Aký autoalarm si vybrať do svojho auta

05.02.2018 Kristína Auto Zdielať
Aký autoalarm si vybrať do svojho auta

Hľadáte práve autoalarm do svojho vozidla? Ako si vybrať tak, aby bol vhodný pre vaše auto, a zároveň aj cenovo dostupný? Čítajte na blogu Vašekupóny.sk.

 


Je to otázka, ktorá nedá spávať mnohým majiteľom áut. Ktorý autoalarm je najspoľahlivejší, cenovo dostupný, a zároveň vhodný práve pre vaše vozidlo? Pozreli sme sa na to za vás a pokúsili sme sa nájsť odpoveď.


Najlepší pomer kvality a ceny

 

Už niekoľko rokov vyhráva túto kategóriu značka Viper. Ich modely 5706V a 5806V sú obľúbené hneď z niekoľkých dôvodov. Okrem toho, že spoľahlivo zabezpečia vaše auto pred zlodejmi, umožňujú štart motora na diaľku, čo je nesmierne pohodlné, ak nechcete pravidelne nastupovať do chladného alebo naopak príliš prehriateho auta. Súčasťou ich balenia je výborný diaľkový ovládač, ktorý vám umožní komunikovať s vaším vozidlom až do vzdialenosti jeden a pol kilometra. Pri modeli 5706V dokonca obsahuje LCD displej, ktorý vás upozorní na otvorené dvere alebo rozbité okno. Ste teda ihneď informovaný, že sa s vaším autom niečo deje. Majitelia smartfónov ocenia aj možnosť ich spárovania s autoalarmami Viper pomocou vlastnej aplikácie. Ich predajná cena je približne 150 €. Odporúča sa však dodatočne investovať aj do profesionálnej inštalácie.

Spoľahlivosť: 4/5

autoalarm vašekupóny.sk

Víťaz pri obmedzenom rozpočte

 

Ak nechcete alebo nemôžete do autoalarmu investovať väčšie množstvo peňazí, skúste značku Avital. Model 3100LX je zaujímavý funkciou prerušeného štartu, čo môže byť užitočné pri neželanej návšteve zlodejov vo vašom aute. Motor sa jednoducho vypne a znemožní im odviezť si ho. Ako veľmi praktický sa javí aj snímač nárazu Zone-2, ktorý dokáže rozlíšiť malé nárazy od výrazných pohybov auta. Praktické je i zabezpečenie bezkľúčového otvárania (aj kufra) a diaľkové ovládanie, ktoré tiež dostanete, s dosahom takmer 500 m. Za zmienku takisto stojí aj integrovaná 120 dB siréna. Ak si želáte aj možnosť vzdialeného štartu, odporúčame model 5103L. Jeho cena sa pohybuje do 70 € za kus. Stále drahé? Ušetriť môžete aj keď využijete zľavové kupóny na auto-moto.

Spoľahlivosť: 4/5


Pre jednoduchú inštaláciu

 

Zdá sa vám zbytočné platiť niekomu za nainštalovanie alarmu do vozidla? Ak si trúfate na montáž doma v garáži, dobrou voľbou sú autoalarmy Easyguard. Sú jednoduché a praktické, navyše dodávané s podrobným používateľským návodom. Modely Smart Key Rfid PKE a Smart Rfid Car Alarm sedia do väčšiny vozidiel, či už máte manuálnu alebo automatickú prevodovku, benzínový či dieselový motor. Ponúkajú bezkľúčový vstup, štartovanie motora tlačidlom start/stop za 0,7 sekundy a automatizáciu centrálneho zamykania dverí.

Spoľahlivosť: 3/5

                 
Tip na záver: Ak si stále nie ste istý, ktorý alarm je pre vás ten najvhodnejší, investujte do základnej výbavy a postupne si dokupujte jednotlivé moduly. Treba však vopred vedieť, ktoré značky takéto vyskladanie autoalarmu poskytujú.