Chcete mať silné a zdravé vlasy? Inšpirujte sa radami odborníkov

Chcete mať silné a zdravé vlasy

Vedeli ste, že časté umývanie alebo používanie nesprávneho šampónu či kondicionéru môže poškodiť a oslabiť vaše vlasy? Ponúkame vám užitočné rady, vďaka ktorým budú tie vaše opäť fit. Ak navyše využijete skvelé Notino zľavy, radosť bude hneď dvojnásobná.

 

Vlasy = Koruna krásy

Hovorí sa, že najkrajším účesom sú prirodzené a zdravé vlasy. Ak patríte medzi tie vyvolené, ktorých vlasy nevyžadujú  žiadnu špeciálnu starostlivosť, tak gratulujeme. Akvšak aj vás trápi ich neustále vypadávanie či rozštiepené končeky, článok je určený práve vám. Poďme sa pozrieť na to, čo radia odborníci:

 


Šampón

Časté umývanie vlasov šampónom je jednou z najčastejších príčin suchých vlasov. Vlasy by ste si rozhodne nemali umývať denne. Vhodne zvolený šampón síce dokáže dodať vlasom potrebný objem, zbaviť ich mastnoty či lupín, aj tu však platí známe pravidlo, že všetkého veľa škodí. Šampóny totiž obsahujú silné čistiace zložky, ktoré síce odstraňujú prírodné mazivo, na druhej strane však podporuje žľazy k vylučovaniu mazu. Výsledok je taký, že čím častejšie si budete vlasy umývať, tým viac sa vám budú mastiť. 
 

Hoci si umývate vlasy celý život, je veľmi pravdepodobné, že to robíte zle. Umývanie vlasov patrí medzi najzákladnejšiu časť hygieny a stalo sa akousi rutinou, nad ktorou sa veľmi nezamýšľame. Vlasy by ste si mali umývať citlivo. Zapájajtie do umávania brušká prstov a rozhodne sa vyhnite aj horúcej vode. Vysoká teplota totiž poškudzuje korienky, ktoré sú potom oslabené a spôsobujú nadmerné vypadávanie. 
 

Kondicionér a maska

Vlasy ako slama? Začnite požívať kondicionér. Pri výbere sa zamerajte na také produkty, ktoré neobsahujú alkohol - ten totiž vlasy ešte viac vysušuje. Suché a poškodené vlasy si zaslúžia zvýšenú starostlivosť, preto z času na čas siahnite aj po kvalitnej maske. Tú kľudne nechajte pôsobiť počas celej noci.

 

notino zľava zľavový kód vašekupóny.sk

Náš tip: Poznáte značku masku na vlasy L´Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil Coconut? Produkt je určený pre normálne až suché vlasy. Maska vlasy hydratuje, regeneruje po celej dĺžke a vracia im ich prirodzený a zdravý vzhľad. Ak navyše využijete skvelé Notino zľavy, spokojná bude aj vaša peňaženka. 

 

zľavy na kozmetiku

 

Nožnice nie sú nepriateľ

 

Nie, nožnice naozaj nie sú nepriateľ. Doprajte svojim vlasom regeneráciu a podstrihnite ich. Vôbec pritom nemusíte podstúpiť radikálnu zmenu, aj jeden či dva centmetre dokážu zázraky. 

strihanie vlasov vašekupóny.sk

S fénom opatrne

 

Fény, žehličky či kulmy vám síce vyčarujú na hlave hotové majstrovské dielo, no nanešťastie tiež vlasy vysušujú. Vari najhoršie sú práve kulmy, ktoré vlasy nielen naťahujú, zároveň ich aj sťahujú. V prípade, že sa tepelnej upravy vlasov nedokážete vzdať, snažte sa aspoň regulovať ich teplotu. Na žehličke či kulme si aspoň nastavte nižšiu teplotu a vyfénujte si ich chladnejším vzduchom. 
 
 

Masáž hlavy? Prečo nie

Už ste si skúšali masírovať hlavu? Nie? Poďte do toho a doprajte si ju aspoň raz týždenne. Masírovať si ju môžete pomocou mäkkej kefy, ale môžete použiť aj brušká prstov. Už pár minút vám pomôže odstrániť tvyšky nadbytošnej kože a stimuláciou žliaz docielite aj stimuláciu rastu vašej hrivy.