Akú tlačiareň si vybrať do domácnosti?

05.03.2018 Kristína Nakupovanie Zdielať
Akú tlačiareň si vybrať do domácnosti?

Hľadáte domácu tlačiareň? Ako sa zorientovať v širokej ponuke a vybrať si tú správnu? Čítajte na Vašekupóny.sk a kúpte si tlačiareň so zľavovým kupónom.


Premýšľate práve nad kúpou novej tlačiarne do domácnosti? Alebo sa vám práve pokazila vaša stará a hľadáte vhodnú náhradu? Ak na nákup tlačiarne nemáte príliš vysoký rozpočet, poradíme vám, ako si vybrať.
 

Atramentová či laserová tlačiareň?

Pre domáce použitie sú - najmä vďaka svojej cenovej dostupnosti - obľúbené najmä atramentové tlačiarne. Musíte však rátať s tým, že tieto tlačiarne majú spravidla vysoké náklady na tlač. Ak tlačíte na bežný kancelársky papier, kvalita tlače je priemerná. Na naozaj kvalitnej atramentovej tlačiarni však dokážete vytlačiť takmer všetko vrátane fotografií.

Laserové tlačiarne majú spravidla oveľa vyššiu rýchlosť tlače a dosahujú nadpriemernú kvalitu na všetky typy bežného papiera. To sa však odráža aj na ich cene. Predovšetkým farebné laserovky sú veľmi nákladné. V porovnaní s atramentovými tlačiarňami je zásobník papiera je spravidla väčší a netreba ho tak často dopĺňať. Rovnako je to aj s tonerom.

 

Tlačiareň či multifunkčné zariadenie?

Skôr, ako pristúpite k nákupu samostatnej tlačiarne, premyslite si ešte, či by pre vás nemalo zmysel zainvestovať do multifunkčného zariadenia. Teda v prípade, že potrebujete aj funkcie skenovania a kopírovania. Tieto zariadenia navyše väčšinou nebývajú oveľa drahšie ako samostatné tlačiarne, a zároveň sú omnoho spratnejšie ako dve samostatné zariadenia.


Premyslite si účel

Pred nákupom tlačiarne si premyslite najmä jej účel použitia. Potrebujete len občas vytlačiť pár textov? Potom bude pre vás najvhodnejšia čiernobiela laserová tlačiareň. Chcete si doma tlačiť fotografie? Investujte radšej do kvalitnej atramentovej tlačiarne. Potrebujete aj kopírovať alebo skenovať? V tom prípade stavte na multifunkčné zariadenie.

A tu je zopár typov od nás. Ceny týchto zariadení sú výhodné a ušetriť môžete aj pomocou nášho portálu. Stačí ak využijete zľavové kupóny na počítače a kancelárske potreby ako sú tlačiarne a vaša peňaženka sa vám isto poďakuje. 
 

1. HP Officejet Pro 6230

Táto farebná atramentová tlačiareň nestojí veľa a nemá ani vysoké prevádzkové náklady. Je vhodná na tlač dokumentov i fotografií a tlačiť môžete bezdrôtovo zo svojho mobilu alebo notebooku.

 Rozlíšenie tlače: 1200 x 1200 DPI

 Rýchlosť tlače: 18 strán/min čb, 10 strán/min farebne

 Zásobník: 225 listov

 Cena: okolo 50 €

2. Samsung SL-M2020W

Táto laserová čiernobiela tlačiareň bola špeciálne navrhnutá pre potreby domáceho použitia a malých kancelárií. Je cenovo dostupná, má profesionálnu kvalitu tlače a jednoducho sa ovláda.

 Rozlíšenie tlače: 1200 x 1200 DPI

  Rýchlosť tlače: 20 strán/min

  Zásobník: 150 listov

  Cena: okolo 95 €


3. Canon Pixma TS8050

A napokon aj jedno kompaktné multifunkčné zariadenie. Ideálne pre všetkých, ktorí potrebujú tlačiareň, kopírku a skener pre príležitostné použitie. Atramentová tlačiareň umožňuje tlač kvalitných fotografií.

 Rozlíšenie tlače: 9600 x 2400 DPI

 Rýchlosť tlače: 15 strán/min čb, 10 strán/min farebne

✓ Zásobník: 100 listov

 Cena: okolo 130 €