Lacné Airbnb ubytovanie – ako ho zohnať?

22.07.2022 Dominika Ubytovanie Zdielať

Veľa cestujete? Chcete vedieť, ako ušetriť za ubytovanie? Odporúčame vám vyskúšať službu Airbnb, pretože tá sa aj na Slovensku stáva čoraz populárnejšou.

Čo to vlastne je a ako ušetriť za Airbnb? V nasledujúcich riadkoch vám poradíme.

Čo je Airbnb?


Airbnb je skratka pre Air bed and breakfast. Je to celosvetová sieť, v rámci ktorej ľudia prenajímajú svoj byt, dom či izbu iným ľuďom. Stránka www.airbnb.com, ktorá má aj slovenskú verziu, tak prepája hostiteľov a hostí. 

Hostitelia prenajímajú ubytovanie dlhodobo alebo len na určitú dobu, napríklad na obdobie, keď odcestujú na dovolenku. A čo je najdôležitejšie, ceny v takomto type ubytovania sú spravidla oveľa priaznivejšie, ako by ste získali napríklad v hoteli. Ako to funguje?

Nájsť lacné ubytovanie nemusí byť náročné. V našom článku sme pre vás zhrnuli niekoľko tipov, ako ušetriť nielen na dovolenke, ale aj na ubytovaní.

ubytovanie-cez-airbnb

 

Ak ste hostiteľ

 

Máte v dome alebo v byte voľnú izbu? Môžete ju prenajímať! Zaregistrujte svoje ubytovanie na stránke Airbnb, pridajte pútavé fotografie a popíšte, prečo by sa mal záujemca ubytovať práve u vás. Nezabudnite vyzdvihnúť prípadné benefity (napríklad blízkosť do centra mesta či do obchodov a podobne). 

co-je-airbnb

Cenu ubytovania si stanovíte sami a registrácia je zdarma. Službe platíte spravidla paušálny poplatok vo výške 3 % za rezerváciu (jeden z najnižších za podobné služby). Za ubytovanie môžete dostať zaplatené hneď po príchode hosťa.

Cestujte pohodlne, bez starostí a výhodne. Využite autobusovú dopravu FlixBus.

Ak ste hosť
 

Ak chcete nájsť dobré ubytovanie cez Airbnb, postupujte podľa týchto jednoduchých krokov.

__check

na stránke Airbnb zadajte miesto vášho plánovaného pobytu, pridajte dátumy príchodu a odchodu a počet hostí

__check

zobrazia sa vám dostupné ubytovania, na ktoré použite ďalšie filtre

__check

typ ubytovania – ubytovanie v súkromí, alebo prenájom celého bytu alebo domu, samostatná izba či zdieľaná izba s inými nájomcami

__check

cenová relácia – minimálna a maximálna cena za jednu noc

__check

počet spální a postelí – dokonca môžete určiť aj počet kúpeľní

__check

vybavenie ubytovania – aké ma byť jeho vybavenie (interiér aj exteriér) a kde sa má ubytovanie nachádzať (pri pláži, v centre a podobne)

__check

môžete zvoliť či chcete ubytovanie s bezbariérovým vybavením a tiež, v akom jazyku sa s hostiteľom chcete rozprávať

__check

údaje uložte a z dostupných ubytovaní prehliadajte tie, ktoré vám najviac vyhovujú

__check

pri vybraných ubytovaniach si všímajte ich lokalitu, popis majiteľa a nezabudnite na recenzie iných ľudí. Airbnb skúsenosti od iných ľudí vám o ubytovaní prezradia najviac.

lacne-airbnb-ubytovanie

Zdroj: https://sk.airbnb.com/

Vybrali ste si ubytovanie cez Airbnb? Jednoducho, rýchlo a prehľadne si ho na stránke zarezervujte. Následne preveďte rezervačný poplatok prostredníctvom svojej platobnej karty alebo cez Paypal. Airbnb túto sumu zarezervuje a uvoľní ju hostiteľovi po skončení vášho pobytu. 

Náš tip: Ak si stiahnete Airbnb aplikáciu, môžete sa spojiť s hostiteľom a získať od neho odporúčania na zaujímavé miesta.

airbnb-ubytovanie-ako-zohnat

Nenašli ste ubytovanie, ktoré by vám vyhovovalo? Využite ponuku ďalších výhodných ubytovaní na Booking.

Ako ušetriť za Airbnb?


Ako sme spomínali, za ubytovanie cez Airbnb spravidla zaplatíte menej, ako by ste zaplatili v hoteli. To ale neznamená, že zaň nemôžete ešte aj ušetriť? Možností je hneď niekoľko.
 

air-bed-and-breakfast-AirBnB

1

Zaregistrujte sa na Airbnb

Airbnb ponúka pre nových registrovaných používateľov štartovacie kredity. Získate ich vtedy, ak sa zaregistrujete cez špeciálny odkaz, ktorý vám pošle váš známy alebo ho nájdete na internete. Keď si prostredníctvom tohto odkazu založíte účet na Airbnb, služba vám daruje kredit podľa aktuálnej akcie. Využiť ho môžete už pri prvom ubytovaní.

2

Odporúčajte Airbnb ďalej

Airbnb ubytovanie sa oplatí odporučiť svojim kamarátom a známym. Ak urobia rezerváciu cez váš odkaz, dostanete kredity. Automaticky sa odrátajú pri vašom ďalšom ubytovaní a získate zľavu. Kredity môžete získať aj za odporúčanie hostiteľa. Stačí, ak sa nový užívateľ registruje prostredníctvom vášho odkazu ako hostiteľ a prenajme svoje ubytovanie. Vy získate odmenu vo forme cestovného kupónu.

3

Využite zľavy pri dlhodobejšom ubytovaní

Niektoré ubytovania ponúkajú týždennú alebo mesačnú zľavu. Preto sa, paradoxne, môže stať, že na ubytovaní ušetríte, ak v ňom ostanete o nejaký ten deň dlhšie.

host-AirBnB

Ak ste ešte nikdy nevyužili ponuku Airbnb ubytovania, vyskúšajte ju teraz. Čo za to získate? Ušetríte peniaze za ubytovanie a môžete si dopriať kvalitnejšie jedlo alebo navštíviť viac miest a odniesť si nezabudnuteľné zážitky.

Airbnb ubytovanie si môžete zarezervovať aj v zahraničí. Toto sú naše tipy na destinácie, ktoré tento rok stoja za návštevu.