrytie prípadných nedokonalostí.

Následne použi púder. Radou vizážistov je zvoliť transparentný so zmatňujúcim efektom.

Akousi bodkou doteraz urobeného líčenia je jeho fixácia s fixačným sprejom. Aplikuj ho niekoľkými strekmi na celú tvár.

Na zvýraznenie čŕt tváre ti poslúži bronzer. Nanes ho na lícne kosti, čeľusť a takisto pozdĺžne vlasov. Rozjasňovač použi na lícne kosti, bradu, špičku nosa a aj nad hornú peru. Lícenkou zvýrazni lícne kosti, od uší k ústam.

Pri aplikácii týchto produktov buď opatrná, aby si ich nepoužila príliš veľa. Po ich každom nabratí na štetec a pred ich nanesením na tvár, štetec jemne oklep. Prebytočná časť produktu tým spadne.
 

nevesta-pohlad-dolu


Pri očných tieňoch ti odporúčame kombináciu svetlého hnedého očného tieňa s tmavším hnedým. Svetlý nanes na celé viečko a tmavší iba do kútika očného viečka. Skôr, ako ich aplikuješ, použi podkladovú bázu pod očné tiene.

Líčenie očí zakonči vodoodolnou maskarou.
Na tento deň bude najlepšou voľbou.  

Na záver zvýrazni pery. Hydratuj ich balzamom, následne nanes podkladovú bázu. Potom obkresli ich tvar kontúrovacou ceruzkou v odtieni rúžu a nakoniec aplikuj rúž. Vhodným odtieňom je ružová alebo nude. Ak rúže nepoužívaš, môžeš siahnuť aj po leskoch na pery.

Na make-up použi ešte raz fixačný sprej.
 

nevesta-svadobne-saty


Zaujalo ťa takéto jednoduché, no pritom krásne svadobné líčenie nevesty? Skús ho a uvidíš, či sa ti bude páčiť. Postupuj krok za krokom a dosiahneš moderný a nežný look.

__bulb
Domáca svadobná výzdoba na tento rok: Vytvor viac za menej

S dokonalým svadobným dňom súvisí aj domáca svadobná výzdoba. Nemusíš do nej investovať veľa peňazí a predsa môže vyzerať skvele. Takto si ju pripravíš sama.