Kde stráviť predĺžený víkend v Európe? Máme pre vás 5 tipov

19.11.2018 Kristína Cestovanie Zdielať
Kde stráviť predĺžený víkend v Európe? Máme pre vás 5 tipov

Čas letných dovoleniek sa síce skončil, ale malé dovolenkové dobrodružstvo si môžete dopriať aj teraz. Strávte predĺžený víkend v niektorom z týchto európskych miest.

Viete, že si predĺžené víkendy môžete užívať po celej Európe a ani vás to nemusí stáť veľa peňazí? Ak využijete napríklad služby nízkonákladovej leteckej spoločnosti, letenka vás vyjde lacnejšie ako lístok na vlak. Samozrejme, najvýhodnejšiu cenu získate, ak ju zakúpite v predstihu.


Ušetriť môžete aj pri výbere ubytovania. Nemusíte si vybrať ten najdrahší hotel v úplnom centre. Čo tak si vybrať lacnejší hostel alebo z ponuky Airbnb ubytovania?

A tu už sú konečne naše tipy, kde všade môžete stráviť nezabudnuteľný predĺžený víkend.

__bulb
Cestujete? Toto sú maximálne rozmery batožiny do lietadla

Viete, ako sa zbaliť do lietadla? Pred každým cestovaním si preverte podmienky leteckých spoločností a rozmery batožiny do lietadla. Pozrite si náš prehľad.

Romantika v Paríži


Chcete s partnerom zažiť romantický výlet? Návšteva Paríža sa vám bude páčiť. Čaká vás nezabudnuteľná prechádzka preslávenou triedou Champs Élysées s Víťazným oblúkom, katedrála Notre Dame i najväčšie múzeum na svete Louvre. Užiť si môžete tiež plavbu po Seine s výhľadom na Luxemburské záhrady či prehliadku zámku Versailles. A to všetko zavŕšite nezabudnuteľnými výhľadom z Eifellovky.
 

eiffelova-veza-pariz
Autor: Norbu Gyachung (Pexels)

__bulb
Parkovanie na letisku nemusí byť drahé, skúste naše triky

Cestujete často lietadlom? Potom iste viete, že parkovanie na letisku je jednou z položiek, ktorá dokáže navýšiť výdavky na cestovanie. Takto na ňom ušetríte.

Závan histórie v Aténach

 

Atény sú nádherné staroveké mesto, ktoré dodnes dýcha históriou. Pri návšteve mesta určite nevynechajte Akropolu s úžasným výhľadom na celé Atény, veľkolepý olympijský štadión Panathinaiko, ale ani očarujúce uličky v Anafiotike. Okrem toho si doprajte tiež fetu, med, olivy, oriešky a zeleninu. V Grécku totiž všetko chutí neuveriteľne dobre.



Móda v Miláne

 

Presne tak, do Milána sa nechodí len za históriou, ale aj za módou. Už desaťročia je totiž považované na mekku módy. V štvrti Quadrilateral sídlia svetoznáme značky ako Armani, Dolce&Gabbana, Gucci, Prada, Trussardi, Valentino, Versace a Vuitton.

Oplatí sa však cesta mimo centra mesta - tu môžete navštíviť obchodné centrá s módnym značkovým tovarom, ktorý je však cenovo dostupný. Milovníkov histórie v Miláne očaria Hrad Sforzesco, katedrála Il Duomo, Posledná večera od Leonarda da Vinciho, Galéria Viktora Emanuela II. či operné divadlo La Scala. Za návštevu stojí aj prehliadka najvyššej budovy v Taliansku - Mrakodrapu Pirelli.

budova-milano
Autor: Tove Liu (Pexels)


Exotika na Sicílii

 

Ak si chcete užiť predĺžený víkend na Sicílii, oplatí sa vám prenajať auto. Tak môžete prejsť takmer celú Sicíliu od rušného a chaotického Palerma s mafiánskou povesťou, staroveké Syrakúzy či dokonca výlet na majestátnu sopku Etnu. Priamo na ulici si tiež užijete taliansku gastronómiu s povestnými sicílskymi aranchini či sladkými canolli.

more-plaz-sicilia
Autor: Flo P (Unsplash)

 

Dobrodružstvo v Skopje


Dávate prednosť nekomerčným destináciám? Odporúčame vám macedónske Skopje. Macedónsko je vo všeobecnosti veľmi lacná krajina, ale za to s príjemnými a pohostinnými ľuďmi. A keď sa budete veľmi snažiť, dohovoríte sa s nimi aj po slovensky.

Skopje vás privíta nespočetným množstvom sôch vrátane najväčšej sochy na svete Alexandra Veľkého, príjemnými prechádzkami popri rieke Vardar a macedónskou kuchyňou, ktorá je známa najmä svojimi grilovanými pochúťkami.

Pri návšteve turistických miest a atrakcií vám bude najpohodlnejšie v športovom oblečení. Úžasné ponuky nájdete na našom webe.

Vyberte sa spoznávať miesta, objavovať nové chute a miestnu kultúru. Každý, kto pravidelne cestuje vám potvrdí, že nič lepšie ako cestovanie neexistuje.

__bulb
Vyhľadávač leteniek online: Cestujte viac za menej

Túžite cestovať a spoznávať nové miesta? Nenechajte sa odradiť ani cenou. Dáme vám tip na vyhľadávač leteniek a ďalšie rady, ako cestovať lacno kedykoľvek.