Kreatívne hračky pod vianočný stromček

30.10.2017 Kristína Nakupovanie Zdielať
Kreatívne hračky pod vianočný stromček

Hľadáte vianočný darček pre dieťa? Vsaďte tentokrát na tvorivosť a kúpte mu kreatívnu hračku. Aj so zľavovými kupónmi z portálu Vašekupóny.sk.

 

Vaše malé princezné iste vždy poteší bábika a chlapcov autíčko. Ak však chcete u detí podporiť fantáziu a kreativitu, siahnite aj po iných darčekoch. Kreatívne hračky, to už dávno nie sú len omaľovánky či lego. Nechajte sa inšpirovať a na tohtoročné Vianoce darujte nielen deťom, ale aj sebe, zaujímavé dni plné spoločnej zábavy.
 

Aj pre najmenších


Tiež ste si mysleli, že pre bábätká sú len hrkálky a hryzadlá? Výborným darčekom, ktorý ocení každá mamina, je hracia deka. Dieťatko na nej pohodlne leží a nad sebou sleduje a dočahuje veselé predmety. Súčasťou podložky sú hrajúce, pískajúce či šuštiace miesta a šikovné deti môžu objaviť aj malé zrkadlo. Deka neslúži len na pobavenie. Má tiež rozvíjať záujem dieťaťa o najbližšie okolie a predovšetkým pomáha stimulovať jeho prvé pohyby.

Pre deti od dvoch rokov sú na rozvíjanie motoriky vhodné tzv. zatĺkačky. Sú to spravidla drevené hračky, kde sa s kladivkom zatĺkajú kliny rôznych tvarov. Nechýbajú na nich veselé rozprávkové obrázky, ako napríklad náš starý známy krtko.

Hracia deka ako skvelý vianočný darček | Vašekupóny.sk


Pre šikovné ruky

Vo veku od troch rokov už deti naplno vnímajú svet okolo seba a svojou šikovnosťou nás často vedia príjemne prekvapiť. Môžeme byť na ne teda náročnejší aj pri výbere hračiek. Populárne sú všetky hry, pri ktorých si deti niečo vlastnoručne vyrobia. A my s nimi :) Zahrajte sa spolu napríklad na malých hrnčiarov. Takéto aktivity zároveň v našich najmenších pestujú lásku k tradícii a remeslám skoro zabudnutým. Nielen kreativitu, ale najmä šikovné ruky a zručnosť budú potrebovať pri modelovaní svojich prvých mištičiek či pohárikov.

Skvelým nápadom sú aj rôzne kutilské sady, ktoré v deťoch vyvolajú nadšenie pre odlievanie, farbenie či lepenie. Výborne cibria zmysel pre detail. Z priloženej sadry a formičiek si podľa obrázku na obale vymodelujú zvieratá, rôzne obrazce alebo aj egyptské pyramídy.
 

Kreatívne hračky pre šikovné ruky | Vašekupóny.sk

Dievčatá môže zaujať výroba mydla či vlastných voňavých sviečok. Zakúpiť sa dajú kompletné sady, ktoré obsahujú mydlovú hmotu či vosk, niekoľko formičiek a nádobu na rozpustenie základnej hmoty. Súčasťou balenia môžu byť aj rôzne doplnky ako sú arómy, trblietky či brožúra s nápadmi.

Školopovinné dievčatá sa začínajú zaujímať už aj o módu. A čo môže byť lepšie, ako vyparádiť sa vlastnoručne vyrobenými doplnkami? Pri premýšľaní nad vianočnými darčekmi môžete staviť aj na tkáčsky stoj, s ktorým si vaše malé dizajnérky vyrobia šál, malý koberček či dečku pre svoju obľúbenú bábiku. K dispozícii sú aj balenia s korálkami a iným príslušenstvom.

Nákup vianočných prekvapení je každý rok výzva. Uľahčite si blúdenie po obchodoch nákupom cez internet. Využite možnosť pohodlného objednávania a ušetrite si čas aj peniaze aj s pomocou zľavových kupónov na hračky a detský tovar.