Mikulášske balíčky pre deti – zdravé, chutné a domáce

24.11.2022 Dominika Deti Zdielať

Boli vaše deti počas roka dobré alebo neposlúchali? Namiesto sladkostí z obchodu pre ne pripravte zdravé, chutné a domáce mikulášske balíčky pre deti vy sami.

Čo vám napadne, keď sa povie Mikuláš? Čistenie topánok, ich položenie na okno alebo nedočkavé deti bežiace si pozrieť darček od Mikuláša?

Väčšinou v nich nájdu svoje obľúbené sladkosti. Okrem nich určite dostanú aj čo-to zo školy či od babky. Ani sa nenazdáte a máte doma tonu sladkostí.

Ako regulovať množstvo sladkého počas najsladších sviatkov v roku? Pripravte pre deti zdravší, no sladký mikulášsky balíček v pohodlí domova.

Kde môžete nakupovať kvalitné detské sušienky, sušené ovocie a iné zdravé dobroty? V ponuke e-shopu Mojalekaren.sk nájdete všetko pre zdravé maškrtenie.

ozdobene-medovniky-ihlicie


Adventný kalendár


Začneme obľúbenou mikulášskou klasikou detí, ale stále aj mnohých dospelých. Je ňou adventný kalendár.

Zrejme si pamätáte, ako ste si v detstve každý deň otvárali jedno sladké políčko za druhým a odpočítavali tak dni do Vianoc. Doprajte podobnú radosť aj svojim deťom.

Vedeli ste, že v súčasnosti môžete kúpiť aj adventný kalendár pre deti bez sladkostí? Nahrádzajú ich napríklad obľúbené postavičky z rozprávok, hračky či mini knižky.

Skutočne originálne mikulášske adventné kalendáre pre deti nájdete v online kníhkupectve Gorila.sk. Ktorý by sa vašim deťom páčil najviac?


adventny-kalendar

 

Kvalitná čokoláda


Súčasťou mikulášskej nádielky je, samozrejme, aj čokoláda. Vyberajte kvalitnejšiu s vyšším obsahom kakaa. Tá najlepšia, akú môžete svojim deťom dopriať, je s minimálnym obsahom 35 % kakaovej sušiny.
 

male-kolace-ovocie

Chutné ovocie


Zdravou zložkou mikulášskeho balíčka je aj ovocie. Je len na vás, či sa rozhodnete pre čerstvé, sušené, alebo ich skombinujete.

Máte doma sušičku na ovocie? Potom si môžete byť istí, že pripravené ovocie je naozaj zdravé a bez pridaného cukru.

Naším tipom je ešte lyofilizované ovocie. Veľmi chutí deťom aj dospelým. Ešte ste o ňom nepočuli? Je to ovocie sušené mrazom. Týmto procesom spracovania si zachováva svoju chuť, farbu aj tvar. Možno práve na Mikuláša je najlepší čas ho ochutnať spolu s deťmi.
 

susene-ovocie


Domáce medovníky


Už ste piekli prvé medovníky? Vyberte niekoľko z nich, zabaľte ich do celofánu alebo papiera na pečenie a previažte farebnou stužkou. Deti si na nich výborne pochutia a vy budete spokojní, lebo viete, z čoho je táto sladkosť pripravená.
 

zabalene-medovniky-v-celofane


Pripraviť vlastný mikulášsky balíček pre deti nie je vôbec náročné. Zamerajte sa na zdravšie varianty ich obľúbených sladkostí. Deti predsa rady objavujú nové chute. Spokojní tak budete vy, aj ony.

S Vianocami sa spája aj posielanie vianočných pohľadníc. Chcete si vyrobiť s deťmi svoju vlastnú? Alebo vás zaujíma, kedy vznikla prvá vianočná pohľadnica? Aj to sa dočítate v našom článku.