Aký krém na tvár s SPF je pre vás ten správny?

15.07.2022 Dominika Rodina Zdielať
krem-spf-tvar

Túžite po krásnom letnom opálení? Pri starostlivosti o pokožku tela nezabudnite ani na pleť. Tá si počas leta zaslúži kvalitný krém na tvár s SPF.

Máte radi tú príjemnú horúčavu, keď vám slnko zohrieva celé telo? Aj pri krátkom pobyte na slnku by ste mali myslieť na opaľovací krém, ktorý zabráni nežiaducemu spáleniu pokožky. To platí dvojnásobne najmä pri pleti.

Hľadáte opaľovacie prípravky na celé telo? Slnečnú ochranu od A po Z vám prináša Notino.

Ako si vybrať krém na tvár s SPF?


Krém na opaľovanie je charakteristický svojou hutnejšou textúrou. Je dostupný vo viacerých variantoch pre rôzne druhy pleti.

Pri výbere opaľovacieho krému na tvár sa neunáhlite. Určite nesiahajte po tých najdostupnejších a najlacnejších produktoch, na ktoré narazíte v obchode. Je veľká pravdepodobnosť, že vám neposkytnú dostatočnú ochranu pred slnečným žiarením.

krem-na-tvar-s-spf
 

Najlepšie SPF na tvár je také, ktoré:

- poskytuje ochranu pred UVA aj UVB lúčmi,
- korešponduje s vaším typom pleti,
- ochranný faktor SPF má minimálne 30, ideálne SPF 50 (hodnota SPF určuje, koľkonásobne sa zvyšuje čas prirodzenej ochrany pokožky).
 

Počúvajte svoju pleť


Každá pleť je iná. Preto potrebuje prípravok na opaľovanie pre ňu určený. Krém na tvár s SPF si vyberajte podľa typu pleti. Na trhu ich nájdete mnoho, napr.:

- Suchá pleť – pýta si krémovú textúru s účinkom hydratácie.
Zmiešaná alebo mastná pleť – potrebuje fluid (krém), ktorý nezaťažuje a obmedzuje tvorbu kožného mazu.
Citlivá pleť  – bude krásna, ak použijete krémy bez obsahu dráždivých látok.
Normálna pleť – v lete preferuje ľahší hydratačný krém a v zime hutnejší.
Alergická pleť – doprajte jej špeciálnu starostlivosť s dermokozmetickými prípravkami. Ak vás trápia pigmentové škvrny, vybrané SPF krémy vám pomôžu s ich redukciou a zabránia vzniku nových.

V rade produktov na opaľovanie od Mojalekáreň.sk nájdete aj špeciálne dermokozmetické produkty. Postarajte sa o vašu pleť tak, ako si zaslúži.

zena-lezia-na-plazi-opaluje-sa

Krémy s SPF na očné okolie


Očné okolie je najcitlivejším miestom na vašej tvári. Preto si vyžaduje špecifickú starostlivosť v podobe očných krémov s SPF. Ich používaním predídete tvorbe prvých vrásokpodporíte mladistvý vzhľad očného okolia.

SPF len počas leta?


Krém s SPF by ste mali používať každý deň a bez ohľadu na ročné obdobie alebo či trávite čas vonku. Aj keď nie je práve slnečný deň, určité množstvo UV žiarenia preniká aj pomedzi oblaky. Každodenným nanášaním krému s SPF budujete prirodzenú ochranu pleti pred nežiadúcimi vplyvmi slnečného žiarenia a zabraňujete jej predčasnému starnutiu.


zena-tvar
 

Dôsledná aplikácia
 

- Súčasť dennej rutiny –  v obsahu niektorých denných krémov sa už SPF nachádza. Ak v tom vašom nie, záverečným krokom starostlivosti o pleť by malo byť samostatné nanesenie opaľovacie krému. Pre pleť je najlepšie, ak váš denný krém už SPF faktor obsahuje.
- Približne 30 minút pred odchodom z domu.
Správne množstvo – na krk a tvár by ste mali použiť približne 1 čajovú lyžičku krému.

denny-krem-na-tvar-s-spf

Dodajte vašej pleti starostlivosť a ochranu pred slnkom v jednom kroku. V obľúbenom e-shope Vivantis nájdete denné krémy spolu s obsahom ochranného faktora.

Rady na slnečné dni
 

- Krém s SPF používajte každý deň.
- Ideálne sú produkty s faktorom 30 a 50.
Dostatočné množstvo krému s SPF na tvár a krk je približne 1 čajová lyžička. Ak budete aplikovať menšie množstvo alebo nepravidelne, ochrana pred slnkom sa výrazne znižuje.
- Nezabúdajte na všetky časti tváre – nos, uši, očné okolie a pod.
- Prípravok aplikujte znovu po každom kúpaní či osušení uterákom. Rovnako po každých dvoch hodinách od prechádzajúceho natretia.
- Od 11:00 až 15:00 h sa nezdržiavajte na slnku.
- Noste doplnky, ktoré vás ochránia pred slnkom – okuliare, klobúk, a iné.

zena-pozera-na-oblohu

Dovolenkové obdobie je tu. Ak ešte neviete, ktorú destináciu navštívite, prečítajte si náš článok. Okrem skvelých zážitkov si z týchto miest prinesiete aj dokonalé opálenie.

Nákup krému na tvár s SPF neodkladajte. Čím skôr ho budete na pleť aplikovať, tým skôr sa vám vaša pleť poďakuje svojim zdravým, mladistvým a krásnym vzhľadom.