Filmy, ktoré musíte vidieť ešte pred 30-tkou

Filmy, ktoré musíte vidieť ešte pred 30-tkou

Vybrali sme pre vás niekoľko kvalitných filmov, ktoré by ste mali vidieť ešte pred 30-tkou. Môžete si ich kúpiť výhodne so zľavovými kupónmi na filmy.

 

Správny filmový fanúšik vie, že sú filmy a Filmy. Ak patríte medzi náročnejších divákov, určite by vám nemali ujsť nasledujúce tituly overené časom. Keďže éra požičovní filmov už je dávno preč, nezostáva iné, len si ich kúpiť. A čo poteší viac ako zľavové kupóny na filmy? :)
 

Trilógia Krstný otec (1972 – 1990)

Nesmrteľná klasika režiséra Francisa Forda Coppolu v hlavnej úlohe s Marlonom Brandom a Al Pacinom. Sága zaznamenáva prostredie organizovaného zločinu povojnového 20. storočia a vznikla na základe spolupráce režiséra a autora knižnej predlohy Maria Puza. Filmy spolu získali 9 Oscarov.

Prečo treba vidieť: Kde by dnes boli mafiánske filmy bez tohto klenotu? Pri sledovaní osudov rodiny Corleone vždy spoľahlivo mrazí.

Hodnotenie ČSFD: 92%




Zdroj: 
OnlineFreeMovies

 

Raňajky u Tiffanyho (1961)

Darmo, Audrey Hepburn vie byť vynikajúca aj v úlohe spoločníčky. Osudy Holly Golightley sa začnú uberať iným smerom, keď sa do susedného bytu nasťahuje začínajúci spisovateľ Paul. Očarený jej zjavom a osobnosťou preniká do jej sveta a ona zase spoznáva ten jeho.

Prečo treba vidieť: Pretože Audrey a dva Oscary za titulnú pieseň Moon River a hudbu Henryho Mancinho.

Hodnotenie ČSFD: 82%



Zdroj: soundfan
 

Nosferatu (1922)

Pre tých, ktorí majú radi strach a staré čierno-biele filmy. Inšpirácia Stokerovou Draculou je nepopierateľná, avšak film sa od knižnej predlohy v mnohom líši. Nemecký režisér Friedrich Wilhelm Murnau totiž nedostal povolenie na sfilmovanie pôvodného románu. Časť filmu sa natáčala u nás na Oravskom zámku.

Prečo treba vidieť: Nosferatu ponúka úplne iný zážitok z hororového žánru, pretože sa jedná ešte o éru nemých filmov.

Hodnotenie ČSFD: 85%



Zdroj: TheNosferatuMysteria

 

Casablanca (1942)

 

Krásna Ingrid Bergman a šarmantný Humphrey Bogart v jednej z najznámejších filmových romancí. Najlepšie príbehy sa často odohrávajú za hrôz vojny. Výnimkou nie je ani Casablanca pojednávajúca o znovu sa stretávajúcich milencoch, ktorých osud spojí práve v Maroku.  


Prečo treba vidieť: Už preto, že sa jedná o jeden z najkultovejších hollywoodskych filmov všetkých čias ovenčený troma Oscarmi v hlavných kategóriách.

Hodnotenie ČSFD: 85%

 

 

 

Niekto to rád horúce

Kto by zahral koketnú blondínku lepšie ako Marilyn Monroe? A čo je zábavnejšie ako dvaja muži prezlečení za ženy unikajúci pred bandou gangstrov?

Prečo treba vidieť: Ide o výborne napísanú oddychovku s množstvom hereckých hviezd, ktorí ľahkej komédii dodali punc originality. Oscar a tri Zlaté glóbusy len potvrdzujú jej kvality.

Hodnotenie ČSFD: 88%

 


Zdroj: Movieclips Trailers