Medzinárodný Deň matiek a nápady na darčeky pre každú mamu

02.05.2023 Dominika Rodina Zdielať
mama-dcera-drzanie-za-ruku

Mama je jedným z najdôležitejších ľudí v našom živote. Za čo všetko jej chceš na Medzinárodný Deň matiek poďakovať? K slovám pribaľ aj pekný darček z našich nápadov.

Vrúcna, milujúca, starostlivá, obetavá, vždy usmiata, aj keď je poriadne unavená. Taká je mama. Aký prívlastok by si použil, keď si spomenieš na tú svoju? Nech by bol akýkoľvek, určite súhlasíš, že je jej rola v tvojom živote nezastupiteľná.

Ak jej svoju vďaku a pocity neprejavuješ často, Medzinárodný Deň matiek je na to ideálny. A čo nedokážeš povedať slovami, vyjadria za teba tieto darčeky ku Dňu matiek.


„Matky sú ako lepidlo. Aj keď ich nevidíme, stále držia rodinu pokope.“
- Susan Gale, americká spisovateľka

Poznáš módny vkus svojej maminy? Oblečenie, doplnky či niečo z kategórie bývania a dekorácií. Možností je veľa, no v  e-shope Answear rozhodne niečo nájdeš.

rodina-deti-objatie

 

Deň matiek 2023


Kedy je Deň matiek? Tento sviatok nemá pevne stanovený dátum, ale iba to, že mu patrí 2. májová nedeľa. Na svoju mamu tento rok nezabudni 14. mája. Dokonca ho v každej krajine oslavujeme v inom termíne a odlišné sú aj niektoré oslavy a tradície.
 

rodina-deti-usmev


V krátkosti sa vráťme do histórie. Zakladateľkou Medzinárodného Dňa matiek bola Anna Maria Jarvis. Táto americká aktivistka prišla s myšlienkou oslavovať ho naprieč všetkými národmi po celom svete. Americký prezident Woodrow Wilson ho uznal za národný sviatok v roku 1914.

Od roku 1923 bol tento sviatok národným v rámci Československa. Zásluhu týchto osláv si pripísala verejná činiteľka, charitatívna a osvetová pracovníčka Alica Masaryková. Mimochodom táto úspešná žena bola aj zakladateľkou Česko-slovenského Červeného kríža.
 

zena-dieta-postel-gitara

Nápady na darčeky na Deň matiek


Nikto iný nepozná tvoju mamu lepšie, ako ty. Vieš, čo jej dokáže urobiť radosť, kam vždy túžila ísť alebo, čo vždy chcela, ale doteraz si to nekúpila? Splň jej priania práve dnes.

Chýba ti inšpirácia? Prečítaj si naše nápady na vhodný darček na Deň matiek. Možno rýchlejšie vymyslíš niečo špeciálne a ak nie, využi naše tipy na univerzálne pozornosti.
 

mama-dcera-hranie-usmev

Chutné dobroty nemôžu chýbať


Čokoláda a iné sladkosti sú už snáď tradičný darček ku Dňu matiek, ale aj na iné sviatky. Aj v tomto prípade však môžeš byť kreatívnejší. Má tvoja mama rada kávu? Objednaj jej inú odrodu, akú bežne pije alebo unikát v podobe limitovanej edície.

Čo takto zobrať ju na jej obľúbenú zmrzlinu? V máji je už príjemne teplo a tvoj nápad ju milo prekvapí.

Ďalšie tipy na originálny darček na Deň matiek
 

__check

lyofilizované ovocie v čokoláde

__check

makrónky každej farby

__check

poukaz na ochutnávku čokolády

__check

personalizovaný box s čokoládou


Výhodné ponuky nájdeš v kategórii potraviny a nápoje.

mama-dcera-darcek

 

Pohladenie pre oči do vázy


Každú ženu rozhodne poteší kytica kvetov. Ak k nim patrí aj tvoja mama, urobíš jej radosť. Preferuje živé kvety alebo dáva prednosť tým v črepníku? Nenápadne si over, ktoré sú jej najobľúbenejšie a jedinečný darček je na svete.

mama-dcera-kvety


Šperk na zvýraznenie krásy


Stávkou na istotu je aj nákup produktov z kategórie hodinky a šperky. Je to jeden z obľúbených ženských darčekov.

Ak si nie si istý, čo spadá do vkusu tvojej mamy, vyberaj skôr jemnejšie a menšie šperky. Vhodné budú nenápadné náušnice, sada prsteňov na každý deň či neutrálny náramok. Presne vieš, po akom náhrdelníku už dlho túži? Prekvap ju a daruj jej ho práve ty.
 

stol-nahrdelnik-privesok

Investuj len do kvalitných šperkov, ktoré vydržia roky. Nájdeš ich v e-shope Danielwellington. Bonusom je prepracovaný dizajn a veľká ponuka.

Poukážka na zaslúžený oddych


Wellness padne dobre každému a mame dvojnásobne. Bude praktické, ak jej ho daruješ vo forme darčekovej poukážky. Sama si bude môcť vybrať, kedy si ho pôjde užiť.

A čo tak dopriať jej príjemný relax kedykoľvek po ňom zatúži? Vyber jej niečo z ponuky pomôcok a doplnkov na domáci wellness. Môže to byť napríklad masážna podložka, vyhrievacia deka, pena do kúpeľa, ale aj nový matrac pre jej kvalitný spánok. 

Môžeš jej pripraviť ešte jedno väčšie prekvapenie. Daruj jej na Deň matiek darček ako je wellness pobyt pre dvoch a uvidíš, ako sa poteší.

zena-vo-vani-zrkadlo


Veríme, že ti naše tipy pomôžu vymyslieť taký darček, ktorým mame vyčaríš úsmev na tvári. Okrem hmotných darčekov jej nezabudni venovať svoj čas, ten je predsa najcennejší.